Actueel

Verleng bijzonder uitstel vóór 1 juli 2021

Heb je als ondernemer betalingsproblemen vanwege de coronacrisis? Dan kun je tot en met 30 juni 2021 bijzonder uitstel van betaling aanvragen bij de Belastingdienst voor verschillende belastingen. Heb je al bijzonder uitstel van betaling? Vergeet deze dan niet tijdig te verlengen.

19 mei 2021
1 minuten
Bron: Belastingdienst

Dringend advies Belastingdienst: verleng bijzonder uitstel vóór 1 juli 2021

Vraag je niet tijdig het uitstel of de verlenging aan? Dan kunnen de gevolgen groot zijn. Je moet dan weer voldoen aan alle nieuwe betalingsverplichtingen. Dat betekent dat je alle belastingen waarvoor je na 30 juni aangifte doet, ook weer op tijd moet betalen. 
Lukt je dat vervolgens niet, dan kom je niet (meer) in aanmerking voor de terugbetalingsregeling van 36 maanden voor de belastingschuld die je tot en met de laatste dag van je bijzonder uitstel hebt opgebouwd. Ook deze schuld moet je dan al vóór 1 oktober 2021 betalen.

Gerelateerd

Blog
30 april 2024
5 minuten

Zzp’ers staan sterk, maar wees voorzichtig

Door de groeiende fiscale verschillen tussen zzp’ers en uitzendkrachten is de positie van de zzp’er sterker. Bovendien ligt het werk dankzij de historisch krappe arbeidsmarkt en de opkomst van werkplatformen voor het oprapen én kunnen zzp’ers ook nog eens de tarieven omhoog gooien. De rollen zijn dus omgedraaid: werkgevers hebben niet langer de macht. Niet gek dus dat steeds meer mensen voor een zelfstandig bestaan kiezen. Maar wees gewaarschuwd; het is niet alles goud wat er blinkt…

Blog
5 april 2023
7 minuten

Crowdsurance: Wat is het en is het iets voor jou?

De kans dat je arbeidsongeschikt raakt tijdens je loopbaan is 10 procent. Vind je het risico om niets geregeld te hebben voor als je tijdelijk niet kunt werken ook te groot? Maar is een AOV ook voor jou niet te doen? Onderzoek dan eens of crowdsurance iets voor jou is.

Actueel
22 februari 2023
2 minuten

Financiële tegemoetkoming voor zzp’er in de culturele en creatieve sector

Ben jij een zzp’ers in de culturele en creatieve sector en op zoek naar een betaalbaar financieel vangnet voor als je door ziekte tijdelijk niet kunt werken? Je kunt nu tijdelijk een financiële bijdrage krijgen voor de kosten van zo’n AOV. Bij Zelfstandig Ondernemers dek je samen met andere ondernemers het risico van arbeidsongeschiktheid af. We werken met een vaste maandelijkse inleg, wij verzorgen de schenkingen bij ziekte en regelen alle administratieve handelingen.

© 2024 Zelfstandig Ondernemers B.V. statutair gevestigd te Hilversum, KvK nr 82551588. Alle rechten voorbehouden
    |    Privacy & cookies
    |    Reglement

Meld je hier aan Geregeld