Blog

Regelmatig schrijven Lydia Bos en Charles Verhoef, de directie van Zelfstandig Ondernemers, een blog met hun visie op of ervaring met interessante ontwikkelingen en feiten. 
Wil je per e-mail op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven nieuwsbrief

Filteren Nieuws Blog
Blog
3 augustus 2021
1 minuut

Bewondering voor dit ondernemerschap

Wat ondernemers van olympisch atlete Sifan Hassan kunnen leren? Dat je zelfs vanuit een situatie vol tegenslag kunt herrijzen als je veerkracht toont en keihard werkt. Laat je inspireren in het blog van Charles.

Blog
27 juli 2021
2 minuten

Nederlanders durven weer vaker te ondernemen!

We durven weer meer te ondernemen. Maar hebben afgelopen jaar ook geleerd dat een back-up plan onmisbaar is. Daarom zocht Lydia uit hoe het zit met de financiële buffer van ondernemers. Ontdek de uitkomsten in haar blog. 

Blog
20 juli 2021
1 minuut

Blij van werk

Het is een bewogen tijd die hier en daar de 'onzekerheid' van het ondernemen nog wat extra versterkt. Maar ervaren zelfstandige ondernemers dat eigenlijk ook zo? Charles zocht het uit en kwam tot een verrassende conclusie. Lees het in zijn blog.

Blog
13 juli 2021
2 minuten

AOV vergelijken is als appels en peren

De arbeidsongeschiktheidsverzekering vergelijken met de arbeidsongeschiktheidsvoorziening. Ga er maar aan staan! Met alle verschillende aanbieders, pakketten en uitzonderingen voelt het vaak als appels en peren. En juist daarom zet Lydia in haar nieuwste blog de belangrijkste zaken op een rij.

Blog
6 juli 2021
2 minuten

Zelfstandigenaftrek oneerlijk?

"De zelfstandigenaftrek is oneerlijk en moet verdwijnen". Grote onzin natuurlijk. Maar kunnen we hem ook anders inzetten? Misschien wel. Lees de visie van Charles en deel jouw mening met ons.

Blog
29 juni 2021
2 minuten

Een AOV hoeft niet duur te zijn

Veel ondernemers met een AOV kiezen voor een wachttijd van twee jaar. Maar wist je dat slechts 0,16% van hen na die periode nog ziek is? Klinkt dus niet heel logisch? Maar hoe pak je het dan wel aan? Lydia vertelt het in haar blog.

Blog
22 juni 2021
2 minuten

Twee vliegen in één klap

Veel ondernemers kiezen voor een (te) dure AOV of om zelf een financiële buffer op te bouwen. Maar wat als er een nog betere oplossing is? Lees in het blog van Charles hoe je verrassend betaalbaar onderneemt met inkomensgarantie én meteen spaart.

Blog
15 juni 2021
2 minuten

Tikkie, jij betaalt weer!

Met crowdsurance heb je al vanaf € 1 per dag een AOV. Of nou ja, het kan ook opeens € 4 zijn. Of € 3. Snap jij het nog? Lydia vertelt in haar blog hoe het zit.

Blog
8 juni 2021
2 minuten

We regelen het zelf wel!

"De echte uitdaging is het structureel versterken van bedrijven en ondernemers". Lees in de column van directeur Charles zijn visie op de gezamenlijke kracht van ondernemers en de weg naar economisch herstel.

Blog
1 juni 2021
2 minuten

‘Wat?! Ben je nou nog steeds ziek??’

"Jullie vangnet is toch gewoon hetzelfde als het broodfonds?". Nou, nee. Want we regelen het inderdaad met elkaar, maar bieden daarnaast veel meer financiële zekerheid en professionele begeleiding. Lees hoe het werkt en ontdek de voordelen voor jou als zelfstandige.

Blog
25 mei 2021
2 minuten

Een keurslijf past niemand

"Een standaardregeling voor de aov van zelfstandige ondernemers werkt gewoon niet". Met dat statement roept Zelfstandig Ondernemers directeur Charles Verhoef onze minister Koolmees op om af te stappen van deze onwerkbare constructie. Lees in deze column zijn visie op een aov die iedere ondernemer wél past.

Blog
17 mei 2021
2 minuten

Elke dag het verschil

Lydia Bos is directeur van Zelfstandig Ondernemers en werkt elke dag aan haar missie om ondernemers zorgeloos te laten ondernemen. Maar hoe zit dat in crisistijd? Lees haar visie en ervaringen en maak kennis met Lydia

© 2021 Zelfstandig Ondernemers. Alle rechten voorbehouden
    |    Privacy & cookies
    |    Reglement