Blog

Regelmatig schrijven Lydia Bos en Charles Verhoef, de directie van Zelfstandig Ondernemers, een blog met hun visie op of ervaring met interessante ontwikkelingen en feiten. 
Wil je per e-mail op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven nieuwsbrief

Filteren Nieuws Blog
Blog
19 oktober 2021
1 minuut

Dikke toeter dankzij buffer

Ongetwijfeld heb jij een hobby. Ik heb er zelfs een paar. Wat zo vervelend is aan een hobby is dat je het beste van het beste wil om zo veel mogelijk plezier aan je hobby te beleven. Want dat is toch de essentie van een hobby: Plezier!

Blog
6 oktober 2021
1 minuut

Zo voorkom je een winterdip

Als zelfstandig ondernemer werk je vaak alleen. Nu de weken weer gevuld worden met grijze grauwe dagen waarin het steeds eerder donker wordt, ligt een winterdip op de loer. Vaak is dan de kans dat je je somber gaat voelen groter. Daarom hierbij een aantal tips, die iedereen goed kan gebruiken, maar zeker ook jij als zelfstandig ondernemer.

Blog
21 september 2021
1 minuut

Verloren jaren

Het zal je niet ontgaan zijn, vandaag vieren we Prinsjesdag, de jaarlijkse feestdag voor politici. Volgens onze bestuurder Charles is er echter weinig reden voor feest. Het bieden van een sociaal vangnet aan zelfstandigen blijkt voor politici nog altijd een grote opgave. Lees in zijn blog hoe hij soms met weemoed terugdenkt aan vroeger. 

Blog
3 september 2021
1 minuten

Een wereld van verschil

Soms vergeten we dat we het goed hebben. En dat dit lang niet overal zo is. Op 10 september stapte directeur Lydia op de fiets om geld op te halen voor de ontwikkelingshulporganisatie Wereldouders.

Blog
31 augustus 2021
1 minuut

Waar blijft de waardering voor de zorg?

Ken je dat, dat je keihard werkt, maar de waardering ver te zoeken is? Een eeuwig gemiste kans vindt directeur Charles. En nu meer dan ooit. Lees zijn visie en zeg eens tegen elkaar wat je waardeert. Zo staan we samen sterker.

Blog
24 augustus 2021
1 minuut

Voorkomen is beter dan genezen

Het is een feit dat een goede gezondheid bijdraagt aan goed ondernemerschap. Vreemd dus eigenlijk dat zzp’ers in Nederland geen toegang hebben tot preventiediensten, zoals werknemers dat vaak wel hebben. Zelfstandig Ondernemers helpt niet alleen met een inkomen bij arbeidsongeschiktheid, maar juist ook bij het voorkomen dat je ziek wordt. Nieuwsgierig?

Blog
17 augustus 2021
1 minuut

Lees dit niet!

Eindelijk, vakantie! Nu even geen mail, zakelijke telefoontjes, social media en andere zakelijke beslommeringen. Gewoon even niks. Heel belangrijk, want twee derde van alle beroepsziekten betreft burn-out. Dat wens ik niemand toe. Dus: geniet van de zomer.

Blog
10 augustus 2021
2 minuten

Ondernemen met reserves

Wees er altijd op voorbereid dat er iets onverwachts kan gebeuren. Heel cliché diende het mij eerst te overkomen voordat ik de noodzaak van een ruime buffer inzag. Een gewaarschuwd mens telt voor twee, ik heb dit op de harde manier geleerd. Mij overkomt dit nu niet meer. Zorg dat het jou ook niet overkomt!

Blog
3 augustus 2021
1 minuut

Bewondering voor dit ondernemerschap

Wat ondernemers van olympisch atlete Sifan Hassan kunnen leren? Dat je zelfs vanuit een situatie vol tegenslag kunt herrijzen als je veerkracht toont en keihard werkt. Laat je inspireren in het blog van Charles.

Blog
27 juli 2021
2 minuten

Nederlanders durven weer vaker te ondernemen!

