“Heerlijk! Geen uitzonderingen, eigen keuze voor bedrag en uiteindelijk zelfs een mooie spaarpot. Voor elkaar en met elkaar, dat sprak me eigenlijk nog het meeste aan.”

— Elise Bouwman - Diabetes verpleegkundige

Inkomen bij tijdelijke arbeidsongeschiktheid

Arbeidsongeschiktheid: ZO geregeld!

Arbeidsongeschiktheid kan iedereen overkomen. Ook jou. Heb je er weleens over nagedacht hoe jouw toekomst eruit ziet als je geheel of gedeeltelijk arbeidsongeschikt raakt? En wat heb jij eigenlijk geregeld voor als je tijdelijk niet kunt werken?

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is vaak erg duur. Ook kleven er vaak strikte voorwaarden aan. Dat hebben wij anders geregeld. Bij Zelfstandig Ondernemers kan elke zzp’er terecht voor een AOV-vangnet bij arbeidsongeschiktheid. We bieden een betaalbaar en eerlijk alternatief dat voor en door zelfstandigen is opgebouwd. 

 • Een vangnet bij arbeidsongeschiktheid voor en door zelfstandig ondernemers
 • Betaalbaar en eerlijk alternatief voor een verzekering
 • Inkomen én spaarpot voor wanneer het nodig is
 • In ons portaal heb je 24/7 inzicht in je inleg, spaargeld en schenkingen
ZO geregeld
3.660+ zelfstandigen gingen je voor

Jouw AOV-vangnet, jouw keuzes

Hoeveel inkomen wens jij per maand te ontvangen bij arbeidsongeschiktheid?
En voor hoelang wil je dat deze uitkering doorloopt?
Stel jouw AOV-vangnet helemaal naar wens samen. 

Uitkering p.m. Uitkeringsduur AOV-kosten p.m.* Minimale inleg vangnet p.m.
€ 1.000 netto 2 jaar € 45 € 75
€ 2.000 netto 2 jaar € 65 € 75
€ 3.000 netto 2 jaar € 85 € 150
€ 2.000 netto 5 jaar € 115 € 150

* Dit bedrag is inclusief de maandelijkse vangnetkosten. De bedragen zijn een indicatie en kunnen per maand licht fluctueren.
We zijn hierbij uitgegaan van een hoog ziektepercentage. Het geld dat niet aan schenkingen wordt besteed, komt automatisch in jouw spaarpot.

Hoe stel je een AOV-vangnet samen?

Je kiest bij ons een vast instapbedrag per maand: € 75, € 150, € 225 en € 350. Hiervoor regelen we jouw arbeidsongeschiktheidsvoorziening. De inleg die overblijft, kun je naar wens gebruiken voor bijvoorbeeld een ongevallenverzekering, je pensioen of een spaarpotje achter de hand.


Vergelijk ons met andere aanbieders

  PROFITEER Het meeste voordeel

Zelfstandig Ondernemers
 

 • Instappen kan ook als je niet 100% arbeidsgeschikt bent
 • Starters en ouderen ook welkom
 • Geen netwerk nodig voor deelname
 • Geen aanlevering van extra (inkomens)documenten
 • Geen extra bankrekening nodig
 • Jouw inleg is jouw spaarpot, er zit geen maximum aan je spaarbedrag
 • Schenkingsduur 2 of 5 jaar
 • Spreiding risico over grote groep deelnemers
 • Wij verzorgen de schenkingen aan zieke deelnemers, je hoeft dus zelf geen Tikkies te sturen.
 • Onafhankelijke Arbodienst 
 • Focus preventie en re-integratie
 • Geen verplichte bijeenkomsten
 • Variant met verlenging schenking tot AOW
 • In het AOV Portaal 24/7 inzicht in je geldstroom
Vanaf € 75 incl. sparen
Direct regelen
Verzekeraars
AOV Professionals
Broodfonds

Eerlijk en betaalbaar

We zijn er trots op dat onze deelnemers ons met een 8,2 beoordelen. We zijn daarmee aantoonbaar een eerlijk en betaalbaar alternatief voor de dure arbeidsongeschiktheidsverzekering. Al voor € 75 per maand dek je bij ons je risico’s van ziekte, blijvende invaliditeit en overlijden af, bouw je tegelijkertijd pensioen op én spaar je voor een buffer achter de hand. Heb je meer te besteden? Dan kun je hogere uitkeringen regelen, een grotere buffer aanleggen en een hoger pensioen opbouwen.

