Onderwijs & Cultuur

Arbeidsongeschiktheid
Niet elke zelfstandig ondernemer in de Onderwijs & Cultuur branche heeft een riant inkomen om van te leven. Reden te meer om goed na te denken hoe je jouw inkomen zeker stelt als je onverhoopt ziek of arbeidsongeschikt raakt. Heb jij voor jezelf deze broodnodige zekerheid al ingebouwd? Regel het meteen. Niet alleen is dit vanaf 2024 voor elke zzp’er verplicht, ook weet je zeker dat je hiermee je huur en boodschappen bij uitval door ziekte gewoon kunt blijven betalen. Een hele geruststelling.

Is een AOV voor de branche Onderwijs & Cultuursector te duur?

We hoeven jou niet te vertellen dat zorgeloos ondernemen in de branche Onderwijs & Cultuur gepaard gaat met financiële keuzes. Als je je zaken financieel op orde hebt, kun je richten op wat je doet. Een luxe die niet iedereen heeft. Een belangrijke vraag is dan ook: Wat heb jij als zelfstandig professional geregeld als je ziek of arbeidsongeschikt bent? Heb je geld achter de hand voor je vaste lasten? Ziekte en arbeidsongeschiktheid laten zich niet plannen. Het afdekken van het bijbehorend inkomensverlies wel.

Regel hier direct jouw vangnet. ZO geregeld!

In een keer jouw vangnet geregeld met Zelfstandig Ondernemers

Wie werkt als zelfstandig ondernemer weet dat er knap lastige zaken zijn die je zoal moet regelen. Zoals het risico op arbeidsongeschiktheid en het afdekken van de financiële gevolgen. Een optie is de arbeidsongeschiktheidsverzekering, al zijn deze verzekeringen niet voor iedereen te betalen. Met de AOV van Zelfstandig Ondernemers bieden we jou als zelfstandige een betaalbaar alternatief voor een verzekering. Wist je dat je met een maandelijkse inleg vanaf € 75 jezelf al verzekert van een goed inkomen bij ziekte of arbeidsongeschiktheid? En direct een vangnet naar wens regelt?

Een vangnet op maat

Als zelfstandige kun je het risico van ziekte of een ongeval op verschillende manieren opvangen. Bij Zelfstandig Ondernemers regel je jouw vangnet eenvoudig en op betaalbare wijze. Je kunt bij ons al meedoen voor € 75 per maand. Je bepaalt bovendien zelf wat jij goed geregeld wilt hebben. Van een arbeidsongeschiktheidsvoorziening en pensioen tot een ongevallenverzekering en een spaarpot voor de dagen dat je wel een buffer kunt gebruiken. 


Samen met vakgenoten zekerheden inbouwen

Onze arbeidsongeschiktheidsvoorziening wordt opgebouwd voor en door vakgenoten. Elke deelnemer legt een vast bedrag per maand in. Het werkt heel eenvoudig: bij ziekte of tijdelijke arbeidsongeschiktheid keert de gezamenlijke pot aan jou een maandelijkse uitkering uit om van rond te komen. De hoogte hangt af van jouw inleg. Je kiest bij ons zelf het maandelijks netto inkomen dat bij jouw situatie past.

Betrouwbaar en betaalbaar

Met onze AOV heb je als zelfstandige zo een betrouwbaar en betaalbaar vangnet achter de hand in tijden van ziekte of arbeidsongeschiktheid. Goed om te weten: Het grootste gedeelte van jouw inleg wordt in de praktijk niet uitgekeerd. Dat geld blijft gewoon van jou. Je kunt het zien als een mooi spaarpotje voor later, wellicht voor je pensioen. Onze arbeidsongeschiktheidsvoorziening is daarmee een vangnet en een spaarpot inéén. Twee belangrijke zaken die je ineens van je to do-lijstje kunt schrappen. Zo houd je tijd over voor je mooie vak!

Voor elke beurs bieden we een eigen vangnet. Met de garantie dat je altijd een inkomen bij ziekte en een spaarpotje achter de hand hebt.

Kijk hier welk vangnet bij jou past

Ongevallenverzekering

Je moet er niet aan denken, maar hoe heb je zaken geregeld als je arbeidsongeschiktheid niet tijdelijk, maar blijvend is? Of als je komt te overlijden? Hoe heb je dan de financiële zekerheid voor jou en je naasten geregeld? 

Inkomensverlies heeft ingrijpende gevolgen. Zo vang je dit ineens goed op! Een situatie van inkomensverlies heeft blijvend ingrijpende gevolgen. Het financieel gat dat ontstaat, kun je opvangen met een ongevallenverzekering. Bij Zelfstandig Ondernemers hebben we ongevallenverzekering waarbij je eenmalig een bijdrage bij blijvende invaliditeit of een nabestaandenuitkering bij overlijden ontvangt. Natuurlijk zijn het zaken waar je niet voor wilt komen te staan, maar helaas laat arbeidsongeschiktheid zich niet voorspellen. Reden te meer om je zaken tijdig en goed te regelen. Bij ons is dat eenvoudig geregeld in je bestaande AOV-vangnet.

