Nieuws

In deze rubriek vind je het belangrijkste nieuws voor jou als zelfstandig ondernemer. 
Wil je per e-mail op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven nieuwsbrief

Filteren Actueel Blog Video
Actueel
12 april 2023
2 min

Persbericht: Zelfstandig Ondernemers en Insify slaan handen ineen

Hilversum/Amsterdam, 11 april 2023 – Insify en Zelfstandig Ondernemers, specialist op het gebied sociale inkomensvoorzieningen met behulp van crowdsurance, zijn een samenwerking aangegaan. Dat hebben beide partijen vandaag bekendgemaakt. Door de samenwerking is het voor zelfstandig ondernemers vanaf heden mogelijk om online binnen 15 minuten inkomensvoorzieningen van 2 jaar tot AOW online te regelen. Snel, betaalbaar en alles in één keer geregeld via het online platform zelfstandigondernemers.nl.

Actueel
22 februari 2023
2 minuten

Financiële tegemoetkoming voor zzp’er in de culturele en creatieve sector

Ben jij een zzp’ers in de culturele en creatieve sector en op zoek naar een betaalbaar financieel vangnet voor als je door ziekte tijdelijk niet kunt werken? Je kunt nu tijdelijk een financiële bijdrage krijgen voor de kosten van zo’n AOV. Bij Zelfstandig Ondernemers dek je samen met andere ondernemers het risico van arbeidsongeschiktheid af. We werken met een vaste maandelijkse inleg, wij verzorgen de schenkingen bij ziekte en regelen alle administratieve handelingen.

Actueel
29 september 2022
2 minuten

ZO On Tour

Welke ondernemersrisico’s loop je als zelfstandig ondernemer? Voor welke uitdagingen kun je komen te staan als je niets geregeld hebt? Wat zijn je mogelijkheden om iets te regelen? Wat kost het en wat krijg je daarvoor? Benieuwd? Boek ons en we komen naar je toe.

Actueel
5 juli 2022
7 minuten

Wat is nou precies de invloed van COVID-19 op de ziekteverzuim?

Het aantal ziekmeldingen is momenteel aan het dalen, maar de verzuimcijfers in Nederland zijn nog altijd hoog. Behalve de korte uitval vanwege een coronabesmetting wordt vooral ook het percentage langdurig verzuim beïnvloedt door corona. COVID-19 slaat op twee manieren toe, en spaart ook zelfstandig ondernemers niet.

Actueel
10 maart 2022
10 minuten

Verzekering aanvragen blijkt een hindernisbaan: "Ben jij gezond? Dat bepalen wij wel!"

Ben jij helemaal gezond? Verzekeraars kijken daar anders tegenaan dan ondernemers, zo blijkt. NRC en tv-programma Radar stelden het deze week aan de kaak in uitgebreide rapportages.

Actueel
24 september 2021
1 minuten

Doe mij zo'n AOV!

Deze ondernemer springt een gat in de lucht. Voor onze nieuwe campagne 'Zorgeloos ondernemen met het voorzieningenvangnet van Zelfstandig Ondernemers'.

Actueel
16 september 2021
1 minuten

Samen sterk voor WereldOuders

Vrijdag 10 september vond de vierde editie plaats van de Zuidas Businessride. Ruim 70 deelnemers, waaronder Lydia, Charles en Koen van Zelfstandig Ondernemers, hebben gefietst om geld op te halen voor noodhulp in Haïti. Het was een groot succes!

Actueel
20 juli 2021
1 minuten

Zelfstandig Ondernemers fiets voor WereldOuders

Vier teamleden van Zelfstandig Ondernemers fietsen in september voor WereldOuders. Een prachtig initiatief dat structurele hulp biedt aan thuisloze en kwetsbare kinderen.

Actueel
7 juli 2021
1 minuten

Enquête zelfstandigenaftrek

Wij zijn benieuwd naar jouw mening over het eventueel afschaffen van de zelfstandigenaftrek en stellen het zeer op prijs als je deze korte (1 minuut) vragenlijst hierover invult.

