Blog

Regelmatig schrijven we over onze visie op zelfstandig ondernemerschap, over ervaringen van zelfstandig ondernemers en over relevante actuele onderwerpen. Wil je niets missen en per e-mail op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven nieuwsbrief ->

Filteren Nieuws Blog Video
Blog
14 november 2022
4 min

Hoe bespaar je energie als zzp’er?

De energieprijzen zijn nog steeds hoger dan we gewend zijn. En naar verwachting zakken ze niet op korte termijn terug naar het oude niveau. De overheid grijpt in door huishoudens én zzp’ers te hulp te schieten met het zogenaamde prijsplafond. De koude maanden staan op de loer; wat kun je als zzp’er zelf doen om energie te besparen én de financiële schade te beperken? We geven een paar tips om eens in te duiken.

Blog
17 oktober 2022
4 min

Een AOV voor startende ondernemers

Wist je dat je je vrijwillig kunt laten verzekeren voor de Ziektewet en WIA als je start als zelfstandig ondernemer? Voor de ondernemer is er met betrekking tot sociale zekerheid bijna niets geregeld. Wat veel zelfstandig ondernemers echter niet weten, is dat de startende ondernemer de mogelijkheid wordt geboden om de Ziektewet en de WIA vrijwillig voort te zetten. We leggen het uit.

Blog
23 september 2022
3 minuten

Hoe start je als zzp'er? Een stappenplan

Je gaat starten als zzp’er, de kogel is door de kerk! Een eigen bedrijf beginnen is tegenwoordig vrij makkelijk gedaan, maar toch zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Wij helpen je op weg met deze 7 stappen voor de kersverse zelfstandig ondernemer.

Blog
6 september 2022
5 minuten

Zzp’ers staan sterk, maar wees voorzichtig

Door de groeiende fiscale verschillen tussen zzp’ers en uitzendkrachten is de positie van de zzp’er sterker. Bovendien ligt het werk dankzij de historisch krappe arbeidsmarkt en de opkomst van werkplatformen voor het oprapen én kunnen zzp’ers ook nog eens de tarieven omhoog gooien. De rollen zijn dus omgedraaid: werkgevers hebben niet langer de macht. Niet gek dus dat steeds meer mensen voor een zelfstandig bestaan kiezen. Maar wees gewaarschuwd; het is niet alles goud wat er blinkt…

Blog
28 juli 2022
3 minuten

Hoe start je als zzp'er?

Welke stappen moet je ondernemen als je wil starten als zzp’er? Het lijstje met praktische tips hoest ik dolgraag voor je op. Maar die lijstjes staan al in hapklare brokken voor je klaar op de site van de KVK of na één zoekopdracht op Google. Laat ík op deze plek bij het begin beginnen…

Blog
23 juni 2022
7 minuten

Crowdsurance: Wat is het en is het iets voor jou?

De kans dat je arbeidsongeschikt raakt tijdens je loopbaan is 10 procent. Vind je het risico om niets geregeld te hebben voor als je tijdelijk niet kunt werken ook te groot? Maar is een AOV ook voor jou niet te doen? Onderzoek dan eens of crowdsurance iets voor jou is.

Blog
14 juni 2022
3 minuten

Zo houden wij het ziekteverzuim laag

Nooit eerder zaten zoveel werknemers ziek thuis. In het eerste kwartaal van 2022 is het ziekteverzuim in Nederland gestegen naar 6,2%, het hoogste percentage ooit gemeten door het CBS!

Blog
30 mei 2022
3 minuten

Hoe kom je als zzp’er rond met deze hoge inflatie?

De inflatie was sinds 1945 nog nooit zo hoog en vooral de lage inkomens worden geraakt. Maar ook jij als zzp’er merkt dit flink in de portemonnee. Wat kun je als zelfstandig ondernemer doen om toch elke maand rond te komen?

Blog
10 mei 2022
3 minuten

5 tips voor een ontspannen vakantie als zzp'er

Een zzp'er heeft vaak een druk bestaan, maar geen vakantiedagen. Het kost ze bovendien dubbel geld, omdat er op vakantie ook niks verdiend wordt. Hoe kun je jouw vakantie het beste regelen als zzp'er?

Blog
26 april 2022
7 minuten

AOV vergelijken: heb je een verzekering, een vangnet of het Broodfonds nodig?

Als zzp'er ben je niet verzekerd en zul je zelf een financieel vangnet moeten opzetten. Wij vergelijken de traditionele AOV met alternatieven: het Broodfonds, crowdsurance en eigen vermogen opbouwen.

Blog
21 april 2022
3 minuten

Te weinig pensioen voor zorgeloze oude dag zzp’er

Een kwart van de 1,4 miljoen zzp’ers in Nederland bouwt helemaal geen pensioen op. Van de zzp’ers die wél iets hebben geregeld, bouwt een groot deel te weinig op om straks zorgeloos van de oude dag te kunnen genieten. Dat gaat in de toekomst voor een enorme armoede zorgen.

Blog
21 januari 2022
2 minuten

Onze radiocommercial: heb jij ‘m al gehoord?

Wat was dit een spannende week! De aftrap van de volgende stap in de groei van Zelfstandig Ondernemers. Waren we, om zoveel mogelijk zzp’ers te bereiken, in de startfase van ons bedrijf vooral actief op social media, nu bouwen we via een ander kanaal verder aan onze naamsbekendheid. Zelfstandig Ondernemers heeft een radiocommercial, op de landelijke radio!

