Op deze pagina vind je het laatste nieuws, blogs, video's en meer wat belangrijk is voor jou als zelfstandig ondernemer. Zo blijf je op de hoogte van interessante ontwikkelingen en feiten.
Gebruik het filter hieronder om te sorteren op categorie.
Op deze pagina vind je het laatste nieuws, blogs, video's en meer wat belangrijk is voor jou als zelfstandig ondernemer. Zo blijf je op de hoogte van interessante ontwikkelingen en feiten.
Gebruik het filter hieronder om te sorteren op categorie.
Je vangnet is als zelfstandig ondernemer het belangrijkste wat je kunt regelen. En dat begrijp je pas als je 'm nodig hebt. In 'ZO Zit Het' geven we antwoord op vragen die zelfstandig ondernemers tegen kunnen komen. In deze video: Wat houdt de Wet DBA precies in?
Je kunt helaas niet elk risico afdekken. Maar inkomensverlies bij ziekte kun je gelukkig wel voor zijn! Makkelijk, transparant en betaalbaar. Bij Zelfstandig Ondernemers helpen ondernemers elkaar door samen in een schenkkring het risico op arbeidsongeschiktheid af te dekken. Ga naar zelfstandigondernemers.nl en stel zelf jouw financiële vangnet samen.
De helft van de zzp’ers doet de boekhouding zonder hulp van een boekhouder, administrateur of accountant. Onderzoek van boekhouder.nl laat zien dat bijna driekwart van de zzp’ers zichzelf kundig genoeg vindt om de financiële administratie zelf te regelen. Makkelijke boekhoud-apps maken die zaken nog makkelijker. Maar wat is nu eigenlijk verstandig: zelf je boekhouding doen of toch een financieel adviseur inschakelen?
In de videoreeks ‘ZO starten als ondernemer’ nemen we je mee langs alle kansen en uitdagingen die startende ondernemers tegenkomen tijdens hun eerste stappen in het ondernemerschap. In deze video: hoe toekomstbestendig is jouw bedrijf?
In de videoreeks ‘ZO starten als ondernemer’ nemen we je mee langs alle kansen en uitdagingen die startende ondernemers tegenkomen tijdens hun eerste stappen in het ondernemerschap. In deze video: wist jij dat je wettelijk verplicht bent een bedrijfsadministratie bij te houden?
Zzp’ers en opdrachtgevers worstelen al geruime tijd met onduidelijkheid rondom de Wet DBA. Werkt de zelfstandige écht als ondernemer of is hij een verkapte werknemer? De Hoge Raad heeft hier een belangrijk oordeel over geveld: ondernemerschap moet, bij de beoordeling van arbeidsrelaties, even zwaar wegen als alle andere criteria. Meer duidelijkheid en erkenning voor zzp’ers dus!
Als zelfstandig ondernemer ben je gewend kansen te zien en uitdagingen aan te gaan. Dat de Belastingdienst nu handhaaft op de Wet DBA heeft zichtbaar voor onrust gezorgd, maar is achter de schermen voor veel ondernemers geen reden tot pessimisme. Laten we ons dus richten op de positieve aspecten, want uit onderzoek blijkt dat de meeste zzp’ers vol vertrouwen naar de toekomst kijken!
In de videoreeks ‘ZO starten als ondernemer’ nemen we je mee langs alle kansen en uitdagingen die startende ondernemers tegenkomen tijdens hun eerste stappen in het ondernemerschap. In deze video: heb jij je algemene voorwaarden op orde?
Je kunt helaas niet elk risico afdekken. Maar inkomensverlies bij ziekte kun je gelukkig wel voor zijn! Makkelijk, transparant en betaalbaar. Bij Zelfstandig Ondernemers helpen ondernemers elkaar door samen in een schenkkring het risico op arbeidsongeschiktheid te dekken. Ga naar zelfstandigondernemers.nl en stel zelf jouw financiële vangnet samen.
In de videoreeks ‘ZO starten als ondernemer’ nemen we je mee langs alle kansen en uitdagingen die startende ondernemers tegenkomen tijdens hun eerste stappen in het ondernemerschap. In deze video: welke verzekeringen heb je nodig?
Een kwart van de zzp’ers in Nederland bouwt helemaal geen pensioen op. Van de zzp’ers die wél iets geregeld hebben, bouwt een groot deel te weinig op om straks zorgeloos van de oude dag te kunnen genieten. Dat gaat in de toekomst voor armoede zorgen.
In deze digitaal verbonden wereld neemt computercriminaliteit nog steeds toe. Niet alleen op internationaal niveau, waarbij staten cyberaanvallen uitvoeren op elkaars digitale infrastructuur, maar ook op bedrijfsniveau, waar ransomware wordt ingezet om digitale gegevens te gijzelen. Ook als zzp’er loop je risico. Het kan zomaar gebeuren: malware wordt je systeem binnengesmokkeld via onschuldig ogende links of e-mailbijlagen en versleutelt vervolgens cruciale databestanden. Dan moet je losgeld betalen en maar hopen dat de boel weer wordt vrijgegeven. Om je te wapenen tegen dergelijke vormen van cybercriminaliteit, zetten we hier de belangrijkste beveiligingstips op een rij.
1 van de 7