Blog

Een wereld van verschil

Soms vergeten we dat we het goed hebben. En dat dit lang niet overal zo is. Zelf ben ik al jaren actief betrokken bij ontwikkelingshulp in het buitenland. En 10 september stapte ik met een aantal collega's op de fiets in Nederland om met de Zuidas Businessride geld op te halen voor Wereldouders. De opbrengsten gaan naar noodhulp aan het zwaar getroffen Haïti.
Draag jij ook bij?

3 september 2021
1 minuten
Blog Lydia Bos, directeur-bestuurder Zelfstandig Ondernemers

Wij vinden het vanzelfsprekend dat onze kinderen een veilige thuisbasis hebben, naar school gaan en toegang tot medische zorg hebben. Helaas geldt dit lang niet voor alle kinderen op de wereld. Neem bijvoorbeeld de situatie van de toch al kwetsbare kinderen op Haïti, die recent ook nog eens door een aardbeving getroffen zijn. 

Ik ben mijn hele werkende leven al ondernemend geweest. In verschillende vormen heb ik altijd kansen gezocht en mogelijkheden benut. Waarbij ik als ondernemer altijd heb geprobeerd ook maatschappelijk mijn steentje bij te dragen.

Op de juiste plek

Een aantal jaren geleden bezocht ik tijdens een reis een kleine school in Afrika. Deze school had een tekort aan van alles. Ik besloot te helpen en richtte een stichting op om geld en goederen in te zamelen. Het bleek ontzettend moeilijk om te zorgen dat donaties op de juiste plek en in de juiste handen terecht kwamen en voor de juiste doeleinden werden aangewend. Ik heb destijds ondervonden dat het heel lastig is om zonder een goed lokaal netwerk echt bij te kunnen dragen.

Enige tijd geleden maakte ik kennis met WereldOuders, een organisatie die kansarme kinderen in een ander werelddeel, namelijk in een groot aantal landen in Latijns-Amerika, ondersteunt. Zij heeft al meer dan 30 jaar tijd geïnvesteerd in een lokaal netwerk, waardoor zij concrete en directe hulp kunnen bieden. Zo konden zij na de aardbeving in Haïti direct noodhulp bieden en kunnen zij straks helpen aan de wederopbouw van het land. Een organisatie die precies weet wat te doen dus.

Zelfstandig Ondernemers fietst voor Haïti

Een donatie aan Wereldouders komt daarom goed terecht en maakt echt het verschil. Ik help hier graag aan mee. Niet alleen door te doneren, maar ook door mee te fietsen met de Zuidas Businessride op 10 september jl. De opbrengst van deze fietstocht gaat naar noodhulp voor Haïti.

Met elkaar, voor elkaar

Helpen jullie ook mee de kinderen in Haïti een toekomst te geven? Een toekomst waarin zij wellicht zelf van ondernemerschap kunnen dromen? Draag ook een steentje bij door te doneren!

Heel hartelijk bedankt! Samen maken we een wereld van verschil.

Gerelateerd

Blog
30 april 2024
5 minuten

Zzp’ers staan sterk, maar wees voorzichtig

Door de groeiende fiscale verschillen tussen zzp’ers en uitzendkrachten is de positie van de zzp’er sterker. Bovendien ligt het werk dankzij de historisch krappe arbeidsmarkt en de opkomst van werkplatformen voor het oprapen én kunnen zzp’ers ook nog eens de tarieven omhoog gooien. De rollen zijn dus omgedraaid: werkgevers hebben niet langer de macht. Niet gek dus dat steeds meer mensen voor een zelfstandig bestaan kiezen. Maar wees gewaarschuwd; het is niet alles goud wat er blinkt…

Blog
5 april 2023
7 minuten

Crowdsurance: Wat is het en is het iets voor jou?

De kans dat je arbeidsongeschikt raakt tijdens je loopbaan is 10 procent. Vind je het risico om niets geregeld te hebben voor als je tijdelijk niet kunt werken ook te groot? Maar is een AOV ook voor jou niet te doen? Onderzoek dan eens of crowdsurance iets voor jou is.

Actueel
22 februari 2023
2 minuten

Financiële tegemoetkoming voor zzp’er in de culturele en creatieve sector

Ben jij een zzp’ers in de culturele en creatieve sector en op zoek naar een betaalbaar financieel vangnet voor als je door ziekte tijdelijk niet kunt werken? Je kunt nu tijdelijk een financiële bijdrage krijgen voor de kosten van zo’n AOV. Bij Zelfstandig Ondernemers dek je samen met andere ondernemers het risico van arbeidsongeschiktheid af. We werken met een vaste maandelijkse inleg, wij verzorgen de schenkingen bij ziekte en regelen alle administratieve handelingen.

© 2024 Zelfstandig Ondernemers B.V. statutair gevestigd te Hilversum, KvK nr 82551588. Alle rechten voorbehouden
    |    Privacy & cookies
    |    Reglement

Meld je hier aan Geregeld