Blog

Onze radiocommercial: heb jij ‘m al gehoord?

Wat was dit een spannende week! 

De aftrap van de volgende stap in de groei van Zelfstandig Ondernemers. Waren we, om zoveel mogelijk zzp’ers te bereiken, in de startfase van ons bedrijf vooral actief op social media, nu bouwen we via een ander kanaal verder aan onze naamsbekendheid. Zelfstandig Ondernemers heeft een radiocommercial, op de landelijke radio!

21 januari 2022
2 minuten
Lydia Bos, directeur-bestuurder Zelfstandig Ondernemers

Top of flop? We geloofden erin, maar het was toch echt afwachten…

Het laat zich raden: aan deze radiocommercial ging natuurlijk maanden voorbereiding vooraf. Waar ligt de informatiebehoefte van onze potentiële klanten? Wat is onze boodschap en hoe en waar brengen we die het best voor het voetlicht? En daarna de uitwerking. Welke vorm? Welke stemmen? Welke muziek? Na de opnames in de studio was de bal rond en hoe die vervolgens rolt? Dat zouden we snel genoeg weten.

Radiocommercial op Radio 2

En dan is het zover. Het is maandagochtend 17 januari, 7.56 uur. Ik zit in de auto en luister, zoals altijd, naar mijn favoriete ochtendshow op Radio 2. Maar nu met gepitste oren. En dan hoor ik voor het eerst onze bloedeigen reclame op de landelijke radio. Over óns product, dat we zélf in de markt hebben gezet. Hoe vet is dat? Ik werd overvallen door een euforisch ‘beter wordt het niet’-gevoel.

Dat is de impact op mij als ondernemer die trots aan dit bedrijf bouwt. Maar waar het natuurlijk om gaat, is de impact van de radiocommercial op alle zelfstandig ondernemers die hun ondernemersrisico’s nog niet hebben afgedekt. Die spreekwoordelijke bal rolt met gezwinde spoed de goede kant op. Al sinds dag één staat de telefoon roodgloeiend en stromen de aanvragen via de website binnen. Hoe fijn is het dat zoveel mensen, die nog niets hadden geregeld voor het geval ze arbeidsongeschikt raken, hebben gereageerd? En dat onze radiocommercial de trigger voor hen was om nu toch echt in actie te komen?

Zorgeloos ondernemen

Want daar gaat het om. De purpose van ons bedrijf is bij te dragen aan het zorgeloos ondernemerschap van zelfstandig ondernemers. Dit doen we door een betaalbare voorziening te bieden waarmee de belangrijke ondernemersrisico’s worden afgedekt. We leggen de nadruk op het vergroten van het bewustzijn bij zelfstandig ondernemers over de risico’s die zij lopen. En bieden ze een transparant en eerlijk systeem, waarbij alles voor je wordt geregeld. Bij ons dek je het risico op arbeidsongeschiktheid af en bouw je tegelijkertijd een financiële buffer op. En je kunt er ook voor kiezen een deel van je inleg voor de opbouw van je pensioen aan te wenden, of het risico op een ongeval met blijvend letsel af te dekken.

Die boodschap vertaalden we naar één commercial van 20 seconden. Wat een feest om die op de radio terug te horen! Top of flop? Top!

Veel meer mensen zijn overtuigd: doe mij zo’n AOV!

© 2021 Zelfstandig Ondernemers. Alle rechten voorbehouden
    |    Privacy & cookies
    |    Reglement