Blog

AOV vergelijken is als appels en peren

De arbeidsongeschiktheidsverzekering vergelijken met de arbeidsongeschiktheidsvoorziening. Ga er maar aan staan! Met alle verschillende aanbieders, pakketten en uitzonderingen voelt het vaak als appels en peren. En juist daarom zet Lydia in haar nieuwste blog de belangrijkste zaken op een rij.

13 juli 2021
2 minuten
Blog Lydia Bos, directeur-bestuurder Zelfstandig Ondernemers

Arbeidsongeschikt worden als zelfstandig ondernemer. Dat is iets waar je liever niet over nadenkt. Toch is het goed je te realiseren dat dit nogal een impact op je leven kan hebben. Alles wat je uitgeeft is gebaseerd op een maandelijks gegarandeerd inkomen. Wat gebeurt er als dit inkomen wegvalt?

Betaalbare AOV alternatieven

Verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid is vaak duur. Zeker als je in een risicoberoep werkt. Gelukkig zijn er tegenwoordig betaalbare alternatieven, de zogeheten arbeidsongeschiktheidsvoorzieningen. Hierbij leg je, op basis van het solidariteitsprincipe met elkaar, voor elkaar, maandelijks geld in een voorziening waaruit de zieke deelnemer een schenking ontvangt. Zelfstandig Ondernemers is een schenkkring. De betaalde premie bij een verzekeraar ben je kwijt, van je inleg bij Zelfstandig Ondernemers blijft een groot gedeelte over als spaarbedrag.

Vergelijk AOV verzekeringen vrijwel onmogelijk

Over welke bedragen hebben we het nu eigenlijk in vergelijking met een arbeidsongeschiktheidsverzekering? Dit is lastig uit te zoeken, door alle verschillende uitgangspunten zie je door de bomen het bos niet meer en ben je daardoor appels met peren aan het vergelijken. 

Het blijkt namelijk vrijwel onmogelijk de partijen eenduidig naast elkaar te zetten. De verschillende verzekeraars hanteren eigen voorwaarden om voor een uitkering in aanmerking te komen. Ook de uitkeringsduur wisselt per verzekeraar, evenals de wachttijd en de hoogte van de uitkering. 

Dus verzekeraars onderling zijn niet te vergelijken, laat staan dat je de vergelijking kunt trekken met een arbeidsongeschiktheidsvoorziening. Verzekeraars kennen vele medische uitsluitingen, het te verzekeren bedrag is een maximaal percentage van je inkomen, niet alle beroepen zijn tot de AOW leeftijd te verzekeren en er wordt geadverteerd met kortingen die alleen het eerste jaar blijken te gelden.

Geen kleine lettertjes bij Zelfstandig Ondernemers

Kortom, de transparantie bij verzekeraars is ver te zoeken. Juist daarom is de AOV van Zelfstandig Ondernemers een goed alternatief. Wij hanteren geen medische uitsluitingen, geen uitkering op basis van een percentage van je inkomen, geen gedwongen eindleeftijd. En al helemaal geen kleine letters. Bij Zelfstandig Ondernemers geen onaangename verrassingen maar een transparante, betaalbare en eerlijke inkomensgarantie bij arbeidsongeschiktheid. 

Lees ook de blog: Nee, gewoon een soort Broodfonds zijn wij niet!

© 2022 Zelfstandig Ondernemers B.V. statutair gevestigd te Woerden, KvK nr 82551588. Alle rechten voorbehouden
    |    Privacy & cookies
    |    Reglement

Meld je hier aan Geregeld