“Heerlijk! Geen uitzonderingen, eigen keuze voor bedrag en uiteindelijk zelfs een mooie spaarpot. Voor elkaar en met elkaar, dat sprak me eigenlijk nog het meeste aan.”

— Elise Bouwman - Diabetes verpleegkundige

Inkomen bij tijdelijke arbeidsongeschiktheid

Arbeidsongeschiktheid: ZO geregeld!

Arbeidsongeschiktheid kan iedereen overkomen. Ook jou. Heb je er weleens over nagedacht hoe jouw toekomst eruit ziet als je geheel of gedeeltelijk arbeidsongeschikt raakt? En wat heb jij eigenlijk geregeld voor als je tijdelijk niet kunt werken?

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is vaak erg duur. Ook kleven er vaak strikte voorwaarden aan. Dat hebben wij anders geregeld. Bij Zelfstandig Ondernemers kan elke zzp’er terecht voor een AO-vangnet bij arbeidsongeschiktheid. We bieden een betaalbaar en eerlijk alternatief dat voor en door zelfstandigen is opgebouwd. 

 • Een vangnet bij arbeidsongeschiktheid voor en door zelfstandig ondernemers
 • Betaalbaar en eerlijk alternatief voor een verzekering
 • Inkomen én spaarpot voor wanneer het nodig is
 • In ons ondernemersportaal heb je 24/7 inzicht in je inleg, spaargeld en schenkingen
ZO geregeld
3.075+ zelfstandig ondernemers gingen jou voor

Jouw ondernemersvangnet, jouw keuzes

Hoeveel inkomen wens jij per maand te ontvangen bij arbeidsongeschiktheid? En voor hoelang wil je dat deze uitkering doorloopt? Stel jouw ondernemersvangnet helemaal naar eigen wens samen. 

Uitkering p.m. Uitkeringsduur* AOV-kosten p.m.** Minimale inleg vangnet p.m.
€ 1.000 netto 2 jaar € 45 € 75
€ 2.000 netto 2 jaar € 65 € 75
€ 3.000 netto 2 jaar € 85 € 150
€ 4.000 netto 2 jaar € 105 € 225
€ 5.000 netto 2 jaar € 125 € 225

* Uitkeringsduur is inclusief 2 maanden wachttijd

** Dit bedrag is inclusief de maandelijkse administratiekosten, deze zijn €25 inclusief BTW (€20,66 ex BTW). Daarnaast zijn er éénmalige inschrijfkosten à €125 (ex BTW).

We werken met het zogenoemde indemniteitsbeginsel, wat betekent dat een zieke deelnemer tijdens ziekte er niet financieel op vooruit mag gaan. Kies daarom het schenkingsniveau wat bij je huidige inkomen past. Een inkomenstoets kan onderdeel zijn bij een melding van arbeidsongeschiktheid.

We zijn in deze tabel uitgegaan van een hoog ziektepercentage. Het geld dat niet aan schenkingen wordt besteed, komt automatisch in jouw spaarpot.

Hoe stel je een ondernemersvangnet samen?

Je kiest bij ons een vast instapbedrag per maand: € 75, € 150, € 225 en € 350. Hiervoor regelen we jouw arbeidsongeschiktheidsvoorziening. De inleg die overblijft, kun je naar wens gebruiken voor bijvoorbeeld een ongevallenverzekering, je pensioen of een spaarpotje achter de hand. Via onderstaande button lees je in detail hoe het werkt.

ZO werkt het! ->Vergelijk ons met andere aanbieders

  PROFITEER Het meeste voordeel

Zelfstandig Ondernemers
 

 • Starters ook welkom
 • Geen aanlevering van extra (inkomens)documenten
 • Geen extra bankrekening nodig
 • Jouw inleg is jouw spaarpot, er zit geen maximum aan je spaarbedrag
 • Schenkingsduur 2 jaar
 • Spreiding risico over grote groep deelnemers
 • Wij verzorgen de schenkingen aan zieke deelnemers, je hoeft dus zelf geen Tikkies te sturen.
 • Onafhankelijke Arbodienst 
 • Focus preventie en re-integratie
 • Geen verplichte bijeenkomsten
 • In het Ondernemersportaal 24/7 inzicht in je geldstroom
 • Mogelijkheid vanuit je inleg ook andere ondernemersrisico's af te dekken
Vanaf € 75 incl. sparen
Direct regelen
Verzekeraars
AOV Professionals
Broodfonds

