Meggie Janssen, Cijfers en Glas

"Bij Zelfstandig Ondernemers bestaan we uit een veel grotere groep die het risico draagt. Het is voor iedereen toegankelijk en niet op uitnodiging."

Waarom ik nu de AOV via Zelfstandig Ondernemers heb gekozen?

Na ruim 30 jaar in loondienst te hebben gewerkt op diverse administratie- en accountantskantoren ben ik in 2010 als zelfstandige begonnen. In de begin jaren had ik een AOV afgesloten bij een verzekeringsmaatschappij. Hier had ik een langere wachttijd tot een uitkering en betaalde ik een hogere premie.

Het voordeel nu, bij Zelfstandig Ondernemers, is dat én de inleg lager is én het deel dat niet naar zieken gaat gewoon van mij blijft. Zodoende heb ik tot het einde van mijn werkperiode een extra reserve opgebouwd. Mocht me nog wat overkomen, dan is de wachttijd korter tot uitkering.

Zelfstandig Ondernemers in plaats van een broodfonds?

Bij Zelfstandig Ondernemers bestaan we uit een veel grotere groep deelnemers die het risico draagt. Het is voor iedereen toegankelijk en niet op uitnodiging zoals elders. Dit vind ik ook sterke pluspunten.

Mijn ondernemingen: Cijfers en Glas

Ik heb twee ondernemingen:

Cijfers:  omvat een administratiekantoor voor de zzp-er en het midden- en kleinbedrijf.
De verzorging van de boekhouding, aangiftes omzetbelasting, inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting. Loonadministratie wordt uitbesteed aan derden.

Glas: Het ontwerpen en maken van glasobjecten, de verkoop van de objecten via een webwinkel en kunstbeurzen. Het geven van workshops. 

Meggie Janssen, Den Haag

© 2024 Zelfstandig Ondernemers B.V. statutair gevestigd te Hilversum, KvK nr 82551588. Alle rechten voorbehouden
    |    Privacy & cookies
    |    Reglement

Meld je hier aan Geregeld