Blog

Een AOV als aanvulling op je schenkkring: kan dat voordelig zijn?

Ben je zelfstandig ondernemer en kun je tijdelijk niet werken? Dan ben je er zelf verantwoordelijk voor vervangend inkomen te regelen. Bijvoorbeeld bij Zelfstandig Ondernemers; een grote online schenkkring waarbij ondernemers het risico met elkaar en voor elkaar dekken. Dat geeft rust. De kans is misschien wel heel klein, maar wat nou als je langer dan twee jaar ziek bent? Ook dan kun je voordelig bij Zelfstandig Ondernemers terecht met een aanvullende AOV tot je AOW-leeftijd. 

17 januari 2023
4 min
Lydia Bos, directeur-bestuurder Zelfstandig Ondernemers

Zelfstandig ondernemers staan erom bekend niet snel toe te geven aan ziekte, maar ook zij lopen kans onverhoopt uit te vallen. Daarom is het belangrijk een inkomen te regelen voor als je onverhoopt uitvalt en tijdelijk niet kunt werken. Zelfstandig ondernemers is een online schenkkring waarbij ondernemers tot twee jaar per ziektebeeld aan een zieke deelnemer schenken. In 99,8 procent van de ziektegevallen is de ondernemer binnen twee jaar weer opgeknapt en terug aan het werk. Een veilige keuze dus. Maar wat als je blijvend arbeidsongeschikt raakt?  

AOV tot je AOW-leeftijd

Je zult maar bij die 0,2 procent horen die na twee jaar niet is hersteld. Ja, de kans is klein, maar hij is er wel degelijk. Om die reden lanceert Zelfstandig Ondernemers binnenkort, in samenwerking met een verzekeraar, een AOV tot je AOW-leeftijd. Deze AOV heeft een wachttijd van twee jaar en kan achter de tijdelijke arbeidsongeschiktheidsvoorziening (schenkkring) worden afgenomen.  

Hoe werkt die aanvullende AOV?

Mocht je ziek worden, dan krijg je de eerste twee jaar geschonken vanuit de schenkkring. Zelfstandig Ondernemers begeleidt je naar duurzame inzetbaarheid, onder meer door de inzet van een bedrijfsarts en begeleiding in re-integratie. Mocht je onverhoopt na twee jaar toch nog ziek zijn, dan word je betaald vanuit de AOV die je via ons hebt afgesloten. Deze uitkering is voor de verdere duur van je ziekte, maximaal tot je AOW-leeftijd. 

Voordelige AOV bovenop op je schenkkring 

Waarom is het interessant om je AOV via Zelfstandig Ondernemers af te sluiten? Waarom zou je niet rechtstreeks je gehele ziekteduur bij een verzekeraar verzekeren? Zelfstandig Ondernemers biedt een scherpe premie voor de AOV na twee jaar, omdat je in de wachttijd van de blijvende AOV de schenkkring gebruikt. Daarom kunnen we een lage premie bieden. Bovendien zijn die eerste twee jaar via Zelfstandig Ondernemers veel goedkoper dan via een verzekeraar, omdat ondernemers het bij ons met elkaar en voor elkaar regelen. Geen onnodige kosten en risico-opslagen dus.  

Nieuwsgierig hoe dit precies werkt? Houd onze socials in de gaten. Binnenkort vind je alle informatie hierover op  www.zelfstandigondernemers.nl. 

© 2023 Zelfstandig Ondernemers B.V. statutair gevestigd te Hilversum, KvK nr 82551588. Alle rechten voorbehouden
    |    Privacy & cookies
    |    Reglement

Meld je hier aan Geregeld