ZO zit het

Je ondernemersrisico's afdekken met onze totaaloplossing. Net even anders dan een traditionele AOV verzekering of het Broodfonds. Hoe werkt crowdsurance precies? Is mijn geld wel veilig? Hoe weet ik of er niet teveel geschonken wordt? Een kleine greep uit de veelgestelde vragen. Wil je weten hoe ons ondernemersvangnet precies werkt? In deze video's geven we uitleg over onze dienstverlening.

Wat is Crowdsurance? In deze video leggen we uit hoe zzp'ers hun financiële vangnet kunnen regelen zonder te kiezen voor een verzekeraar of broodfonds. Je spant samen met ondernemers een professioneel financieel vangnet. Al vanaf €75 per maand garandeer je €2.000 netto inkomen als je niet kunt werken. Wat er jaarlijks overblijft in de collectieve pot gaat terug naar de spaarpot van de ondernemers. Kortom: des te gezonder we blijven, des te meer spaargeld je opbouwt!

Ben je geïnteresseerd in meer video's uit onze 'ZO zit het' reeks? Bekijk ze op ons YouTube kanaal. 

We zijn geen Broodfonds en we zijn geen verzekeraar. Hoe werkt het bij ons dan wel? Wat wij doen heet crowdsurance. Bekijk hoe dit werkt in deze korte video.

Wil je weten wat de verschillen zijn tussen een traditionele AOV, het Broodfonds en onze dienstverlening? Wil je weten wat er gebeurt met jouw inleg in het ondernemersvangnet? We hebben nog veel meer infographics van onze veelgestelde vragen gemaakt. Bekijk deze op ons YouTube kanaal. 

We krijgen regelmatig de vraag voor wie het vangnet van Zelfstandig Ondernemers bedoeld is. In deze video geven we geanimeerd uitleg over ons ondernemersvangnet.

Wil je weten voor wie ons vangnet bedoeld is? Wil je weten hoe hoog jouw schenking is bij ziekte? We hebben nog veel meer infographics van onze veelgestelde vragen gemaakt. Bekijk deze op ons YouTube kanaal. 

Wil jij ook, net als deze ondernemer, zorgeloos ondernemen? Meld je dan vandaag nog aan voor ons ondernemersvangnet. Hiermee dek je de belangrijke ondernemersrisico's af. Zodat jij je kunt richten op het ondernemerschap. Zorgeloos ondernemen? Dat doe je ZO!

Meld je direct aan ->


In de videoreeks “Nu eerst koffie” gaat Frits Sissing langs bij inspirerende zzp’ers. Hij praat met hen over het zelfstandig bestaan en de energie die ze eruit halen. Waarom kozen ze ervoor en hoe bevalt het? Frits gaat langs bij cameraman Frits Schrijvers, die veel grote TV producties heeft meegemaakt. Hoe ervaarde hij zijn eerste grote klus bij de Olympische Spelen? En hoe snel wist hij te achterhalen wie de Mol was tijdens de opnames?

Wil je de andere video's uit deze reeks ook bekijken? Ga dan naar ons YouTube kanaal. 

De antwoorden op vragen over ons ondernemersvangnet vind je ook bij onze FAQ

Hoe kan ik mij aanmelden voor jullie ondernemersvangnet?

Aanmelden gaat bij ons online. Je kunt je aanmelden door hier zelf je totaaloplossing samen te stellen en je gegevens in te vullen.

Heb ik een KVK nummer nodig om me bij jullie aan te sluiten?

Je hoeft bij ons je KVK nummer niet achter te laten. Voorwaarde is wel dat je inkomen genereert uit je zelfstandig ondernemerschap en dat je niet financieel beter wordt van je ziekmelding. Zo nodig voeren wij een controle uit bij de KVK als jij ziek bent.

Ben ik mijn geld kwijt als Zelfstandig Ondernemers failliet gaat?

Nee, doordat jouw geld op een zakelijke beheerrekening staat van de Stichting Derdengelden Voorzieningen Vangnet, blijft jouw geld buiten een eventueel faillissement van Zelfstandig Ondernemers.

Is er een maximum aantal deelnemers?

