“Sparen voor mijn oude dag vind ik erg belangrijk en daarom heb ik gekozen voor de hoogste vorm. Het is voor mij de ideale combinatie als het gaat om sparen naast een collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering!”

— Frank Smid - Eigenaar Completely Safe

Altijd een buffer achter de hand

Financiële buffer

Als ondernemer weet je als geen ander dat je inkomsten kunnen schommelen. Daarom is het belangrijk om een buffer te hebben tegen onverwachte tegenvallers. In ons ondernemersvangnet beschik je niet alleen over een arbeidsongeschiktheidsvoorziening, maar heb je ook een spaarpotje achter de hand. Zo kun je tegenvallers zonder gedoe en financiële zorgen opvangen. 

Gelukkig kun jij met het grootste gemak een spaarpot opbouwen als je deelnemer bent van Zelfstandig Ondernemers en bij ons een vangnet hebt geregeld.

 • Gratis voor deelnemers van Zelfstandig Ondernemers
 • Met een vast bedrag per maand een inkomen bij ziekte én een spaarpot regelen
 • Spaargeld opnemen wanneer je wilt
ZO geregeld
1.830+ zelfstandig ondernemers gingen jou voor

Vangnet en spaarpotje

Bij Zelfstandig Ondernemers regel je voor een vast bedrag per maand een vangnet mét arbeidsongeschiktheidsvoorziening én een spaarpot. Kies je bijvoorbeeld voor een maandbedrag van € 150, dan krijg je bij arbeidsongeschiktheid maximaal 2 jaar lang een schenking van € 2.000 per maand. Omdat in de praktijk slechts een zeer klein deel van de inleg aan zieke deelnemers hoeft te worden geschonken, blijft er geld in de pot over. Wat jij inlegt, blijft van jou. Uiteraard minus de schenkingen aan zieke delelnemers. Het geld dat overblijft, reserveren we automatisch als jouw spaarpot. 

Wat levert het op?

In de praktijk is een beperkt deel van jouw inleg nodig voor schenkingen aan zieke deelnemers. En blijft dus een deel over om andere voorzieningen te regelen. Je kunt ervoor kiezen dit gehele restant in je spaarpot te laten staan. Zodat je altijd een financiële buffer hebt als het even tegenzit. Je spaargeld kun je elk moment opnemen. Bijvoorbeeld als je een mindere tijd met opdrachten doormaakt of als je een incidentele, grote uitgave moet doen. Met een vangnet van Zelfstandig Ondernemers regel je dus niet alleen je AOV, maar ook een spaarbuffer.

Jouw voordelen

  • Bouw slim en voordelig een buffer op
  • Deze buffer is 24/7 voor jou inzichtelijk via ons ondernemersportaal
  • Je kunt je je spaarbuffer altijd opnemen

Waarvoor wil jij sparen?

  • Als je je inleg tussentijds niet opneemt, kun je tot aan je AOW-leeftijd sparen, waarmee jouw vangnet jouw oudedagsvoorziening is.
  • Kom je in zwaar weer met je opdrachten? Of heb je een onverwachte uitgave? Dan is jouw vangnet jouw reservevoorziening.
  • Natuurlijk moet je er niet aan denken, maar mocht je komen te overlijden, dan is jouw vangnet een nabestaandenvoorziening.
  • Kies je ervoor om het overschot van je inleg automatisch over te laten maken op een pensioenspaarrekening? Dan heb je een pensioenvoorziening met bijbehorende fiscale voordelen!


Deze ondernemers kozen voor Zelfstandig Ondernemers

“Bij Zelfstandig Ondernemers bestaan we uit een veel grotere groep die het risico draagt. Het is voor iedereen toegankelijk en niet op uitnodiging.”

— Meggie Janssen - Cijfers en Glas

“Nadat vorig jaar een collega voor langere tijd was uitgeschakeld, maakte ik mij zorgen over mijn toekomst. Wat als mij iets overkwam? Niet in loondienst, geen ziektekostenverzekering, geen plan voor de langere termijn. Surfend over het internet kwam ik via Facebook de advertentie van Zelfstandig Ondernemers tegen. Voor en door ons! "Een voor allen, Allen voor een", een beetje het gevoel van de 3 musketiers kwam boven.”

— Jack Westra - Musicus

“De transparante communicatie, de overzichtelijke aanpak en de persoonlijke betrokkenheid van Zelfstandig Ondernemers trok mij heel erg aan. Uit eigen ervaring weet ik hoe veranderlijk je gezondheid kan zijn en hoe kwetsbaar je als (mede)kostwinner bent. Ik ben pas net lid, maar super blij met mijn weloverwogen keuze!”

— Bianca Maton - Eigenaresse communicatiebureau

“Fijn om iets achter de hand te hebben als er iets gebeurt. Als je iets ouder wordt is de kans groter dat er iets gebeurt.”

— Math van der Mullen - rijschoolhouder

“Dit concept sluit mooi aan bij hoe ik in het leven sta en bij mijn normen en waarden als verpleegkundige. We helpen elkaar!”

