Crowdsurance: Hoe werkt het?

Bij crowdsurance draag je met andere ondernemers het risico van arbeidsongeschiktheid. Hierdoor blijft het zeer betaalbaar en houd je de zekerheid van trajecten voor preventie, integratie en medische keuringen. Iedereen is welkom, ongeacht (medisch) verleden. Bij Zelfstandig Ondernemers bieden we deze oplossing. Als je wilt, regelen we ook je pensioen en/of spaarpot, alles inbegrepen al vanaf €75 per maand.

Crowdsurance: Een vangnet voor ondernemers, met ondernemers

Zelfstandig Ondernemers biedt crowdsurance. Dit is een vangnet waarbij ondernemers elkaars risico afdekken. Handig, want het is betaalbaar en biedt veel zekerheid.

De meeste ondernemers hebben niet het geld voor dure een AOV-premie én een spaarpot voor de oude dag. Bij ons regel je dat allemaal met één vaste, maandelijkse inleg die je zelf bepaalt. 

Met crowdsurance doen we het voor, door en met elkaar. Samen zorgen wij voor een betaalbare arbeidsongeschiktheidsvoorziening. En omdat het geen premie betreft, heb je veel voordelen.

Meer over crowdsurance

Een grote online schenkkring wordt crowdsurance genoemd. Het is een nieuwe oplossing in de markt om inkomen te regelen bij tijdelijke arbeidsongeschiktheid. Crowdsurance is géén verzekering, maar een grote onderlinge schenkkring. Een voordelig en slim alternatief voor de traditionele AOV. Bij crowdsurance regelen zelfstandig ondernemers het afdekken van het risico op arbeidsongeschiktheid met elkaar en voor elkaar. Op basis van solidariteit vormen ondernemers één groot vangnet. Ondernemers voorzien elkaar onderling van een schenking bij arbeidsongeschiktheid. 

Wat is een schenkkring ?

Een groep ondernemers die afspreekt dat ze elkaar geld schenken als één van hen ziek wordt. Je betaalt geen premie, zoals bij een AOV, maar je schenkt als iemand arbeidsongeschikt wordt uit je maandelijkse inleg. En jij ontvangt schenkingen wanneer jou iets overkomt. Dit voor een periode van maximaal 2 jaar. Meestal wordt een wachttijd van 2 maanden aangehouden bij aanvang van de ziekte. De hoogte van de netto schenking kun je zelf kiezen. Door deze vorm kunnen we de kosten laag houden en is een arbeidsongeschiktheidsvoorziening wel betaalbaar. En kan iedereen het pakket kiezen dat het beste bij hem past.

Medische check

Crowdsurance is dus een grote, anonieme schenkkring waar je je online bij kunt aansluiten. Er is geen medische check, maar je verklaart als deelnemer bij inschrijving geen ziekte te hebben waarvan de verwachting is dat je binnenkort uitvalt. Iedereen mag deelnemen. Hiervoor hoef je geen ingewikkelde papieren in te vullen of onderzoeken te doen.

Crowdsurance bij Zelfstandig Ondernemers

Bij Zelfstandig Ondernemers vormen we een groep ondernemers die afspreekt dat ze elkaar geld schenken als één van hen ziek wordt. Je betaalt geen premie, zoals bij een AOV, maar je schenkt als iemand arbeidsongeschikt wordt uit je maandelijkse inleg. En jij ontvangt schenkingen wanneer jou iets overkomt. Er wordt een wachttijd van 2 maanden aangehouden bij aanvang van de ziekte. De hoogte van de netto schenking kun je zelf kiezen.

Door deze vorm kunnen we de kosten laag houden en is een arbeidsongeschiktheidsvoorziening wél betaalbaar. En kan iedereen het pakket kiezen dat het beste bij hem past.

De hoogte van jouw maandelijkse inleg bepaal je zelf. Je kunt ervoor kiezen een deel van je inleg te gebruiken om deel te nemen aan onze Collectieve Ongevallen Verzekering of een deel doorzetten naar een pensioenspaarrekening bij Brand New Day. Bovendien gaat het gedeelte van je inleg dat niet nodig is om te schenken aan zieke deelnemers in je eigen spaarbuffer. Het geld verdwijnt dus niet zoals een premie doet, maar blijft op deze manier van jou.

Kortom: een slim én voordelig alternatief op die vaak peperdure AOV, toch? Onze belangrijkste tip: neem geen risico en regel je financiële vangnet. Linksom of rechtsom.

Veelgestelde vragen over crowdsurance

Wat is het verschil tussen crowdsurance en een AOV verzekering?

Bij een AOV verzekering betaal je maandelijks premie. De verzekeraar neemt hiermee het risico op jouw arbeidsongeschiktheid over en betaalt jou als je ziek bent. Bij crowdsurance regelen ondernemers het met elkaar. Zij betalen een zieke deelnemer een schenking bij ziekte. 

Wat is het verschil tussen crowdsurance en het Broodfonds?

Het Broodfonds is ook een schenkkring, echter met een beperkt aantal deelenemers. Veelal is het aantal deelnemers gemaximeerd op 50 personen. Crowdsurance is een grote schenkkring, waar geen maximum aan het aantal deelnemers zit.

Wat is crowdsurance?

Bij crowdsurance regelen zelfstandig ondernemers het afdekken van het risico op arbeidsongeschiktheid met elkaar en voor elkaar. Op basis van solidariteit vormen ondernemers één groot vangnet. Ondernemers voorzien elkaar onderling van een schenking bij arbeidsongeschiktheid. Dit is een schenkkring: een groep ondernemers die afspreekt dat ze elkaar geld schenken als één van hen ziek wordt. Je betaalt geen premie, zoals bij een AOV, maar je schenkt als iemand arbeidsongeschikt wordt uit je maandelijkse inleg. En jij ontvangt schenkingen wanneer jou iets overkomt.

© 2024 Zelfstandig Ondernemers B.V. statutair gevestigd te Hilversum, KvK nr 82551588. Alle rechten voorbehouden
    |    Privacy & cookies
    |    Reglement

Meld je hier aan Geregeld