Voor elke portemonnee bieden we een eigen vangnet. Met de garantie dat je altijd een inkomen bij ziekte en een spaarpotje achter de hand hebt. Kijk hier welk vangnet bij jou past.


Stel hier jouw vangnet samen

De hoogte en duur van je uitkering

Hoe hoog jouw uitkering is bij ziekte, bepaal je helemaal zelf. Net als de duur van je uitkering. Bij je keuze voor de schenkingsduur en inkomen is het goed om te weten dat van alle ziektegevallen meer dan 95% binnen 2 jaar aan het werk is. Binnen 5 jaar is dat zelfs 98%. Je kunt bij ons kiezen voor een schenkingsduur van 2 of 5 jaar.

Geen voorwaarde aan deelname

Welk AOV-vangnet van Zelfstandig Ondernemers je ook kiest, onze voorziening voor arbeidsongeschiktheid vormt altijd de basis. En daar waar verzekeraars een streng acceptatiebeleid voeren bij  arbeidsongeschiktheidsverzekeringen en ongevallenverzekeringen, accepteren wij iedereen! Van jong tot oud. Ongeacht jouw beroep of medisch verleden ben je dus van harte welkom. Tot slot zijn we er trots op dat we geen enkele zelfstandige ondernemer bij onze voordeur afwijzen op medische gronden.

  • Elke zelfstandige ondernemer mag meedoen
  • Wij kijken niet naar je leeftijd en doen niet aan fysieke keuring
  • Er is geen minimum omzet vereist, dus geen documenten nodig
  • Je medisch verleden vinden we niet belangrijk als je nu weer arbeidsgeschikt bent

Ons vangnet is bedoeld om arbeidsongeschiktheid op te vangen die je vooraf niet kunt voorzien. We werken met een onafhankelijke Arbodienst die bij een ziekmelding beoordeelt voor hoeveel procent jij arbeidsongeschikt bent geworden.

Preventie en re-integratie

Wij zetten hoog in op preventie en re-integratie. Daarmee zijn al onze deelnemers ervan verzekerd dat we geen onnodige uitkeringen uit de pot doen.

Fiscaal aftrekbaar

Jouw AOV-vangnet bij Zelfstandig Ondernemers is een voorziening die je treft op persoonlijke titel. Je kunt je inleg dus niet zakelijk verrekenen. Daarentegen krijgt je wel een netto schenking bij ziekte. Daar hoef je dus geen belasting over af te dragen.

Bij aanmelding betaal je eenmalig € 125 inschrijfkosten. Daarnaast zit in elk vangnet een vast bedrag van € 25 aan vangnetkosten. Beide kosten zijn fiscaal aftrekbaar. Hieruit betalen wij alle voorzieningen uit jouw vangnet met bijpassende dienstverlening, de onafhankelijke Arbodienst, onze preventie- en re-integratie medewerkers, onze financiële administratie die ervoor zorgt dat het juiste deel van jouw inleg wordt geschonken aan de zieken van die maand en de overige kosten voor onze bedrijfsvoering.

Spaardoelen

  • Als je je inleg tussentijds niet opneemt, kun je tot aan je AOW-leeftijd sparen, waarmee jouw vangnet jouw oudedagsvoorziening is.
  • Kom je in zwaar weer met je opdrachten? Of heb je een onverwachte uitgave? Dan is jouw vangnet jouw reservevoorziening.
  • Natuurlijk moet je er niet aan denken, maar mocht je komen te overlijden, dan is jouw vangnet een nabestaandenvoorziening.
  • Kies je ervoor om het overschot van je inleg automatisch te storten op een pensioenspaarrekening? Dan heb je een pensioenvoorziening met bijbehorende fiscale voordelen!

Wil je meer weten?

Volg dan een gratis webinar en maak kennis met onze specialiste Binette. Zij vertelt je graag meer over hoe jij jouw voorzieningenvangnet kunt samenstellen.

