“Fijn om iets achter de hand te hebben als er iets gebeurt. Als je iets ouder wordt is de kans groter dat er iets gebeurt.”

— Math van der Mullen - rijschoolhouder

De terugkeer in het arbeidsproces

Re-integratie


Bij Zelfstandig Ondernemers zetten we hoog in op re-integratie. We vinden jouw herstel van groot belang en zullen je hier dan ook van harte bij ondersteunen. Bij ons heb je toegang tot een onafhankelijke Arboarts die je op het gebied van re-integratie zal begeleiden.

 • Onafhankelijke arbodienst
 • Persoonlijke interventies
 • Geen onnodige uitkeringen uit de pot dankzij focus op re-integratie


Ziekte of arbeidsongeschiktheid melden

Wat ontzettend vervelend als je ziek bent. Hopelijk voel je jezelf snel weer beter. We vinden re-integratie van groot belang en zullen je dan ook van harte ondersteunen bij je herstel. Je hebt ook toegang tot een onafhankelijke Arboarts die je op het gebied van re-integratie ook zal begeleiden.

Als je denkt dat je gedeeltelijk of volledig arbeidsongeschikt bent geworden door ziekte of als gevolg van een ongeval, kun je contact opnemen met ons via: 035 700 9710. Doe dit vanaf dag 1 dat je ziek bent. Er geldt immers een wachttijd van 2 maanden voordat we maandelijks een schenking uitkeren en door je ziekzijn direct te melden, gaat je wachttijd meteen lopen. Je kunt deze wachttijd eventueel met je eigen spaarbuffer overbruggen.

Arbeidsongeschiktheid direct melden

Jouw uitkering bij een ziekmelding

Als deelnemer van Zelfstandig Ondernemers ben je altijd verzekerd van een vangnet bij arbeidsongeschiktheid door ziekte. Als je tijdelijk ziek of arbeidsongeschikt bent, kun je een uitkering krijgen uit je arbeidsongeschiktheidsvoorziening. De schenking uit de pot van alle deelnemers is afhankelijk van de hoogte van je maandelijkse inleg. Ben je benieuwd hoe hoog jouw uitkering is bij een ziekmelding? 


Voor elk budget een vangnet op maat

  • Zekerheid van inkomsten: een maandelijkse schenking bij ziekte
  • Arbeidskundig advies van een specialist
  • Informatiebijeenkomsten ter preventie van ziekte

Beroepsarbeidsongeschiktheid 

De onafhankelijke arbodienst bepaalt in hoeverre je arbeidsongeschikt bent door ziekte of een ongeval. De arbo-arts beoordeelt hierbij op beroepsarbeidsongeschiktheid. Dit betekent dat er wordt beoordeeld of je je eigen werk nog kunt verrichten. Je percentage arbeidsongeschiktheid wordt bepaald op het (al dan niet tijdelijk) uit kunnen oefenen van je eigen werk. 

Als wordt vastgesteld dat je blijvend arbeidsongeschikt bent voor jouw eigen werk, dan staan onze re-integratie specialisten voor je klaar om te helpen weer aan de slag te kunnen in passend werk. Dit is een extra service die we bieden op het moment dat jijzelf aangeeft graag begeleid te willen worden naar ander werk. Passend werk betreft werkzaamheden die je kunt verrichten gezien je arbeidsverleden, opleiding, competenties en overige persoonlijke omstandigheden. Een arbeidsdeskundige stelt dan samen met jou een functiemogelijkheden profiel op en voert een duurzaam inzetbaarheidsonderzoek uit. Want niemand is gebaat bij langdurig thuiszitten. Trajecten die nodig zijn om jou te begeleiden naar ander werk betalen wij.

Deze ondernemers kozen voor Zelfstandig Ondernemers

“Bij Zelfstandig Ondernemers bestaan we uit een veel grotere groep die het risico draagt. Het is voor iedereen toegankelijk en niet op uitnodiging.”

