Blog

Zo voorkom je een winterdip

Als zelfstandig ondernemer werk je vaak alleen. Nu de weken weer gevuld worden met grijze grauwe dagen waarin het steeds eerder donker wordt, ligt een winterdip op de loer. Vaak is dan de kans dat je je somber gaat voelen groter. Daarom hierbij een aantal tips, die iedereen goed kan gebruiken, maar zeker ook jij als zelfstandig ondernemer.

6 oktober 2021
1 minuut
Blog Lydia Bos, directeur-bestuurder Zelfstandig Ondernemers

Eerst maar even een aantal open deuren, die heel logisch zijn, maar toch vaak niet opgevolgd worden. Ga naar buiten, ook gedurende de werkdag. Laat je niet tegenhouden door slecht weer. Het kan juist verfrissend zijn er dan even op uit te gaan. Beweeg, actief bezig zijn vermindert stress en zorgt ervoor dat je beter slaapt. Want ook een goede nachtrust helpt een dip te voorkomen. Gezond en regelmatig eten helpt uiteraard ook. Evenals het je ergens op verheugen, plan dus regelmatig iets leuks om naar uit te kijken.

Het lijkt op papier allemaal niet heel moeilijk, maar het blijkt in de praktijk toch vaak lastig. En dan is er naast dit alles nog één essentieel element: Zorg dat je plezier hebt in wat je doet en bedenk je regelmatig waar jij eigenlijk ’s ochtends je bed voor uitkomt. Focus daarbij op wat voor jou belangrijk is en laat los wat niet relevant is.

 Ik probeer mij elke dag bewust te zijn van mijn drijfveren, ik vind werkgeluk de belangrijkste KPI. Want als je gelukkig bent met wat je doet, dan volgt de rest vanzelf. Ook die positieve mindset tijdens de herfstachtige dagen. 

Onze preventiediensten zijn er onder meer op gericht mentaal fit te blijven. Kijk voor meer informatie op onze site.

© 2022 Zelfstandig Ondernemers B.V. statutair gevestigd te Woerden, KvK nr 82551588. Alle rechten voorbehouden
    |    Privacy & cookies
    |    Reglement

Meld je hier aan Geregeld