Webinar financieel vangnet voor Zelfstandig Ondernemers


Locatie Datum & tijdstip Aanmelden
Webinar maandag 31 januari 2022 | 19.00 - 20.00 Meld je aan Meld je aan
Webinar dinsdag 1 februari 2022 | 11.00 - 12.00 Meld je aan Meld je aan
Webinar donderdag 3 februari 2022 | 15.00 - 16.00 Meld je aan Meld je aan
Webinar dinsdag 8 februari 2022 | 19.00 - 20.00 Meld je aan Meld je aan
Webinar woensdag 9 februari 2022 | 10.00 - 11.00 Meld je aan Meld je aan
Webinar donderdag 10 februari 2022 | 13.00 - 14.00 Meld je aan Meld je aan
Webinar maandag 14 februari 2022 | 19.00 - 20.00 Meld je aan Meld je aan
Webinar dinsdag 15 februari 2022 | 11.00 - 12.00 Meld je aan Meld je aan
Webinar dinsdag 22 februari 2022 | 11.00 - 12.00 Meld je aan Meld je aan
Webinar donderdag 24 februari 2022 | 14.00 - 15.00 Meld je aan Meld je aan

Deze ondernemers kozen voor Zelfstandig Ondernemers

“Bij Zelfstandig Ondernemers bestaan we uit een veel grotere groep die het risico draagt. Het is voor iedereen toegankelijk en niet op uitnodiging.”

— Meggie Janssen - Cijfers en Glas

“Nadat vorig jaar een collega voor langere tijd was uitgeschakeld, maakte ik mij zorgen over mijn toekomst. Wat als mij iets overkwam? Niet in loondienst, geen ziektekostenverzekering, geen plan voor de langere termijn. Surfend over het internet kwam ik via Facebook de advertentie van Zelfstandig Ondernemers tegen. Voor en door ons! "Een voor allen, Allen voor een", een beetje het gevoel van de 3 musketiers kwam boven.”

— Jack Westra - Musicus

“De transparante communicatie, de overzichtelijke aanpak en de persoonlijke betrokkenheid van Zelfstandig Ondernemers trok mij heel erg aan. Uit eigen ervaring weet ik hoe veranderlijk je gezondheid kan zijn en hoe kwetsbaar je als (mede)kostwinner bent. Ik ben pas net lid, maar super blij met mijn weloverwogen keuze!”

— Bianca Maton - Eigenaresse communicatiebureau

“Fijn om iets achter de hand te hebben als er iets gebeurt. Als je iets ouder wordt is de kans groter dat er iets gebeurt.”

— Math van der Mullen - rijschoolhouder

“Dit concept sluit mooi aan bij hoe ik in het leven sta en bij mijn normen en waarden als verpleegkundige. We helpen elkaar!”

— Thijs Lieman - IC verpleegkundige

“Een verzekering was voor mij veel te duur, daarom heb ik gekozen voor dit AOV-vangnet. Je bepaalt zelf je inleg. En de communicatie is vanaf dag een al goed.”

— Johanna van Lieshout - Eigenaresse schoonheidssalon

“Overzichtelijk en helder hebben de doorslag gegeven bij mijn keuze voor het AOV-vanget van Zelfstandig Ondernemers.”

— Robin Dissels - Uitvaartondernemer

“Meedoen bij Zelfstandig Ondernemers is voor mij een logische stap, passend bij samen handen ineen slaan juist omdat we allen zelfstandige zijn.”

— Jolanda Oldenhave - Gz-Haptotherapeut

“Ook het sociale aspect spreekt mij aan: samen help je een ondernemer die het even moeilijk heeft. Ik heb de stap genomen en hiervoor gekozen.”

— Mark Geutjes - Rij-instructeur

“Wat mij het meest aanspreekt bij Zelfstandig Ondernemers is dat er geen ellenlange pagina's zijn met kleine letters en uitsluitingen. Opgezet door een zzp'er, voor de zzp'ers. Dat zie en voel je. En vertrouwen is belangrijk als het om zo'n belangrijk thema gaat.”

— Maarten Bierman - Pinterest Marketing Expert

“Heerlijk! Geen uitzonderingen, eigen keuze voor bedrag en uiteindelijk zelfs een mooie spaarpot. Voor elkaar en met elkaar, dat sprak me eigenlijk nog het meeste aan.”

— Elise Bouwman - Diabetes verpleegkundige

“Sparen voor mijn oude dag vind ik erg belangrijk en daarom heb ik gekozen voor de hoogste vorm. Het is voor mij de ideale combinatie als het gaat om sparen naast een collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering!”

