Blog

Voorkomen is beter dan genezen

Het is een feit dat een goede gezondheid bijdraagt aan goed ondernemerschap. Vreemd dus eigenlijk dat zzp’ers in Nederland geen toegang hebben tot preventiediensten, zoals werknemers dat vaak wel hebben. Zelfstandig Ondernemers helpt niet alleen met een inkomen bij arbeidsongeschiktheid, maar juist ook bij het voorkomen dat je ziek wordt. Nieuwsgierig?

24 augustus 2021
1 minuut
Blog Lydia Bos, directeur-bestuurder Zelfstandig Ondernemers

Preventiediensten

Als zelfstandig ondernemer wil je vooral ondernemen. Ziek thuis zitten is niets voor jou! Zorgen dat je niet ziek wordt is voor jou als zelfstandig ondernemer dan ook heel belangrijk. Daarom hecht Zelfstandig Ondernemers aan het belang van preventie en investeren wij in het voorkomen dat je uitvalt. Onze preventiediensten zijn erop gericht mentaal fit en duurzaam inzetbaar te blijven. 

Het is een feit dat een goede gezondheid bijdraagt aan goed ondernemerschap. Vreemd dus eigenlijk dat zzp’ers in Nederland geen toegang hebben tot preventiediensten, zoals werknemers dat vaak wel hebben. Want hierdoor loop je als zelfstandig ondernemer het risico dat je te lang doorgaat, met bijvoorbeeld mentale of fysieke overbelasting tot gevolg. Uiteindelijk val je dan alsnog uit en heeft je herstel waarschijnlijk langer de tijd nodig.

Een duurzaam inzetbaarheidsonderzoek is een goede manier om te voorkomen dat je ziek wordt. Met de adviezen van zo’n onderzoek kun je vaak met relatief kleine aanpassingen in je werksituatie voorkomen dat je uitvalt. Ook het belang van preventief medisch onderzoek mag niet onderschat worden. Eventuele aandoeningen worden hiermee in een vroegtijdig stadium opgespoord. Dat vergroot jouw mogelijkheden om te voorkomen dat je uitvalt. 

Zelfstandig Ondernemers helpt met het voorzieningenvangnet dus niet alleen met een inkomen bij arbeidsongeschiktheid, maar juist ook bij het voorkomen dat je ziek wordt.

Nieuwsgierig naar wat wij voor jou kunnen betekenen?
Neem dan een kijkje op onze speciale preventiepagina.


Gerelateerd

Blog
21 november 2023
4 min

Het belang van een AOV: Henny werd ziek en kon niet meer werken

In de wereld van het ondernemerschap krijg je veel uitdagingen en onzekerheden voor je kiezen. Maar wat gebeurt er als je wordt getroffen door ziekte en daardoor (tijdelijk) niet meer kunt werken? Het overkwam Henny Venekamp. Maar gelukkig had ze iets geregeld. “Dankzij mijn deelname aan Zelfstandig Ondernemers had ik niet alleen een financieel vangnet, maar ook ondersteuning bij wat ik het liefst wilde: weer aan de slag gaan.”

Blog
8 november 2023
4 min

Goed nieuws voor de jaarafsluiting 2023: wat is er veranderd voor de pensioenopbouw van zzp’ers?

Als zelfstandig ondernemer zijn er altijd al belangrijke zaken die je aan het einde van het jaar moet weten en overwegen met betrekking tot je pensioenopbouw. Nu in juni de Wet toekomst pensioenen (WTP) – met de afspraken uit het Pensioenakkoord – in werking is getreden, raden we het al helemaal aan hier in te (laten) duiken. Zo kun jij je als zzp’er nu bijvoorbeeld vrijwillig aansluiten bij een pensioenfonds en kun je fiscaal aantrekkelijker bijstorten.

Blog
8 augustus 2023
5 minuten

Zzp’ers staan sterk, maar wees voorzichtig

Door de groeiende fiscale verschillen tussen zzp’ers en uitzendkrachten is de positie van de zzp’er sterker. Bovendien ligt het werk dankzij de historisch krappe arbeidsmarkt en de opkomst van werkplatformen voor het oprapen én kunnen zzp’ers ook nog eens de tarieven omhoog gooien. De rollen zijn dus omgedraaid: werkgevers hebben niet langer de macht. Niet gek dus dat steeds meer mensen voor een zelfstandig bestaan kiezen. Maar wees gewaarschuwd; het is niet alles goud wat er blinkt…

© 2023 Zelfstandig Ondernemers B.V. statutair gevestigd te Hilversum, KvK nr 82551588. Alle rechten voorbehouden
    |    Privacy & cookies
    |    Reglement

Meld je hier aan Geregeld