Blog
12 januari 2022
3 minuten

“De pakketbranche is het Wilde Westen - daar moet een einde aan komen”

Volgens Tweede Kamerlid Gijs van Dijk gaat het al jaren mis in de pakketbezorging en de problemen lijken steeds groter te worden. Flexwerkers en zzp’ers worden door de concurrentiestrijd bij pakketbedrijven en de nieuwe flitsbezorgers (diensten die ‘boodschappen in 10 minuten’ beloven) onderbetaald en onder grote druk ingezet. Volgens het Tweede Kamerlid hebben zij recht op loon naar werken, rustpauzes en goed contact met de werkgever. Op z'n minst, zou ik zeggen…

Blog
6 december 2021
3 minuten

Financieel gunstige eindejaarstips voor zelfstandig ondernemers

Zelfstandig ondernemer, bekijk deze eindejaarstips eens goed! Want nu het einde van 2021 nadert, kun je financieel gunstige beslissingen nemen. Dit is hét moment om als zelfstandig ondernemer stil te staan bij wat je nu kunt doen om zo financieel gezond mogelijk aan 2022 te beginnen. Deze 7 tips en aandachtspunten kunnen je harde knaken opleveren!

Blog
1 november 2021
2 minuten

Wij zijn on tour!

Een aantal weken geleden mochten onze ambassadeur Frits Sissing en ik weer een live presentatie geven over de dienstverlening van Zelfstandig Ondernemers. Dit keer bij OC070, een inspirerende netwerkclub van ondernemers in Den Haag.

Blog
6 oktober 2021
1 minuut

Zo voorkom je een winterdip

Als zelfstandig ondernemer werk je vaak alleen. Nu de weken weer gevuld worden met grijze grauwe dagen waarin het steeds eerder donker wordt, ligt een winterdip op de loer. Vaak is dan de kans dat je je somber gaat voelen groter. Daarom hierbij een aantal tips, die iedereen goed kan gebruiken, maar zeker ook jij als zelfstandig ondernemer.

Blog
3 september 2021
1 minuten

Een wereld van verschil

Soms vergeten we dat we het goed hebben. En dat dit lang niet overal zo is. Op 10 september stapte directeur Lydia op de fiets om geld op te halen voor de ontwikkelingshulporganisatie Wereldouders.

Blog
24 augustus 2021
1 minuut

Voorkomen is beter dan genezen

Het is een feit dat een goede gezondheid bijdraagt aan goed ondernemerschap. Vreemd dus eigenlijk dat zzp’ers in Nederland geen toegang hebben tot preventiediensten, zoals werknemers dat vaak wel hebben. Zelfstandig Ondernemers helpt niet alleen met een inkomen bij arbeidsongeschiktheid, maar juist ook bij het voorkomen dat je ziek wordt. Nieuwsgierig?

Blog
10 augustus 2021
2 minuten

Ondernemen met reserves

Wees er altijd op voorbereid dat er iets onverwachts kan gebeuren. Heel cliché diende het mij eerst te overkomen voordat ik de noodzaak van een ruime buffer inzag. Een gewaarschuwd mens telt voor twee, ik heb dit op de harde manier geleerd. Mij overkomt dit nu niet meer. Zorg dat het jou ook niet overkomt!

Blog
27 juli 2021
2 minuten

Nederlanders durven weer vaker te ondernemen!

We durven weer meer te ondernemen. Maar hebben afgelopen jaar ook geleerd dat een back-up plan onmisbaar is. Daarom zocht Lydia uit hoe het zit met de financiële buffer van ondernemers. Ontdek de uitkomsten in haar blog. 

Blog
13 juli 2021
2 minuten

AOV vergelijken is als appels en peren

De arbeidsongeschiktheidsverzekering vergelijken met de arbeidsongeschiktheidsvoorziening. Ga er maar aan staan! Met alle verschillende aanbieders, pakketten en uitzonderingen voelt het vaak als appels en peren. En juist daarom zet Lydia in haar nieuwste blog de belangrijkste zaken op een rij.

Blog
29 juni 2021
2 minuten

Een AOV hoeft niet duur te zijn

Veel ondernemers met een AOV kiezen voor een wachttijd van twee jaar. Maar wist je dat slechts 0,16% van hen na die periode nog ziek is? Klinkt dus niet heel logisch? Maar hoe pak je het dan wel aan? Lydia vertelt het in haar blog.

Blog
15 juni 2021
2 minuten

Tikkie, jij betaalt weer!

Met crowdsurance heb je al vanaf € 1 per dag een AOV. Of nou ja, het kan ook opeens € 4 zijn. Of € 3. Snap jij het nog? Lydia vertelt in haar blog hoe het zit.

Blog
15 maart 2021
3 minuten

Zo geniet je als zzp’er van je vakantie

Knaagt het gevoel dat je moet doorwerken, omdat je geen vakantiegeld krijgt en niet wordt doorbetaald als je niet werkt? Ook zzp’ers hebben het nodig om bij te tanken. Regel het vandaag nog!

© 2022 Zelfstandig Ondernemers B.V. statutair gevestigd te Woerden, KvK nr 82551588. Alle rechten voorbehouden
    |    Privacy & cookies
    |    Reglement

Meld je hier aan Geregeld