— Frank Smid - Eigenaar Completely Safe

“Dit AOV-vangnet is voor mij een uitkomst: gegarandeerd inkomen bij ziekte en ook nog sparen! ”

— Martin Henkes - Ontwerp & Begeleiding

Een AOV-vangnet via Zelfstandig Ondernemers

Je doet er alles aan om te voorkomen dat je ziek wordt of een ongeluk krijgt. Maar ook jou kan het overkomen. En daar wil je op voorbereid zijn, zonder gedoe, zonder financiële zorgen. Zoals je ook wel iets aan je pensioen wilt doen, zonder al te veel rompslomp.

Kies voor een AOV-vangnet van Zelfstandig Ondernemers en je hebt beide zaken in één keer voor elkaar. Het deel van je inleg dat niet aan zieken wordt geschonken is namelijk je persoonlijke spaarpot. En we kunnen dit automatisch voor je storten naar een gratis te openen pensioenspaarrekening.

Zelfstandig Ondernemers zorgt voor een inkomen bij arbeidsongeschiktheid voor en door zelfstandig ondernemers. Samen met de andere deelnemers maak je elke maand een vast bedrag (inleg) over naar de zakelijke beheerrekening van Zelfstandig Ondernemers. Deze zakelijke beheerrekening staat onder toezicht van De Nederlandsche Bank, jouw persoonlijke saldo staat hier veilig en is voor jou 24/7 inzichtelijk. 

Als je ziek wordt, krijg je na een wachttijd van 2 maanden, een maandelijkse schenking (inkomen). Je ontvangt de schenking van alle deelnemers. Zelfstandig Ondernemers betaalt dat in één bedrag aan je uit.

Wat je moet weten over het AOV-vangnet van Zelfstandig Ondernemers

Voor wie is het AOV-vangnet van Zelfstandig Ondernemers bedoeld?

Elke zelfstandige ondernemer kan een persoonlijke voorziening met in de basis een arbeidsongeschiktheidsverzekering treffen bij Zelfstandig Ondernemers. Heb jij personeel in dienst? Dan kun je ook deelnemen, alleen je medewerkers niet.

Mag mijn partner ook meedoen?

Jazeker, als jouw partner aan de acceptatievoorwaarden voldoet.

Zijn de kosten voor mijn AOV-vangnet aftrekbaar?

In je gekozen maandelijkse inleg zijn de zogeheten vangnetkosten verrekend. Deze € 25 incl. btw zijn fiscaal aftrekbaar. Hiervan betalen wij de financiële administratie dat ervoor zorgt dat het juiste deel van jouw inleg wordt geschonken aan de zieken van die maand. Ook betalen wij hier de inzet van de onafhankelijke arbodienst van.

Daarnaast betaal je eenmalig € 125 incl. btw inschrijfgeld. Deze kosten zijn ook fiscaal aftrekbaar.

De inleg van je vangnet is niet aftrekbaar, omdat je op persoonlijke titel inschrijft. Daarentegen hoef je dus ook geen belasting te betalen over je eventuele ontvangen schenkingen. Dit bedrag maken we netto aan je over.

Wat gebeurt er als ik me heb ziekgemeld?

Dit proces staat hier beschreven. 

Hoe veilig is mijn geld?

Wij storten de inleg van elke deelnemer aan Zelfstandig Ondernemers op een aparte zakelijke beheerrekening. We beheren hierop jouw inleg en verzorgen de mutaties. Deze zakelijke beheerrekening staat onder extern toezicht.

Ja, ik wil een inkomen bij ziekte of ongeval regelen bij Zelfstandig Ondernemers!

 

 • Hét AOV-vangnet voor elke zelfstandige ondernemer
 • In de basis is een uitkering bij arbeidsongeschiktheid altijd geregeld, de rest van je vangnet bepaal je zelf
 • Iedereen mag meedoen, ongeacht leeftijd of medische geschiedenis
 • Je legt minimaal € 75 per maand in
 • Wil je meer inleggen? Dat kan. Kies zelf: € 150, € 225 of € 350 netto per maand
 • Schenking bij ziekte van € 1.000, € 2.000 of € 3.000 per maand
 • Jouw inleg minus schenkingen is jouw spaargeld op een derdengeldrekening
 • Het overschot in je spaarpot storten we desgewenst automatisch op een pensioenspaarrekening

© 2021 Zelfstandig Ondernemers. Alle rechten voorbehouden
    |    Privacy & cookies
    |    Reglement