Blog

Bewondering voor dit ondernemerschap

Wat ondernemers van olympisch atlete Sifan Hassan kunnen leren? Dat je zelfs vanuit een situatie vol tegenslag kunt herrijzen als je veerkracht toont en keihard werkt. Laat je inspireren in het blog van Charles. 

3 augustus 2021
1 minuut
Blog Charles Verhoef, directeur Zelfstandig Ondernemers: 

Inzet en doorzettingsvermogen

Je bent 15 jaar en komt helemaal alleen naar Nederland als asielzoeker uit Ethiopië. Je wordt in een asielzoekerscentrum in Zuidlaren gestopt. Doodongelukkig, want je mag niet naar buiten. Je mag zelfs niet bellen of internetten. Vervolgens verhuis je naar Leeuwarden en vervolgens naar Eindhoven. Maar niets weerhoudt je van jouw droom en 3 jaar later – op je 18e leeftijd – win je een halve marathon.

Je bent niet meer te stuiten en met alle inzet en doorzettingsvermogen, met het overwinnen van alle tegenslag, win je 8 jaar later het WK op de 1.500 en 10.000 meter. Iets wat daarvoor nog niemand heeft vertoond. Ik heb het over Sifan Hassan, het meisje met de elastieken pas. Inmiddels onze Nederlandse trots op de 1.500, 5.000 en 10.000 meter op de Olympische Spelen van Tokio. Als je dit leest, heeft ze goud op de 5.000 meter en wellicht ook al goud op de 1.500 meter en 10.000 meter.

Passie voor ondernemen

Ik heb een en al bewondering voor deze supersnelle atlete. Niet vanwege het feit dat ze Olympische plakken wint. Haar onstuitbare drang om haar droom na te jagen, haar doorzettingsvermogen om alle obstakels en tegenslagen te weerstaan, haar passie om alles – maar dan ook alles – opzij te zetten om haar droom te verwezenlijken is wat ik in haar bewonder. Zeker weten dat ik nog vele jaren van haar zal genieten. Nog maar enkele jaren als atlete, maar met deze eigenschappen zal deze dame uitgroeien tot een van de beste ondernemers. Want dat is wat onontbeerlijk is voor ondernemerschap: doorzettingsvermogen, het overwinnen van tegenslagen en het blijven najagen van jouw passie. 

© 2021 Zelfstandig Ondernemers. Alle rechten voorbehouden
    |    Privacy & cookies
    |    Reglement