Blog

Zo houden wij het ziekteverzuim laag

Nooit eerder zaten zoveel werknemers ziek thuis. In het eerste kwartaal van 2022 is het ziekteverzuim in Nederland gestegen naar 6,2%, het hoogste percentage ooit gemeten door het CBS!

14 juni 2022
3 minuten
Blog Lydia Bos, directeur-bestuurder Zelfstandig Ondernemers

Ziekteverzuim onder zelfstandig ondernemers

Hoe is het gesteld met het ziekteverzuim van zelfstandig ondernemers? Zelfstandig ondernemers vindt je in alle sectoren in Nederland. Ze zijn ook veel te vinden in de zorg en in de horeca. Onder de deelnemers van Zelfstandig Ondernemers is het ziekteverzuim momenteel onder de 2%. Wij investeren in preventie en re-integratie om dit percentage op dit niveau te houden.

Preventie en re-integratie

Ons doel is duurzame inzetbaarheid van alle zelfstandig ondernemers te faciliteren. Dit doen wij door ons te richten op onder meer preventie: het voorkomen van uitval door bijvoorbeeld onderzoek naar psychisch en fysiek welbevinden. Maar ook begeleiding terug naar de werkvloer met behulp van de inzet van re-integratietrajecten in een vroeg stadium. Want niemand is erbij gebaat langdurig thuis te zitten.

Wat kan er wel?

Door te kijken naar wat er wel kan en wat daarvoor nodig is, bevorderen wij de duurzame inzetbaarheid van zelfstandig ondernemers en houden we het ziekteverzuim laag. Zo bieden we een betaalbare oplossing voor alle zzp’ers. Maar we willen vooral bijdragen aan het welzijn en aan de vitaliteit van zelfstandig ondernemers. Want dat is waar het uiteindelijk om gaat!


© 2024 Zelfstandig Ondernemers B.V. statutair gevestigd te Hilversum, KvK nr 82551588. Alle rechten voorbehouden
    |    Privacy & cookies
    |    Reglement

Meld je hier aan Geregeld