Eerlijk en betaalbaar

We zijn er trots op dat onze deelnemers ons met een 8,2 beoordelen. We zijn daarmee aantoonbaar een eerlijk en betaalbaar alternatief voor de dure arbeidsongeschiktheidsverzekering. Al voor € 75 per maand dek je bij ons je risico’s van ziekte, blijvende invaliditeit en overlijden af, bouw je tegelijkertijd pensioen op én spaar je voor een buffer achter de hand. Heb je meer te besteden? Dan kun je hogere uitkeringen regelen, een grotere buffer aanleggen en een hoger pensioen opbouwen.

Voor elke portemonnee bieden we een eigen vangnet. Met de garantie dat je altijd een inkomen bij ziekte en een spaarpotje achter de hand hebt. Kijk hier welk vangnet bij jou past.


Stel hier jouw vangnet samen

De hoogte en duur van je uitkering

Hoe hoog jouw uitkering is bij ziekte, bepaal je helemaal zelf. Het is goed om te weten dat van alle ziektegevallen meer dan 99% binnen 2 jaar aan het werk is. Je kunt bij ons kiezen voor een schenkingsduur van 2 jaar ( incl 2 maanden wachttijd).

Preventie en re-integratie

Wij zetten hoog in op preventie en re-integratie. Daarmee zijn enerzijds al onze deelnemers ervan verzekerd dat we geen onnodige uitkeringen uit de pot doen. Anderzijds vinden wij het belangrijk dat elke zelfstandig ondernemer duurzaam inzetbaar blijft. Daarom doen wij er alles aan om te voorkomen dat je uitvalt. Mocht je uitvallen dan doen we er alles aan om je met professionele begeleiding te ondersteunen bij het duurzaam terugkeren naar je werk.

Doe je ook mee met ons vangnet? Meld je hier direct aan! 

Welk AO-vangnet van Zelfstandig Ondernemers je ook kiest, onze voorziening voor arbeidsongeschiktheid vormt altijd de basis. We zijn er trots op dat we geen enkele zelfstandige ondernemer bij onze voordeur afwijzen op medische gronden.

  • Elke zelfstandige ondernemer mag meedoen
  • Wij doen niet aan fysieke keuring
  • Er is geen minimum omzet vereist, dus geen documenten nodig
  • Je medisch verleden vinden we niet belangrijk als je nu weer arbeidsgeschikt bent

Ons vangnet is bedoeld om arbeidsongeschiktheid op te vangen die je vooraf niet kunt voorzien. We werken met een onafhankelijke Arbodienst die bij een ziekmelding beoordeelt voor hoeveel procent jij arbeidsongeschikt bent geworden.

Fiscaal aftrekbaar

Wij zijn een netwerkorganisatie. Dit betekent dat de inschrijfkosten en de maandelijkse administratiekosten voor jou als ondernemer zakelijk aftrekbaar zijn.

Jouw arbeidsongeschiktheidsvoorziening bij Zelfstandig Ondernemers is een netto privévoorziening. Je krijgt een netto schenking bij ziekte. Daar hoef je dus geen belasting over af te dragen. Het bedrag van je arbeidsongeschiktheidsvoorziening is niet fiscaal aftrekbaar.

Bij aanmelding betaal je eenmalig € 125 excl. btw. Daarnaast zit in elk vangnet een vast bedrag van € 20,66 excl. btw aan administratiekosten. Deze beide kosten zijn fiscaal aftrekbaar. Hieruit betalen wij alle voorzieningen uit jouw vangnet met bijpassende dienstverlening, de onafhankelijke Arbodienst, onze preventie- en re-integratie medewerkers, onze financiële administratie die ervoor zorgt dat het juiste deel van jouw inleg wordt geschonken aan de zieken van die maand en de overige kosten zijn voor onze bedrijfsvoering.

Ik ben ziek, wat nu?

Als zelfstandig ondernemer moet je er niet aan denken ziek te worden. Toch kan het helaas ook jou overkomen. Als jij als deelnemer onverhoopt ziek wordt, meld je dan zo snel mogelijk ziek via onderstaand formulier. Gebruik het betermeldingsformulier als je weer (gedeeltelijk) aan het werk gaat.

