Blog

Dikke toeter dankzij buffer

Als zelfstandig ondernemer werk je vaak alleen. Nu de weken weer gevuld worden met grijze grauwe dagen waarin het steeds eerder donker wordt, ligt een winterdip op de loer. Vaak is dan de kans dat je je somber gaat voelen groter. Daarom hierbij een aantal tips, die iedereen goed kan gebruiken, maar zeker ook jij als zelfstandig ondernemer.

19 oktober 2021
1 minuut
Blog Charles Verhoef, bestuurder Zelfstandig Ondernemers

En de consequentie is dat het je meer geld kost dan je lief is. Zeker met mijn hobby: fotografie. Inmiddels heb ik een loodzware fototas met body’s, lenzen, filters en andere toebehoren. Vele jaren ontbrak nog een dikke toeter. Dan bedoel ik zo’n supergrote telelens waarmee je kan inzoomen op een hert dat 500 meter verderop in het bos staat. Of een zwaluw groot in je zoeker kan vangen. 

Inmiddels heb ik mijn fototas kunnen aanvullen met een dikke telelens. Want mijn favoriete vogel, de zwaluw, zal en moet - scherend door de lucht - gefotografeerd worden. Maar wat een geld kost dat ding! Gelukkig heb ik een financiële buffer. Bedoeld om tegenvallers op te vangen. Maar ja, niemand die mij kan verbieden die buffer ook aan te spreken voor plezier. En zo heb ik dankzij mijn financiële buffer een mooie aankoop gedaan. 
En nu nog die zwaluw zien te vangen in de lens. Dat is nog een hele uitdaging met de waanzinnige snelheid waarmee ze door de lucht schieten. 

Met het voorzieningenvangnet van Zelfstandig Ondernemers bouw je automatisch een financiële buffer op. Die buffer is van jou! En jij bepaalt wat je met die buffer doet. Wat let je? 

© 2021 Zelfstandig Ondernemers. Alle rechten voorbehouden
    |    Privacy & cookies
    |    Reglement