— Thijs Lieman - IC verpleegkundige

“Een verzekering was voor mij veel te duur, daarom heb ik gekozen voor dit AOV-vangnet. Je bepaalt zelf je inleg. En de communicatie is vanaf dag een al goed.”

— Johanna van Lieshout - Eigenaresse schoonheidssalon

“Overzichtelijk en helder hebben de doorslag gegeven bij mijn keuze voor het AOV-vanget van Zelfstandig Ondernemers.”

— Robin Dissels - Uitvaartondernemer

“Meedoen bij Zelfstandig Ondernemers is voor mij een logische stap, passend bij samen handen ineen slaan juist omdat we allen zelfstandige zijn.”

— Jolanda Oldenhave - Gz-Haptotherapeut

“Ook het sociale aspect spreekt mij aan: samen help je een ondernemer die het even moeilijk heeft. Ik heb de stap genomen en hiervoor gekozen.”

— Mark Geutjes - Rij-instructeur

“Wat mij het meest aanspreekt bij Zelfstandig Ondernemers is dat er geen ellenlange pagina's zijn met kleine letters en uitsluitingen. Opgezet door een zzp'er, voor de zzp'ers. Dat zie en voel je. En vertrouwen is belangrijk als het om zo'n belangrijk thema gaat.”

— Maarten Bierman - Pinterest Marketing Expert

“Heerlijk! Geen uitzonderingen, eigen keuze voor bedrag en uiteindelijk zelfs een mooie spaarpot. Voor elkaar en met elkaar, dat sprak me eigenlijk nog het meeste aan.”

— Elise Bouwman - Diabetes verpleegkundige

“Sparen voor mijn oude dag vind ik erg belangrijk en daarom heb ik gekozen voor de hoogste vorm. Het is voor mij de ideale combinatie als het gaat om sparen naast een collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering!”

— Frank Smid - Eigenaar Completely Safe

“Dit AOV-vangnet is voor mij een uitkomst: gegarandeerd inkomen bij ziekte en ook nog sparen! ”

— Martin Henkes - Ontwerp & Begeleiding

Wat moet je weten over sparen in het vangnet van Zelfstandig Ondernemers

Wat is het risico van geld sparen in het vangnet van Zelfstandig Ondernemers?

Als deelnemer aan het vangnet van Zelfstandig Ondernemers storten we jouw inleg op een zakelijke beheerrekening. Wij beheren jouw inleg en verzorgen de mutaties. Aangezien slechts een deel van jouw mutaties nodig is voor zieke deelnemers heb je na verloop van tijd een flink bedrag opgebouwd. Dat geld is van jou. En staat veilig op deze zakelijke beheerrekening!

Ben ik mijn geld kwijt als Zelfstandig Ondernemers failliet gaat?

Nee, omdat jouw geld op een zakelijke beheerrekening staat van de Stichting Derdengelden Voorzieningen Vangnet. Dit geld blijft buiten een eventueel faillissement van Zelfstandig Ondernemers. 

Kan ik altijd aan mijn geld komen?

Je kunt te allen tijden een verzoek doen om geld op te nemen uit je spaarsaldo. Een mail naar administratie@zelfstandigondernemers.nl om het gespaarde geld aan je terug te storten volstaat. Er dient 2 maanden inleg achter te blijven, omdat dit de storneringstermijn van een automatische incasso is.

Wat is het ondernemersportaal?

Als je deelnemer wordt van Zelfstandig Ondernemers krijg je een inlog in ons ondernemersportaal. Hier kun je 24/7 zien wat jouw saldo is, hoeveel je geschonken hebt, hoe je deelname eruit ziet en welke gegevens bij ons geregistreerd staan.

Wat is het voordeel om bij jullie te sparen?

Je spaart bij ons op de zakelijke beheerrekening. Hier zitten geen rentevoordelen aan. Op dit moment ontvang je geen rente over dit spaartegoed. Het is een externe spaarbuffer, waarvoor dezelfde belastingregels (box 3) gelden als je gewone spaarrekening.

Het voordeel van het sparen via onze totaaloplossing is dat je ongemerkt een buffertje voor tegenvallers opbouwt. Ook kun je het buffertje aanwenden om je wachttijd bij ziekte te overbruggen.

Ja!
Ik wil in mijn vangnet bij arbeidsongeschiktheid ook sparen!


Voor elke zelfstandig ondernemer bieden we een eigen vangnet. Met de garantie dat je altijd een inkomen bij ziekte en een spaarpotje achter de hand hebt. Kijk hier welk vangnet bij jou past.

 • Automatisch sparenvanuit je maandelijkse inleg
 • Je spaargeld opnemen wanneer dat nodig is

© 2022 Zelfstandig Ondernemers B.V. statutair gevestigd te Woerden, KvK nr 82551588. Alle rechten voorbehouden
    |    Privacy & cookies
    |    Reglement

Meld je hier aan Geregeld