Wat wil jij goed geregeld hebben?

Deze ondernemers kozen voor Zelfstandig Ondernemers

“Bij Zelfstandig Ondernemers bestaan we uit een veel grotere groep die het risico draagt. Het is voor iedereen toegankelijk en niet op uitnodiging.”

— Meggie Janssen - Cijfers en Glas

“Nadat vorig jaar een collega voor langere tijd was uitgeschakeld, maakte ik mij zorgen over mijn toekomst. Wat als mij iets overkwam? Niet in loondienst, geen ziektekostenverzekering, geen plan voor de langere termijn. Surfend over het internet kwam ik via Facebook de advertentie van Zelfstandig Ondernemers tegen. Voor en door ons! "Een voor allen, Allen voor een", een beetje het gevoel van de 3 musketiers kwam boven.”

— Jack Westra - Musicus

“De transparante communicatie, de overzichtelijke aanpak en de persoonlijke betrokkenheid van Zelfstandig Ondernemers trok mij heel erg aan. Uit eigen ervaring weet ik hoe veranderlijk je gezondheid kan zijn en hoe kwetsbaar je als (mede)kostwinner bent. Ik ben pas net lid, maar super blij met mijn weloverwogen keuze!”

— Bianca Maton - Eigenaresse communicatiebureau

“Fijn om iets achter de hand te hebben als er iets gebeurt. Als je iets ouder wordt is de kans groter dat er iets gebeurt.”

— Math van der Mullen - rijschoolhouder

“Een verzekering was voor mij veel te duur, daarom heb ik gekozen voor dit AOV-vangnet. Je bepaalt zelf je inleg. En de communicatie is vanaf dag een al goed.”

— Johanna van Lieshout - Eigenaresse schoonheidssalon

“Overzichtelijk en helder hebben de doorslag gegeven bij mijn keuze voor het AOV-vanget van Zelfstandig Ondernemers.”

— Robin Dissels - Uitvaartondernemer

“Meedoen bij Zelfstandig Ondernemers is voor mij een logische stap, passend bij samen handen ineen slaan juist omdat we allen zelfstandige zijn.”

— Jolanda Oldenhave - Gz-Haptotherapeut

“Ook het sociale aspect spreekt mij aan: samen help je een ondernemer die het even moeilijk heeft. Ik heb de stap genomen en hiervoor gekozen.”

— Mark Geutjes - Rij-instructeur

“Wat mij het meest aanspreekt bij Zelfstandig Ondernemers is dat er geen ellenlange pagina's zijn met kleine letters en uitsluitingen. Opgezet door een zzp'er, voor de zzp'ers. Dat zie en voel je. En vertrouwen is belangrijk als het om zo'n belangrijk thema gaat.”

— Maarten Bierman - Pinterest Marketing Expert

“Heerlijk! Geen uitzonderingen, eigen keuze voor bedrag en uiteindelijk zelfs een mooie spaarpot. Voor elkaar en met elkaar, dat sprak me eigenlijk nog het meeste aan.”

— Elise Bouwman - Diabetes verpleegkundige

“Sparen voor mijn oude dag vind ik erg belangrijk en daarom heb ik gekozen voor de hoogste vorm. Het is voor mij de ideale combinatie als het gaat om sparen naast een collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering!”

— Frank Smid - Eigenaar Completely Safe

“Dit AOV-vangnet is voor mij een uitkomst: gegarandeerd inkomen bij ziekte en ook nog sparen! ”

— Martin Henkes - Ontwerp & Begeleiding

Oplossingen voor arbeidsongeschiktheid

Bij ziekte of een ongeval kun je als zelfstandig ondernemer geen beroep doen op de overheid voor een uitkering. Je dient zelf voor een vangnet te zorgen bij arbeidsongeschiktheid. Dit kun je op verschillende manieren regelen. 

Met de AOV in het vangnet van Zelfstandig Ondernemers ben je verzekerd van een maandelijkse uitkering bij ziekte of tijdelijke arbeidsongeschiktheid. Je spaart tegelijkertijd voor je oude dag. Want de inleg die we niet uitkeren, blijft gewoon van jou. Daarmee is onze AOV een betaalbaar alternatief voor de dure arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Wil je meer weten over deze voordelen? Kijk dan hier

De ongevallenverzekering

Als je niet alleen je inkomensverlies bij tijdelijke arbeidsongeschiktheid financieel wilt afdekken, maar ook bij blijvende arbeidsongeschiktheid of overlijden, is onze ongevallenverzekering een uitstekende keuze. Deze collectieve ongevallenverzekering laat zich prima combineren met onze AOV, die de basis voor elk vangnet van Zelfstandig Ondernemers vormt. Zo heb je twee eerlijke producten waarmee je direct financiële zekerheid in je zelfstandige bestaan inbouwt. 

© 2024 Zelfstandig Ondernemers B.V. statutair gevestigd te Hilversum, KvK nr 82551588. Alle rechten voorbehouden
    |    Privacy & cookies
    |    Reglement

Meld je hier aan Geregeld