Deze ondernemers kozen voor Zelfstandig Ondernemers

“Bij Zelfstandig Ondernemers bestaan we uit een veel grotere groep die het risico draagt. Het is voor iedereen toegankelijk en niet op uitnodiging.”

— Meggie Janssen - Cijfers en Glas

“Nadat vorig jaar een collega voor langere tijd was uitgeschakeld, maakte ik mij zorgen over mijn toekomst. Wat als mij iets overkwam? Niet in loondienst, geen ziektekostenverzekering, geen plan voor de langere termijn. Surfend over het internet kwam ik via Facebook de advertentie van Zelfstandig Ondernemers tegen. Voor en door ons! "Een voor allen, Allen voor een", een beetje het gevoel van de 3 musketiers kwam boven.”

— Jack Westra - Musicus

“De transparante communicatie, de overzichtelijke aanpak en de persoonlijke betrokkenheid van Zelfstandig Ondernemers trok mij heel erg aan. Uit eigen ervaring weet ik hoe veranderlijk je gezondheid kan zijn en hoe kwetsbaar je als (mede)kostwinner bent. Ik ben pas net lid, maar super blij met mijn weloverwogen keuze!”

— Bianca Maton - Eigenaresse communicatiebureau

“Fijn om iets achter de hand te hebben als er iets gebeurt. Als je iets ouder wordt is de kans groter dat er iets gebeurt.”

— Math van der Mullen - rijschoolhouder

“Een verzekering was voor mij veel te duur, daarom heb ik gekozen voor dit AOV-vangnet. Je bepaalt zelf je inleg. En de communicatie is vanaf dag een al goed.”

— Johanna van Lieshout - Eigenaresse schoonheidssalon

“Overzichtelijk en helder hebben de doorslag gegeven bij mijn keuze voor het AOV-vanget van Zelfstandig Ondernemers.”

— Robin Dissels - Uitvaartondernemer

“Meedoen bij Zelfstandig Ondernemers is voor mij een logische stap, passend bij samen handen ineen slaan juist omdat we allen zelfstandige zijn.”

— Jolanda Oldenhave - Gz-Haptotherapeut

“Ook het sociale aspect spreekt mij aan: samen help je een ondernemer die het even moeilijk heeft. Ik heb de stap genomen en hiervoor gekozen.”

— Mark Geutjes - Rij-instructeur

“Wat mij het meest aanspreekt bij Zelfstandig Ondernemers is dat er geen ellenlange pagina's zijn met kleine letters en uitsluitingen. Opgezet door een zzp'er, voor de zzp'ers. Dat zie en voel je. En vertrouwen is belangrijk als het om zo'n belangrijk thema gaat.”

— Maarten Bierman - Pinterest Marketing Expert

“Heerlijk! Geen uitzonderingen, eigen keuze voor bedrag en uiteindelijk zelfs een mooie spaarpot. Voor elkaar en met elkaar, dat sprak me eigenlijk nog het meeste aan.”

— Elise Bouwman - Diabetes verpleegkundige

“Sparen voor mijn oude dag vind ik erg belangrijk en daarom heb ik gekozen voor de hoogste vorm. Het is voor mij de ideale combinatie als het gaat om sparen naast een collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering!”

— Frank Smid - Eigenaar Completely Safe

“Dit AOV-vangnet is voor mij een uitkomst: gegarandeerd inkomen bij ziekte en ook nog sparen! ”

— Martin Henkes - Ontwerp & Begeleiding

Een AO-vangnet via Zelfstandig Ondernemers

Je doet er alles aan om te voorkomen dat je ziek wordt of een ongeluk krijgt. Maar ook jou kan het overkomen. En daar wil je op voorbereid zijn, zonder gedoe, zonder financiële zorgen. Zoals je ook wel iets aan je pensioen wilt doen, zonder al te veel rompslomp.

Kies voor het ondernemersvangnet van Zelfstandig Ondernemers en je hebt beide zaken in één keer voor elkaar. Het deel van je inleg dat niet aan zieken wordt geschonken is namelijk je persoonlijke spaarpot. En we kunnen dit automatisch voor je overmaken naar een gratis te openen pensioenspaarrekening.

