Actueel

Financiële tegemoetkoming voor zzp’er in de culturele en creatieve sector

Ben jij een zzp’ers in de culturele en creatieve sector en op zoek naar een betaalbaar financieel vangnet voor als je door ziekte tijdelijk niet kunt werken? Je kunt nu tijdelijk een financiële bijdrage krijgen voor de kosten van zo’n AOV. Bij Zelfstandig Ondernemers dek je samen met andere ondernemers het risico van arbeidsongeschiktheid af. We werken met een vaste maandelijkse inleg, wij verzorgen de schenkingen bij ziekte en regelen alle administratieve handelingen.  

22 februari 2023
2 minuten
Lydia Bos, directeur-bestuurder Zelfstandig Ondernemers

Volgens het CBS heeft bijna de helft van alle zzp’ers in de culturele en creatieve sector geen enkele voorziening voor arbeidsongeschiktheid. Het programma Oog voor Impuls stimuleert zzp’ers in de culturele en creatieve sector om hier iets aan te doen. Met de regeling ‘Zelfverzekerd’ kun je tijdelijk een bijdrage krijgen voor de kosten van een verzekering, fonds of schenkkring voor ziekte en arbeidsongeschiktheid.  

Vergoeding van 50% 

Zelfverzekerd is mogelijk gemaakt door het Ministerie van OCW. De bijdrage bestaat uit een vergoeding van 50% van de maandelijkse kosten van een voorziening, voor maximaal 12 maanden. Ga je voor het eerst een voorziening voor arbeidsongeschiktheid regelen? Dan kun je in aanmerking komen voor een aanvullende stimulansbonus van € 120,-, als tegemoetkoming voor de afsluitkosten. Je kunt de bijdrage aanvragen zodra jouw afsluiting of deelname rond is. Ga naar oogvoorimpuls.nl voor meer informatie over de regeling of om de regeling aan te vragen.  

Om de regeling voor steeds meer zzp’ers toegankelijk te maken, kunnen de spelregels voor nieuwe deelnemers tussentijds wijzigen. Lees deze daarom eerst goed door voordat je een aanvraag doet.  

© 2024 Zelfstandig Ondernemers B.V. statutair gevestigd te Hilversum, KvK nr 82551588. Alle rechten voorbehouden
    |    Privacy & cookies
    |    Reglement

Meld je hier aan Geregeld