Blog

Elke dag het verschil

De Nederlandse beroepsbevolking telt ruim 9 miljoen mensen. Hiervan zijn ruim 1 miljoen mensen voltijds zzp-er. 11% Van de Nederlandse economie draait dus op zelfstandig ondernemers. Best een aanzienlijke groep toch?

17 mei 2021
2 minuten
Blog Lydia Bos, directeur-bestuurder Zelfstandig Ondernemers

Met verbazing heb ik tijdens de eerste coronagolf gezien dat sommige zzp-ers al na enkele weken omvielen. Veelal ontstonden de financiële problemen zelfs al eerder dan de reguliere betalingstermijn van hun facturen. Hoe kan dat? Hebben zij helemaal geen vet op de botten gehad? Hebben zij gedacht dat hen niets zou kunnen overkomen? In ieder geval zijn zij zeker financieel overvallen door de crisis.

Dat terwijl zelfstandig ondernemers juist elke dag het verschil maken. Mensen die er bewust voor kiezen hun droom waar te maken, waarbij zij de balans opzoeken tussen vrijheid, inkomen en ondernemerschap. Mensen die bewust nadenken over wat hen gelukkig maakt, wat werkplezier voor hen betekent, wat zij bijdragen aan de wereld en waar zij elke dag hun bed voor uitkomen.

Laten we als zelfstandig ondernemers elke dag het verschil blijven maken. Ons niet meer laten overvallen door omstandigheden, die we nooit voor mogelijk hadden gehouden. Laten we zorgen dat onze ondernemersrisico’s afgedekt zijn, zodat we onze energie kunnen steken in de bijdrage die we elke dag leveren. Want dat is het verschil dat zelfstandig ondernemers maken: zij durven, hebben lef, zijn zich bewust van hun bijdrage, durven verantwoordelijkheid te nemen en zijn bovenal ondernemend. 

Ik vind werkplezier het belangrijkste wat er is. Laat werkgeluk de drijfveer zijn in alles wat je doet. En om gelukkig te zijn moet je iets doen waar je gelukkig van wordt. 

Ik word er gelukkig van zelfstandig ondernemers te faciliteren elke dag het verschil te kunnen blijven maken, door hen zorgeloos te kunnen laten ondernemen. Dat is mijn missie, daar kom ik elke ochtend mijn bed voor uit.

© 2021 Zelfstandig Ondernemers. Alle rechten voorbehouden
    |    Privacy & cookies
    |    Reglement