“Overzichtelijk en helder hebben de doorslag gegeven bij mijn keuze voor het AOV-vanget van Zelfstandig Ondernemers.”

— Robin Dissels - Uitvaartondernemer

Geld van nu voor later

Pensioen

Denk je weleens na over je oude dag? Over hoe je dan rondkomt als je bent gestopt als zelfstandig ondernemer? Als jij na een leven lang hard werken eindelijk wilt gaan genieten van je pensioen zul je hiervoor tijdig wat moeten regelen. In het vangnet van Zelfstandig Ondernemers regel je jouw pensioen zonder financiële zorgen en vooral zonder gedoe!

Via Zelfstandig Ondernemers regel je een goed pensioen vanuit het spaargeld dat je al opbouwt in je vangnet. Hiervoor werken wij samen met pensioenbank Brand New Day.

 • Gratis pensioensparen als je een vangnet hebt
 • Sparen met fiscale voordelen
 • Voor een vast bedrag per maand regel je een inkomen bij arbeidsongeschiktheid én je pensioen
ZO geregeld
3.075+ zelfstandig ondernemers gingen jou voor

Vangnet en pensioen

Voor elke portemonnee bieden we een eigen vangnet. Met de garantie dat je altijd een inkomen bij ziekte hebt en tegelijkertijd geld opzij kunt leggen voor je pensioen. Bekijk hoe jouw persoonlijke vangnet eruit kan zien.

ZO geregeld

Wat levert het op?

Aan je pensioen heb je wellicht nog nooit gedacht. Want dat is toch iets voor oude mensen? Toch is het goed om dat tijdig te doen, zodat je later niet op een houtje hoeft te bijten. En via Zelfstandig Ondernemers kun je zelf ook nog eens een leuk pensioen opbouwen! We werken hiertoe samen met Brand New Day. Als je kiest voor het openen van een pensioenspaarrekening dan nemen zij contact met je op om je te informeren.

Fiscaal voordelig pensioensparen

Wist je dat de fiscus een forse bijdrage levert aan jouw pensioen? Dit voordeel kan oplopen tot bijna 50%. Met je pensioenspaarpot spaar je dus niet alleen een mooi bedrag voor je oude dag, je verlaagt ook jouw fiscale inkomen waardoor je minder belasting betaalt. Stel je pensioenspaarpot niet langer uit en profiteer direct.

Geld van nu voor een extraatje voor later!

  Jouw voordelen

   • Je kunt kosteloos een pensioenspaarrekening bij Brand New Day openen via Zelfstandig Ondernemers
   • Het gekozen bedrag in je vangnet wordt automatisch door ons gestort op je eigen pensioenrekening
   • Spaar met 0,50% rente per jaar. Let op: deze rente is variabel en kan de bank dus verhogen of verlagen
   • Bouw voordelig pensioen op: je betaalt minder inkomstenbelasting en je betaalt geen vermogensbelasting over jouw pensioenopbouw
   • Betaal geen jaarlijkse kosten voor je pensioenrekening
   • Als je het aandurft, kun je gratis overstappen naar een beleggingsrekening, Brand New Day kan jou hierover informeren


  Wat is een pensioenspaarrekening?

  Een pensioenspaarrekening is een rekening waarmee je eenvoudig spaart voor jouw pensioen. De waarde op zo’n rekening staat vast tot je pensioenleeftijd: hier kun je in de tussentijd dus niet aankomen.

  Over het bedrag op de rekening betaal je geen belasting. Sterker nog: je kunt jouw jaarlijkse inleg aftrekken van je belastbare inkomen tijdens je belastingaangifte, afhankelijk van je jaarruimte. Zo betaalt de Belastingdienst dus mee aan jouw pensioen.

  Hoe werkt dat precies?

  De pensioenrekening open jij bij Brand New Day, een partij die al ruim 10 jaar het pensioen regelt van werkgevers, werknemers en zelfstandig ondernemers. Je bepaalt zelf hoeveel je jaarlijks wilt storten op jouw pensioenrekening. 

  Wil je tussentijds kijken hoe het er met je pensioen voorstaat? Dat doe je eenvoudig via de online klantomgeving van Brand New Day. 

  Heb je vragen over pensioensparen of -beleggen? Ga naar de website van Brand New Day


  Deze ondernemers kozen voor Zelfstandig Ondernemers

  “Bij Zelfstandig Ondernemers bestaan we uit een veel grotere groep die het risico draagt. Het is voor iedereen toegankelijk en niet op uitnodiging.”

  — Meggie Janssen - Cijfers en Glas

  “Nadat vorig jaar een collega voor langere tijd was uitgeschakeld, maakte ik mij zorgen over mijn toekomst. Wat als mij iets overkwam? Niet in loondienst, geen ziektekostenverzekering, geen plan voor de langere termijn. Surfend over het internet kwam ik via Facebook de advertentie van Zelfstandig Ondernemers tegen. Voor en door ons! "Een voor allen, Allen voor een", een beetje het gevoel van de 3 musketiers kwam boven.”

  — Jack Westra - Musicus

  “De transparante communicatie, de overzichtelijke aanpak en de persoonlijke betrokkenheid van Zelfstandig Ondernemers trok mij heel erg aan. Uit eigen ervaring weet ik hoe veranderlijk je gezondheid kan zijn en hoe kwetsbaar je als (mede)kostwinner bent. Ik ben pas net lid, maar super blij met mijn weloverwogen keuze!”

