Blog

Zo voorkom je een winterdip

Als zelfstandig ondernemer werk je vaak alleen. Nu de weken weer gevuld worden met grijze grauwe dagen waarin het steeds eerder donker wordt, ligt een winterdip op de loer. Vaak is dan de kans dat je je somber gaat voelen groter. Daarom hierbij een aantal tips, die iedereen goed kan gebruiken, maar zeker ook jij als zelfstandig ondernemer.

6 oktober 2021
1 minuut
Blog Lydia Bos, directeur-bestuurder Zelfstandig Ondernemers

Eerst maar even een aantal open deuren, die heel logisch zijn, maar toch vaak niet opgevolgd worden. Ga naar buiten, ook gedurende de werkdag. Laat je niet tegenhouden door slecht weer. Het kan juist verfrissend zijn er dan even op uit te gaan. Beweeg, actief bezig zijn vermindert stress en zorgt ervoor dat je beter slaapt. Want ook een goede nachtrust helpt een dip te voorkomen. Gezond en regelmatig eten helpt uiteraard ook. Evenals het je ergens op verheugen, plan dus regelmatig iets leuks om naar uit te kijken.

Het lijkt op papier allemaal niet heel moeilijk, maar het blijkt in de praktijk toch vaak lastig. En dan is er naast dit alles nog één essentieel element: Zorg dat je plezier hebt in wat je doet en bedenk je regelmatig waar jij eigenlijk ’s ochtends je bed voor uitkomt. Focus daarbij op wat voor jou belangrijk is en laat los wat niet relevant is.

 Ik probeer mij elke dag bewust te zijn van mijn drijfveren, ik vind werkgeluk de belangrijkste KPI. Want als je gelukkig bent met wat je doet, dan volgt de rest vanzelf. Ook die positieve mindset tijdens de herfstachtige dagen. 

Onze preventiediensten zijn er onder meer op gericht mentaal fit te blijven. Kijk voor meer informatie op onze site.

Gerelateerd

Blog
8 augustus 2023
5 minuten

Zzp’ers staan sterk, maar wees voorzichtig

Door de groeiende fiscale verschillen tussen zzp’ers en uitzendkrachten is de positie van de zzp’er sterker. Bovendien ligt het werk dankzij de historisch krappe arbeidsmarkt en de opkomst van werkplatformen voor het oprapen én kunnen zzp’ers ook nog eens de tarieven omhoog gooien. De rollen zijn dus omgedraaid: werkgevers hebben niet langer de macht. Niet gek dus dat steeds meer mensen voor een zelfstandig bestaan kiezen. Maar wees gewaarschuwd; het is niet alles goud wat er blinkt…

Blog
5 april 2023
7 minuten

Crowdsurance: Wat is het en is het iets voor jou?

De kans dat je arbeidsongeschikt raakt tijdens je loopbaan is 10 procent. Vind je het risico om niets geregeld te hebben voor als je tijdelijk niet kunt werken ook te groot? Maar is een AOV ook voor jou niet te doen? Onderzoek dan eens of crowdsurance iets voor jou is.

Actueel
22 februari 2023
2 minuten

Financiële tegemoetkoming voor zzp’er in de culturele en creatieve sector

Ben jij een zzp’ers in de culturele en creatieve sector en op zoek naar een betaalbaar financieel vangnet voor als je door ziekte tijdelijk niet kunt werken? Je kunt nu tijdelijk een financiële bijdrage krijgen voor de kosten van zo’n AOV. Bij Zelfstandig Ondernemers dek je samen met andere ondernemers het risico van arbeidsongeschiktheid af. We werken met een vaste maandelijkse inleg, wij verzorgen de schenkingen bij ziekte en regelen alle administratieve handelingen.

© 2023 Zelfstandig Ondernemers B.V. statutair gevestigd te Hilversum, KvK nr 82551588. Alle rechten voorbehouden
    |    Privacy & cookies
    |    Reglement

Meld je hier aan Geregeld