Nee, er is geen maximum aantal deelnemers. Crowdsurance is een grote anonieme schenkkring waar je je online bij kunt aansluiten. Elke zelfstandig ondernemer is welkom. We doen het met elkaar, voor elkaar in het kader van sociaal ondernemerschap.

Kan ik altijd aan het geld in mijn financiële buffer komen?

Geen probleem. Jouw saldo kun je altijd direct opnemen. Een simpel verzoekje door middel van een mailtje aan administratie@zelfstandigondernemers.nl  om het geld aan je terug te storten, volstaat al.

Lees de reviews van onze deelnemers

“Bij Zelfstandig Ondernemers bestaan we uit een veel grotere groep die het risico draagt. Het is voor iedereen toegankelijk en niet op uitnodiging.”

— Meggie Janssen - Cijfers en Glas

“Nadat vorig jaar een collega voor langere tijd was uitgeschakeld, maakte ik mij zorgen over mijn toekomst. Wat als mij iets overkwam? Niet in loondienst, geen ziektekostenverzekering, geen plan voor de langere termijn. Surfend over het internet kwam ik via Facebook de advertentie van Zelfstandig Ondernemers tegen. Voor en door ons! "Een voor allen, Allen voor een", een beetje het gevoel van de 3 musketiers kwam boven.”

— Jack Westra - Musicus

“De transparante communicatie, de overzichtelijke aanpak en de persoonlijke betrokkenheid van Zelfstandig Ondernemers trok mij heel erg aan. Uit eigen ervaring weet ik hoe veranderlijk je gezondheid kan zijn en hoe kwetsbaar je als (mede)kostwinner bent. Ik ben pas net lid, maar super blij met mijn weloverwogen keuze!”

— Bianca Maton - Eigenaresse communicatiebureau

“Fijn om iets achter de hand te hebben als er iets gebeurt. Als je iets ouder wordt is de kans groter dat er iets gebeurt.”

— Math van der Mullen - rijschoolhouder

“Een verzekering was voor mij veel te duur, daarom heb ik gekozen voor dit AOV-vangnet. Je bepaalt zelf je inleg. En de communicatie is vanaf dag een al goed.”

— Johanna van Lieshout - Eigenaresse schoonheidssalon

“Overzichtelijk en helder hebben de doorslag gegeven bij mijn keuze voor het AOV-vanget van Zelfstandig Ondernemers.”

— Robin Dissels - Uitvaartondernemer

“Meedoen bij Zelfstandig Ondernemers is voor mij een logische stap, passend bij samen handen ineen slaan juist omdat we allen zelfstandige zijn.”

— Jolanda Oldenhave - Gz-Haptotherapeut

“Ook het sociale aspect spreekt mij aan: samen help je een ondernemer die het even moeilijk heeft. Ik heb de stap genomen en hiervoor gekozen.”

— Mark Geutjes - Rij-instructeur

“Wat mij het meest aanspreekt bij Zelfstandig Ondernemers is dat er geen ellenlange pagina's zijn met kleine letters en uitsluitingen. Opgezet door een zzp'er, voor de zzp'ers. Dat zie en voel je. En vertrouwen is belangrijk als het om zo'n belangrijk thema gaat.”

— Maarten Bierman - Pinterest Marketing Expert

“Heerlijk! Geen uitzonderingen, eigen keuze voor bedrag en uiteindelijk zelfs een mooie spaarpot. Voor elkaar en met elkaar, dat sprak me eigenlijk nog het meeste aan.”

— Elise Bouwman - Diabetes verpleegkundige

“Sparen voor mijn oude dag vind ik erg belangrijk en daarom heb ik gekozen voor de hoogste vorm. Het is voor mij de ideale combinatie als het gaat om sparen naast een collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering!”

— Frank Smid - Eigenaar Completely Safe

“Dit AOV-vangnet is voor mij een uitkomst: gegarandeerd inkomen bij ziekte en ook nog sparen! ”

— Martin Henkes - Ontwerp & Begeleiding

© 2024 Zelfstandig Ondernemers B.V. statutair gevestigd te Hilversum, KvK nr 82551588. Alle rechten voorbehouden
    |    Privacy & cookies
    |    Reglement

Meld je hier aan Geregeld