  — Bianca Maton - Eigenaresse communicatiebureau

  “Fijn om iets achter de hand te hebben als er iets gebeurt. Als je iets ouder wordt is de kans groter dat er iets gebeurt.”

  — Math van der Mullen - rijschoolhouder

  “Een verzekering was voor mij veel te duur, daarom heb ik gekozen voor dit AOV-vangnet. Je bepaalt zelf je inleg. En de communicatie is vanaf dag een al goed.”

  — Johanna van Lieshout - Eigenaresse schoonheidssalon

  “Overzichtelijk en helder hebben de doorslag gegeven bij mijn keuze voor het AOV-vanget van Zelfstandig Ondernemers.”

  — Robin Dissels - Uitvaartondernemer

  “Meedoen bij Zelfstandig Ondernemers is voor mij een logische stap, passend bij samen handen ineen slaan juist omdat we allen zelfstandige zijn.”

  — Jolanda Oldenhave - Gz-Haptotherapeut

  “Ook het sociale aspect spreekt mij aan: samen help je een ondernemer die het even moeilijk heeft. Ik heb de stap genomen en hiervoor gekozen.”

  — Mark Geutjes - Rij-instructeur

  “Wat mij het meest aanspreekt bij Zelfstandig Ondernemers is dat er geen ellenlange pagina's zijn met kleine letters en uitsluitingen. Opgezet door een zzp'er, voor de zzp'ers. Dat zie en voel je. En vertrouwen is belangrijk als het om zo'n belangrijk thema gaat.”

  — Maarten Bierman - Pinterest Marketing Expert

  “Heerlijk! Geen uitzonderingen, eigen keuze voor bedrag en uiteindelijk zelfs een mooie spaarpot. Voor elkaar en met elkaar, dat sprak me eigenlijk nog het meeste aan.”

  — Elise Bouwman - Diabetes verpleegkundige

  “Sparen voor mijn oude dag vind ik erg belangrijk en daarom heb ik gekozen voor de hoogste vorm. Het is voor mij de ideale combinatie als het gaat om sparen naast een collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering!”

  — Frank Smid - Eigenaar Completely Safe

  “Dit AOV-vangnet is voor mij een uitkomst: gegarandeerd inkomen bij ziekte en ook nog sparen! ”

  — Martin Henkes - Ontwerp & Begeleiding

  Wat je moet weten over Pensioensparen in het ondernemersvangnet van Zelfstandig Ondernemers

  Wat is het risico op deze pensioenspaarrekening?

  De rente op deze rekening is variabel en kan dus omhoog, maar ook omlaag. De rente op de pensioenrekening-sparen is circa 0,30%. Daarentegen ontvang je over jouw inleg op de Zakelijke Beheerrekening van jouw vangnet helemaal geen rente. 


  Wat gebeurt er met het geld als ik overlijd?

  Als je onverhoopt overlijdt, krijgen je erfgenamen gewoon 100% van het geld dat op je rekening staat. 

  Ik heb nu geld nodig, kan ik het geld van deze rekening gebruiken?

  Nee, de pensioenspaarpot is pas vanaf je AOW leeftijd beschikbaar. Eerder kun je dus geen geld opnemen. De uitkering heeft een looptijd van minimaal 5 en maximaal 30 jaar. Over deze uitkering betaal je wel weer inkomstenbelasting. Maar een heel stuk minder dan je nu doet. Er is een uitzondering op de regel, vanuit de overheid gesteld: je kunt je lijfrentekapitaal (geld op je pensioenrekening bij Brand New Day) optioneel gebruiken als vervangend inkomen als je langdurig arbeidsongeschikt bent. Voorwaarden hieraan is dat je al 6 maanden voor minimaal 80% afgekeurd moet zijn en met een vooruitzicht van nog minimaal 12 maanden.  Wordt mijn geld belegd?

  Nee, het geld staat tot je AOW-leeftijd vast op de spaarrekening en daarover ontvang je (variabele) rente. De rente op pensioenrekening-sparen is momenteel 0,30%. Wil je je geld beleggen, dan komen daar meer risico’s bij kijken. Brand New Day vertelt je graag meer over de mogelijkheden. Als deelnemer aan Zelfstandig Ondernemers kun je gratis de overstap maken naar een beleggingsrekening.

  Is mijn pensioeninleg fiscaal aftrekbaar?

  De inleg die je doet op de pensioenrekening is inderdaad fiscaal aftrekbaar, mits deze binnen je jaarruimte valt. Deze jaarruimte is het maximale bedrag dat je per jaar kan storten op je pensioenrekening. Er is geen minimum- of verplicht bedrag. De jaarruimte is gemakkelijk te berekenen op de website van Brand New Day. Je kunt natuurlijk ook een belafspraak maken met Brand New Day om deze jaarruimte samen te berekenen.  

  Ja! Ik wil een vangnet bij arbeidsongeschiktheid én pensioen!


  • Gratis pensioenspaarrekening voor deelnemers aan Zelfstandig Ondernemers
  • Sparen met fiscale voordelen
  • Wij storten maandelijks het gekozen deel van je inleg automatisch door
  • Geld van nu voor een extraatje later

  © 2024 Zelfstandig Ondernemers B.V. statutair gevestigd te Hilversum, KvK nr 82551588. Alle rechten voorbehouden
      |    Privacy & cookies
      |    Reglement

  Meld je hier aan Geregeld