Blog

Voorkomen is beter dan genezen

Het is een feit dat een goede gezondheid bijdraagt aan goed ondernemerschap. Vreemd dus eigenlijk dat zzp’ers in Nederland geen toegang hebben tot preventiediensten, zoals werknemers dat vaak wel hebben. Zelfstandig Ondernemers helpt niet alleen met een inkomen bij arbeidsongeschiktheid, maar juist ook bij het voorkomen dat je ziek wordt. Nieuwsgierig?

24 augustus 2021
1 minuut
Blog Lydia Bos, directeur-bestuurder Zelfstandig Ondernemers

Preventiediensten

Als zelfstandig ondernemer wil je vooral ondernemen. Ziek thuis zitten is niets voor jou! Zorgen dat je niet ziek wordt is voor jou als zelfstandig ondernemer dan ook heel belangrijk. Daarom hecht Zelfstandig Ondernemers aan het belang van preventie en investeren wij in het voorkomen dat je uitvalt. Onze preventiediensten zijn erop gericht mentaal fit en duurzaam inzetbaar te blijven. 

Het is een feit dat een goede gezondheid bijdraagt aan goed ondernemerschap. Vreemd dus eigenlijk dat zzp’ers in Nederland geen toegang hebben tot preventiediensten, zoals werknemers dat vaak wel hebben. Want hierdoor loop je als zelfstandig ondernemer het risico dat je te lang doorgaat, met bijvoorbeeld mentale of fysieke overbelasting tot gevolg. Uiteindelijk val je dan alsnog uit en heeft je herstel waarschijnlijk langer de tijd nodig.

Een duurzaam inzetbaarheidsonderzoek is een goede manier om te voorkomen dat je ziek wordt. Met de adviezen van zo’n onderzoek kun je vaak met relatief kleine aanpassingen in je werksituatie voorkomen dat je uitvalt. Ook het belang van preventief medisch onderzoek mag niet onderschat worden. Eventuele aandoeningen worden hiermee in een vroegtijdig stadium opgespoord. Dat vergroot jouw mogelijkheden om te voorkomen dat je uitvalt. 

Zelfstandig Ondernemers helpt met het voorzieningenvangnet dus niet alleen met een inkomen bij arbeidsongeschiktheid, maar juist ook bij het voorkomen dat je ziek wordt.

Nieuwsgierig naar wat wij voor jou kunnen betekenen?
Neem dan een kijkje op onze speciale preventiepagina.


© 2022 Zelfstandig Ondernemers B.V. statutair gevestigd te Woerden, KvK nr 82551588. Alle rechten voorbehouden
    |    Privacy & cookies
    |    Reglement

Meld je hier aan Geregeld