Door de groeiende fiscale verschillen tussen zzp’ers en uitzendkrachten is de positie van de zzp’er sterker. Bovendien ligt het werk dankzij de historisch krappe arbeidsmarkt en de opkomst van werkplatformen voor het oprapen én kunnen zzp’ers ook nog eens de tarieven omhoog gooien. De rollen zijn dus omgedraaid: werkgevers hebben niet langer de macht. Niet gek dus dat steeds meer mensen voor een zelfstandig bestaan kiezen. Maar wees gewaarschuwd; het is niet alles goud wat er blinkt…
Het leven lacht de zzp’er toe. In alle sectoren is dan ook te zien dat de groei aan zzp’ers doorzet. Hoewel de vaste banen voor het oprapen liggen, kiezen veel mensen bewust voor het zelfstandig ondernemerschap. Vooral jongeren profiteren van de bemiddelingsplatformen waarop ze in een handomdraai een goed betaalde klus binnenhalen. Maar het eigen baas zijn lonkt voor iedereen, want als zzp’er kun je tenslotte je eigen uren indelen, zelf je klussen kiezen en je eigen tarief bepalen.
Een sterke positie voor zzp’ers juichen wij toe, want zelfstandig ondernemers leveren een grote bijdrage aan de economische welvaart in Nederland. Maar toch plaatsen we een kanttekening bij deze ontwikkeling. Want vlak voor het uitbreken van de coronacrisis zat een groeiende groep zelfstandigen nog zonder bestaanszekerheid en verdiende te weinig om een buffer op te bouwen voor ziekte, werkloosheid en pensioen. Bijna een derde van de zzp’ers redde het niet.
Misschien ben je nú als zelfstandige spekkoper, maar wie weet hoe de markt er over vijf jaar uitziet? Een zelfstandig ondernemer heeft geen zekerheid in de vorm van een cao en is niet verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid, werkloosheid en pensioen.
Onze missie is het voorkomen van financiële problemen van zelfstandig ondernemers, als zij door ziekte tijdelijk niet kunnen werken. Wij vinden dat een goede inkomensvoorziening bij uitval ook voor zzp’ers bereikbaar moet zijn. Ben je zelfstandig ondernemer, of van plan er een te worden? Wees je ervan bewust dat je zelf het afdekken van je risico’s moet regelen. Een AOV is vaak duur en er zitten haken en ogen aan. Wij helpen door het bieden van crowdsurance: een online vangnet, waarbij deelnemers onderling het risico op arbeidsongeschiktheid afdekken.
Een arbeidsongeschiktheidsvoorziening, ongevallenverzekering, pensioen en financiële buffer; al deze zaken regel je eenvoudig en betaalbaar via het vangnet van Zelfstandig Ondernemers.
De kans dat je arbeidsongeschikt raakt tijdens je loopbaan is 10 procent. Vind je het risico om niets geregeld te hebben voor als je tijdelijk niet kunt werken ook te groot? Maar is een AOV ook voor jou niet te doen? Onderzoek dan eens of crowdsurance iets voor jou is.
Ben jij een zzp’ers in de culturele en creatieve sector en op zoek naar een betaalbaar financieel vangnet voor als je door ziekte tijdelijk niet kunt werken? Je kunt nu tijdelijk een financiële bijdrage krijgen voor de kosten van zo’n AOV. Bij Zelfstandig Ondernemers dek je samen met andere ondernemers het risico van arbeidsongeschiktheid af. We werken met een vaste maandelijkse inleg, wij verzorgen de schenkingen bij ziekte en regelen alle administratieve handelingen.
Welke ondernemersrisico’s loop je als zelfstandig ondernemer? Voor welke uitdagingen kun je komen te staan als je niets geregeld hebt? Wat zijn je mogelijkheden om iets te regelen? Wat kost het en wat krijg je daarvoor? Benieuwd? Boek ons en we komen naar je toe.