— Meggie Janssen - Cijfers en Glas

“Nadat vorig jaar een collega voor langere tijd was uitgeschakeld, maakte ik mij zorgen over mijn toekomst. Wat als mij iets overkwam? Niet in loondienst, geen ziektekostenverzekering, geen plan voor de langere termijn. Surfend over het internet kwam ik via Facebook de advertentie van Zelfstandig Ondernemers tegen. Voor en door ons! "Een voor allen, Allen voor een", een beetje het gevoel van de 3 musketiers kwam boven.”

— Jack Westra - Musicus

“De transparante communicatie, de overzichtelijke aanpak en de persoonlijke betrokkenheid van Zelfstandig Ondernemers trok mij heel erg aan. Uit eigen ervaring weet ik hoe veranderlijk je gezondheid kan zijn en hoe kwetsbaar je als (mede)kostwinner bent. Ik ben pas net lid, maar super blij met mijn weloverwogen keuze!”

— Bianca Maton - Eigenaresse communicatiebureau

“Fijn om iets achter de hand te hebben als er iets gebeurt. Als je iets ouder wordt is de kans groter dat er iets gebeurt.”

— Math van der Mullen - rijschoolhouder

“Een verzekering was voor mij veel te duur, daarom heb ik gekozen voor dit AOV-vangnet. Je bepaalt zelf je inleg. En de communicatie is vanaf dag een al goed.”

— Johanna van Lieshout - Eigenaresse schoonheidssalon

“Overzichtelijk en helder hebben de doorslag gegeven bij mijn keuze voor het AOV-vanget van Zelfstandig Ondernemers.”

— Robin Dissels - Uitvaartondernemer

“Meedoen bij Zelfstandig Ondernemers is voor mij een logische stap, passend bij samen handen ineen slaan juist omdat we allen zelfstandige zijn.”

— Jolanda Oldenhave - Gz-Haptotherapeut

“Ook het sociale aspect spreekt mij aan: samen help je een ondernemer die het even moeilijk heeft. Ik heb de stap genomen en hiervoor gekozen.”

— Mark Geutjes - Rij-instructeur

“Wat mij het meest aanspreekt bij Zelfstandig Ondernemers is dat er geen ellenlange pagina's zijn met kleine letters en uitsluitingen. Opgezet door een zzp'er, voor de zzp'ers. Dat zie en voel je. En vertrouwen is belangrijk als het om zo'n belangrijk thema gaat.”

— Maarten Bierman - Pinterest Marketing Expert

“Heerlijk! Geen uitzonderingen, eigen keuze voor bedrag en uiteindelijk zelfs een mooie spaarpot. Voor elkaar en met elkaar, dat sprak me eigenlijk nog het meeste aan.”

— Elise Bouwman - Diabetes verpleegkundige

“Sparen voor mijn oude dag vind ik erg belangrijk en daarom heb ik gekozen voor de hoogste vorm. Het is voor mij de ideale combinatie als het gaat om sparen naast een collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering!”

— Frank Smid - Eigenaar Completely Safe

“Dit AOV-vangnet is voor mij een uitkomst: gegarandeerd inkomen bij ziekte en ook nog sparen! ”

— Martin Henkes - Ontwerp & Begeleiding

Ja, ik doe mee bij Zelfstandig Ondernemers!


Bij Zelfstandig Ondernemers zetten we hoog in re-integratie. Zo zijn al onze deelnemers ervan verzekerd dat we geen onnodige uitkeringen uit de pot doen.

 • Onafhankelijke arbodienst
 • Persoonlijke interventies
 • Geen onnodige uitkeringen uit de pot dankzij focus op re-integratie


© 2024 Zelfstandig Ondernemers B.V. statutair gevestigd te Hilversum, KvK nr 82551588. Alle rechten voorbehouden
    |    Privacy & cookies
    |    Reglement

Meld je hier aan Geregeld