Blog

Blij van werk

Het is een bewogen tijd die hier en daar de 'onzekerheid' van het ondernemen nog wat extra versterkt. Maar ervaren zelfstandige ondernemers dat eigenlijk ook zo? Charles zocht het uit en kwam tot een verrassende conclusie. Lees het in zijn blog.

20 juli 2021
1 minuut
Blog Charles Verhoef, directeur Zelfstandig Ondernemers: 

Blij van werk

Blij worden van je werk. Wie wil dat niet? Met alle beperkingen van de afgelopen tijd is het niet vanzelfsprekend dat je blij van je werk wordt. Ben je als zelfstandige werkzaam in de horeca, de culturele sector of de beautybranche? Dan heb je een heftige periode achter de rug. Of zit je hier zelfs nog middenin. Geen werk en geen of weinig inkomsten. Niet iets om blij van te worden. 

Hoge tevredenheid onder zelfstandig ondernemers

Toch blijkt uit recent onderzoek van TNO en CBS dat maar liefst 7 op de 10 zelfstandigen uit deze sectoren (zeer) tevreden te zijn. Bij zelfstandigen die in sectoren werken waar de vraag is gestegen, is dat zelfs 9 op de 10 zelfstandigen.  

Uitdaging en autonomie

De reden hiervoor ligt voor de hand. Zelfstandigen zijn niet om financiële reden gaan ondernemen. Uitdaging en autonomie in het werk zijn voor hen veel belangrijker dan geld. Dat verklaart ook de groeiende behoefte onder werkenden om het werken in loondienst in te ruilen voor het zelfstandig ondernemerschap. Gelukkig krijgen ook maar weinig mensen die de stap naar zelfstandig ondernemerschap hebben genomen spijt. Al jaren wijst onderzoek uit dat slechts 1 op de 10 zelfstandigen terug wil in loondienst. 

Garantie op werkgeluk

Ik durf de conclusie aan dat het zelfstandig ondernemerschap voor bijna iedereen garantie is op blij worden van je werk. Zelfs in tijden dat het financieel even tegenzit. Zelfs dat kan je als zelfstandig ondernemer tegenwoordig goed managen. Met het voorzieningenvangnet van Zelfstandig Ondernemers ga je blij verzekerd de toekomst tegemoet. 

© 2021 Zelfstandig Ondernemers. Alle rechten voorbehouden
    |    Privacy & cookies
    |    Reglement