Zelfstandig Ondernemers zorgt voor een inkomen bij arbeidsongeschiktheid voor en door zelfstandig ondernemers. Samen met de andere deelnemers maak je elke maand een vast bedrag (inleg) over naar de zakelijke beheerrekening van Zelfstandig Ondernemers. Deze zakelijke beheerrekening is ondergebracht in een aparte stichting, jouw persoonlijke saldo staat hier veilig en is voor jou 24/7 inzichtelijk. 

Als je ziek wordt, krijg je na een wachttijd van 2 maanden, een maandelijkse schenking (inkomen). Je ontvangt de schenking van alle deelnemers. Zelfstandig Ondernemers betaalt dat in één bedrag aan je uit.

Wat je moet weten over het AO-vangnet van Zelfstandig Ondernemers

Voor wie is het ondernemersvangnet van Zelfstandig Ondernemers bedoeld?

Elke zelfstandige ondernemer kan een persoonlijke voorziening met in de basis een arbeidsongeschiktheidsvoorziening treffen bij Zelfstandig Ondernemers. Heb jij personeel in dienst? Dan kun je ook deelnemen, alleen je medewerkers niet. Deze zijn nl verplicht verzekerd via een werknemersverzekering. 

Moet ik alle diensten uit het ondernemersvangnet afnemen?

Nee, het hart van onze totaaloplossing is de arbeidsongeschiktheidsvoorziening. Het risico ziek te worden dek je wel altijd af. Het staat je vrij het overige deel van je inleg te besteden aan het afdekken van andere ondernemersrisico's

Zijn de kosten voor mijn ondernemersvangnet aftrekbaar?

In je gekozen maandelijkse inleg zijn de administratiekosten verrekend. Deze € 20,66 excl. btw zijn fiscaal aftrekbaar. Hiervan betalen wij de financiële administratie die ervoor zorgt dat het juiste deel van jouw inleg wordt geschonken aan de zieken van die maand. Ook betalen wij hier de inzet van de onafhankelijke arbodienst van.

Daarnaast betaal je eenmalig €125 excl. btw inschrijfgeld. Deze kosten zijn ook fiscaal aftrekbaar.

De inleg van je vangnet is niet aftrekbaar, omdat je op persoonlijke titel inschrijft. Daarentegen hoef je dus ook geen belasting te betalen over je eventuele ontvangen schenkingen. Dit bedrag maken we netto aan je over.

Wat gebeurt er als ik me heb ziekgemeld?

Dit proces staat hier beschreven. 

Hoe veilig is mijn geld?

Wij storten de inleg van elke deelnemer aan Zelfstandig Ondernemers op een aparte zakelijke beheerrekening. Deze derdengelden rekening valt onder de Stichting Beheer Derdengelden Voorzieningen Vangnet. Hierop wordt jouw inleg beheerd en de mutaties verzorgd. Je saldo en je mutaties zijn 24/7 in te zien op het Ondernemersportaal. Deze zakelijke beheerrekening valt onder de Stichting en niet onder Zelfstandig Ondernemers BV.

Ja, ik wil een inkomen bij ziekte of ongeval regelen bij Zelfstandig Ondernemers!

 

 • Hét ondernemersvangnet voor elke zelfstandige ondernemer
 • In de basis is een uitkering bij arbeidsongeschiktheid altijd geregeld, de rest van je vangnet bepaal je zelf
 • Iedereen mag meedoen, ongeacht leeftijd of medische geschiedenis
 • Je legt minimaal € 75 per maand in
 • Wil je meer inleggen? Dat kan. Kies zelf: € 150, € 225 of € 350 netto per maand
 • Schenking (netto) bij ziekte van € 1.000, € 2.000 of € 3.000 per maand
 • Jouw inleg minus schenkingen is jouw spaargeld op een derdengeldrekening
 • Het overschot in je spaarpot maken we desgewenst automatisch over op een pensioenspaarrekening

© 2024 Zelfstandig Ondernemers B.V. statutair gevestigd te Hilversum, KvK nr 82551588. Alle rechten voorbehouden
    |    Privacy & cookies
    |    Reglement

Meld je hier aan Geregeld