Blog

Voorkomen is beter dan genezen

Het is een feit dat een goede gezondheid bijdraagt aan goed ondernemerschap. Vreemd dus eigenlijk dat zzp’ers in Nederland geen toegang hebben tot preventiediensten, zoals werknemers dat vaak wel hebben. Zelfstandig Ondernemers helpt niet alleen met een inkomen bij arbeidsongeschiktheid, maar juist ook bij het voorkomen dat je ziek wordt. Nieuwsgierig?

24 augustus 2021
1 minuut
Blog Lydia Bos, directeur-bestuurder Zelfstandig Ondernemers

Preventiediensten

Als zelfstandig ondernemer wil je vooral ondernemen. Ziek thuis zitten is niets voor jou! Zorgen dat je niet ziek wordt is voor jou als zelfstandig ondernemer dan ook heel belangrijk. Daarom hecht Zelfstandig Ondernemers aan het belang van preventie en investeren wij in het voorkomen dat je uitvalt. Onze preventiediensten zijn erop gericht mentaal fit en duurzaam inzetbaar te blijven. 

Het is een feit dat een goede gezondheid bijdraagt aan goed ondernemerschap. Vreemd dus eigenlijk dat zzp’ers in Nederland geen toegang hebben tot preventiediensten, zoals werknemers dat vaak wel hebben. Want hierdoor loop je als zelfstandig ondernemer het risico dat je te lang doorgaat, met bijvoorbeeld mentale of fysieke overbelasting tot gevolg. Uiteindelijk val je dan alsnog uit en heeft je herstel waarschijnlijk langer de tijd nodig.

Een duurzaam inzetbaarheidsonderzoek is een goede manier om te voorkomen dat je ziek wordt. Met de adviezen van zo’n onderzoek kun je vaak met relatief kleine aanpassingen in je werksituatie voorkomen dat je uitvalt. Ook het belang van preventief medisch onderzoek mag niet onderschat worden. Eventuele aandoeningen worden hiermee in een vroegtijdig stadium opgespoord. Dat vergroot jouw mogelijkheden om te voorkomen dat je uitvalt. 

Zelfstandig Ondernemers helpt met het voorzieningenvangnet dus niet alleen met een inkomen bij arbeidsongeschiktheid, maar juist ook bij het voorkomen dat je ziek wordt.

Nieuwsgierig naar wat wij voor jou kunnen betekenen?
Neem dan een kijkje op onze speciale preventiepagina.


Gerelateerd

Blog
24 juni 2024
4 min

Geef ook jouw mening over de verplichte AOV voor zzp’ers

De overheid heeft een consultatie geopend waar iedereen zijn mening kan geven over het wetsvoorstel voor de verplichte AOV voor zzp’ers vanaf 2027. De nieuwe wet is bedoeld om zelfstandigen te beschermen tegen inkomensverlies bij arbeidsongeschiktheid en de verschillen tussen werknemers en zelfstandigen te verkleinen. Dit vangnet lijkt een stap in de goede richting, maar de meningen zijn verdeeld. Wat vind jij? Dit is jouw kans om je stem te laten horen.

Blog
13 juni 2024
4 min

Meer gemak voor zzp’ers dankzij het nieuwe portaal van Zelfstandig Ondernemers

Wij willen dat zzp’ers dát kunnen doen waarom ze voor zichzelf zijn begonnen; hun vak uitoefenen én ondernemen. Daarom hebben wij ons als doel gesteld dat wij het zelfstandig ondernemers zo makkelijk mogelijk maken. Niet alleen op het gebied van arbeidsongeschiktheid (AOV), pensioen en verzekeringen, maar ook met het nieuwe portaal van Zelfstandig Ondernemers. Dat is speciaal ontworpen voor onze deelnemers en biedt veel handige functies in één gebruiksvriendelijk overzicht.

Blog
30 april 2024
5 minuten

Zzp’ers staan sterk, maar wees voorzichtig

Door de groeiende fiscale verschillen tussen zzp’ers en uitzendkrachten is de positie van de zzp’er sterker. Bovendien ligt het werk dankzij de historisch krappe arbeidsmarkt en de opkomst van werkplatformen voor het oprapen én kunnen zzp’ers ook nog eens de tarieven omhoog gooien. De rollen zijn dus omgedraaid: werkgevers hebben niet langer de macht. Niet gek dus dat steeds meer mensen voor een zelfstandig bestaan kiezen. Maar wees gewaarschuwd; het is niet alles goud wat er blinkt…

© 2024 Zelfstandig Ondernemers B.V. statutair gevestigd te Hilversum, KvK nr 82551588. Alle rechten voorbehouden
    |    Privacy & cookies
    |    Reglement

Meld je hier aan Geregeld