Blog

Waar blijft de waardering voor de zorg?

Ken je dat, dat je keihard werkt, maar de waardering ver te zoeken is? Een eeuwig gemiste kans vindt directeur Charles. En nu meer dan ooit. Lees zijn visie en zeg eens tegen elkaar wat je waardeert. Zo staan we samen sterker.

31 augustus 2021
1 minuut
Blog Charles Verhoef, directeur Zelfstandig Ondernemers: 

Onschatbare waarde van (intensieve) zorg

Zelf heb ik de twijfelachtige eer gehad twee keer op de intensive care te hebben gelegen. Als je op de rand van leven en dood begeeft, heb je geen besef met wat voor een intensiteit, betrokkenheid en verantwoordelijkheid de artsen en ic-verpleegkundigen hun werk doen. Alles om te zorgen dat je er gezond bovenop komt. 

Dat de gezondheidszorg van een onschatbare waarde is voor onze samenleving is de laatste anderhalve jaar nadrukkelijk gebleken. De mensen in de zorg hebben zich uit de naad moeten werken om vele duizenden zieke mensen te verzorgen. Nu het met het aantal covid-getroffenen beter gaat, wordt er keihard gewerkt om de achterstanden in de reguliere zorg weg te werken. En als het even tegen zit, is het komend najaar weer alle hens aan dek. 

Tekort aan verpleegkundigen

Inmiddels is er een groeiend tekort aan ic-verpleegkundigen. Velen verlaten de zorg vanwege de aanhoudende werkdruk, de onregelmatige werktijden en bovenal het gebrek aan waardering. En wat doet de politiek? Ze komen al een half jaar niet verder dan te vertellen met wie ze niet in een nieuw kabinet willen.  

Grote waardering

Het gebrek aan waardering beperkt zich niet alleen tot de werkenden in de zorg. Hoe lang wordt er al gesproken over meer waardering voor onderwijzend personeel, politie en technisch personeel? Voor politici die de mond vol hebben over het belang van goed onderwijs, een veilige rechtsstaat, uitstekende gezondheidszorg en 1 miljoen nieuwe huizen maar niet verder komen dan bla, bla en nog eens bla moet een sociale dienstplicht worden ingevoerd, zodat ze de handen uit de mouwen steken en daarmee hun woorden in daden omzetten. Zeker weten dat de waardering voor deze politici groot zal zijn.

© 2021 Zelfstandig Ondernemers. Alle rechten voorbehouden
    |    Privacy & cookies
    |    Reglement