We durven weer meer te ondernemen. Maar hebben afgelopen jaar ook geleerd dat een back-up plan onmisbaar is. Daarom zocht Lydia uit hoe het zit met de financiële buffer van ondernemers. Ontdek de uitkomsten in haar blog. 

Blog
20 juli 2021
1 minuut

Blij van werk

Het is een bewogen tijd die hier en daar de 'onzekerheid' van het ondernemen nog wat extra versterkt. Maar ervaren zelfstandige ondernemers dat eigenlijk ook zo? Charles zocht het uit en kwam tot een verrassende conclusie. Lees het in zijn blog.

Blog
13 juli 2021
2 minuten

AOV vergelijken is als appels en peren

De arbeidsongeschiktheidsverzekering vergelijken met de arbeidsongeschiktheidsvoorziening. Ga er maar aan staan! Met alle verschillende aanbieders, pakketten en uitzonderingen voelt het vaak als appels en peren. En juist daarom zet Lydia in haar nieuwste blog de belangrijkste zaken op een rij.

Blog
6 juli 2021
2 minuten

Zelfstandigenaftrek oneerlijk?

"De zelfstandigenaftrek is oneerlijk en moet verdwijnen". Grote onzin natuurlijk. Maar kunnen we hem ook anders inzetten? Misschien wel. Lees de visie van Charles en deel jouw mening met ons.

Blog
29 juni 2021
2 minuten

Een AOV hoeft niet duur te zijn

Veel ondernemers met een AOV kiezen voor een wachttijd van twee jaar. Maar wist je dat slechts 0,16% van hen na die periode nog ziek is? Klinkt dus niet heel logisch? Maar hoe pak je het dan wel aan? Lydia vertelt het in haar blog.

Blog
22 juni 2021
2 minuten

Twee vliegen in één klap

Veel ondernemers kiezen voor een (te) dure AOV of om zelf een financiële buffer op te bouwen. Maar wat als er een nog betere oplossing is? Lees in het blog van Charles hoe je verrassend betaalbaar onderneemt met inkomensgarantie én meteen spaart.

Blog
15 juni 2021
2 minuten

Tikkie, jij betaalt weer!

Met crowdsurance heb je al vanaf € 1 per dag een AOV. Of nou ja, het kan ook opeens € 4 zijn. Of € 3. Snap jij het nog? Lydia vertelt in haar blog hoe het zit.

Blog
8 juni 2021
2 minuten

We regelen het zelf wel!

"De echte uitdaging is het structureel versterken van bedrijven en ondernemers". Lees in de column van directeur Charles zijn visie op de gezamenlijke kracht van ondernemers en de weg naar economisch herstel.

Blog
1 juni 2021
2 minuten

‘Wat?! Ben je nou nog steeds ziek??’

"Jullie vangnet is toch gewoon hetzelfde als het broodfonds?". Nou, nee. Want we regelen het inderdaad met elkaar, maar bieden daarnaast veel meer financiële zekerheid en professionele begeleiding. Lees hoe het werkt en ontdek de voordelen voor jou als zelfstandige.

Blog
25 mei 2021
2 minuten

Een keurslijf past niemand

"Een standaardregeling voor de aov van zelfstandige ondernemers werkt gewoon niet". Met dat statement roept Zelfstandig Ondernemers directeur Charles Verhoef onze minister Koolmees op om af te stappen van deze onwerkbare constructie. Lees in deze column zijn visie op een aov die iedere ondernemer wél past.

Blog
17 mei 2021
2 minuten

Elke dag het verschil

Lydia Bos is directeur van Zelfstandig Ondernemers en werkt elke dag aan haar missie om ondernemers zorgeloos te laten ondernemen. Maar hoe zit dat in crisistijd? Lees haar visie en ervaringen en maak kennis met Lydia

© 2021 Zelfstandig Ondernemers. Alle rechten voorbehouden
    |    Privacy & cookies
    |    Reglement