Actueel
17 juni 2021
1 minuten

Vergroten bewustwording ondernemersrisico's

We gaan door het land om het bewustzijn te vergroten over de ondernemersrisico’s en de noodzaak te benadrukken van het aanleggen van een vangnet om deze risico’s af te dekken. Het blijk dat nog steeds ruim 40% van de zzp’ers in NL niets heeft geregeld voor het geval hij of zij arbeidsongeschikt raakt. AOV en andere ondernemersrisico's dek je in één vangnet af bij Zelfstandig Ondernemers!

Actueel
19 mei 2021
1 minuten

Verleng bijzonder uitstel vóór 1 juli 2021

Dringend advies Belastingdienst: Heb je al bijzonder uitstel van betaling? Vergeet dan niet deze tijdig te verlengen. Dit kan tot 1 juli 2021!

Actueel
26 april 2021
2 minuten

Misvattingen bij zzp'er over kosten sociaal vangnet

Frits Sissing heeft zich als ambassadeur verbonden aan de nieuwe Stichting Zelfstandige Professionals met als doel bewustwording creëren bij zzp’ers over het belang van een vangnet.

Actueel
11 maart 2021
1 minuut

Primeur: Zelfstandige Professionals wordt Zelfstandig Ondernemers

In een radio-uitzending van New Business Radio hebben we onze primeur bekend gemaakt! Zelfstandige Professionals wordt Zelfstandig Ondernemers. Directeur Lydia Bos licht toe wat Zelfstandig Ondernemers met leiderschap, mentale vitaliteit en Frits Sissing te maken heeft.

Actueel
16 februari 2021
2 minuten

Per 15 februari 2021 meer kleine bedrijven toegang tot TVL

De Tegemoetkoming Vaste Lasten MKB (TVL) helpt mkb-bedrijven en zelfstandigen bij het betalen van een deel van hun vaste lasten tijdens de coronacrisis.

Actueel
4 februari 2021
5 minuten

Tozo 3: Inkomensondersteuning en leningen

De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) geldt voor zelfstandig ondernemers, waaronder zzp’ers, die financieel in de problemen komen door de coronacrisis. 

Actueel
28 januari 2021
5 minuten

Belastingmaatregelen in coronatijd

Niets is zo veranderlijk als de maatregelen die worden genomen in coronatijd. Daarom hebben we alle geüpdate belastingmaatregelen voor jou op een rijtje gezet.

Actueel
30 december 2020
3 minuten

Fris het nieuwe jaar in. Drie tips voor 2021

Het einde van het jaar is voor veel mensen een moment om de balans op te maken. Heb je een goed jaar achter de rug? Wat zijn je verwachtingen voor 2021? Wij geven je graag nog enkele belastingtips waar je in 2021 je voordeel mee kunt doen.

Actueel
3 december 2020
4 minuten

Nog dit jaar belastingvoordeel behalen? Check onze eindejaarstips!

We gaan alweer naar het einde van het jaar. Wat kun jij dit jaar nog regelen om er volgend jaar van te profiteren? We zetten de belangrijkste tips voor je op een rij.

Actueel
12 mei 2020
2 minuten

8 tips voor het opbouwen van een goede financiële buffer

Het is voor alle ondernemers van groot belang om een goede financiële buffer te hebben. Maar hoe bouw je dit op? Hierbij een aantal tips, doe er je voordeel mee!

Actueel
14 januari 2020
1 minuut

Eén arbeidsongeschiktheidsvoorziening voor alle werkenden

Namens ruim twintig organisaties van zelfstandigen en modern werkenden stelt de Werkvereniging aan minister Koolmees voor de werknemersverzekering voor volledige arbeidsongeschiktheid (IVA) open te stellen voor zelfstandigen en af te zien van een aparte regeling voor zzp’ers.

© 2023 Zelfstandig Ondernemers B.V. statutair gevestigd te Hilversum, KvK nr 82551588. Alle rechten voorbehouden
    |    Privacy & cookies
    |    Reglement

Meld je hier aan Geregeld