“Sparen voor mijn oude dag vind ik erg belangrijk en daarom heb ik gekozen voor de hoogste vorm. Het is voor mij de ideale combinatie als het gaat om sparen naast een collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering!”

— Frank Smid - Eigenaar Completely Safe

Altijd een buffer achter de hand

Financiële buffer

Als ondernemer weet je als geen ander dat je inkomsten kunnen schommelen. Daarom is het belangrijk om een buffer te hebben tegen onverwachte tegenvallers. In ons voorzieningenvangnet beschik je niet alleen over een arbeidsongeschiktheidsvoorziening, maar heb je ook een spaarpotje achter de hand. Zo kun je tegenvallers zonder gedoe en financiële zorgen opvangen. 

Gelukkig kun jij met het grootste gemak een spaarpot opbouwen als je deelnemer bent van Zelfstandig Ondernemers en bij ons een vangnet hebt geregeld.

 • Gratis voor deelnemers van Zelfstandig Ondernemers
 • Met een vast bedrag per maand een inkomen bij ziekte én een spaarpot regelen
 • Spaargeld opnemen wanneer je wilt
ZO geregeld
3.605+ zelfstandigen gingen je voor

Vangnet en spaarpotje

Bij Zelfstandig Ondernemers regel je voor een vast bedrag per maand een vangnet mét arbeidsongeschiktheidsvoorziening én een spaarpot. Kies je bijvoorbeeld voor een maandbedrag van € 150, dan krijg je bij arbeidsongeschiktheid maximaal 2 jaar lang een schenking van € 2.000 per maand. Omdat in de praktijk slechts een zeer klein deel van de inleg aan zieke deelnemers hoeft te worden geschonken, blijft er geld in de pot over. Wat jij inlegt, blijft van jou. Uiteraard minus de verplichte schenking bij ziekte. Het geld dat overblijft, reserveren we automatisch als jouw spaarpot. Zelf mag je altijd nog meer op deze rekening storten.

Wat levert het op?

In de praktijk is een beperkt deel van jouw inleg nodig voor schenkingen aan zieke deelnemers. En blijft dus een deel over om andere voorzieningen te regelen. Je kunt ervoor kiezen dit gehele restant in je spaarpot te laten staan. Zodat je altijd een financiële buffer hebt als het even tegenzit.  Klinkt goed, hé? Je spaargeld kun je elk moment opnemen. Bijvoorbeeld als je een mindere tijd met opdrachten doormaakt of als je een incidentele, grote uitgave moet doen. Met een vangnet van Zelfstandig Ondernemers regel je dus niet alleen je AOV, maar ook een spaarbuffer.

Jouw voordelen

  • Bouw slim en voordelig een buffer op
  • Betaal geen jaarlijkse spaarkosten
  • Heb je een vangnet van Zelfstandig Ondernemers? Dan reserveren we automatisch het overschot van je inleg op de derdengeldrekening

Waarvoor wil jij sparen?

  • Als je je inleg tussentijds niet opneemt, kun je tot aan je AOW-leeftijd sparen, waarmee jouw vangnet jouw oudedagsvoorziening is.
  • Kom je in zwaar weer met je opdrachten? Of heb je een onverwachte uitgave? Dan is jouw vangnet jouw reservevoorziening.
  • Natuurlijk moet je er niet aan denken, maar mocht je komen te overlijden, dan is jouw vangnet een nabestaandenvoorziening.
  • Kies je ervoor om het overschot van je inleg automatisch te storten op een pensioenspaarrekening? Dan heb je een pensioenvoorziening met bijbehorende fiscale voordelen!

Kies je ervoor om het overschot van je inleg automatisch te storten op een pensioenspaarrekening? Dan heb je een pensioenvoorziening met bijbehorende fiscale voordelen!

Deze ondernemers kozen voor Zelfstandig Ondernemers

“Bij Zelfstandig Ondernemers bestaan we uit een veel grotere groep die het risico draagt. Het is voor iedereen toegankelijk en niet op uitnodiging.”

— Meggie Janssen - Cijfers en Glas

“Nadat vorig jaar een collega voor langere tijd was uitgeschakeld, maakte ik mij zorgen over mijn toekomst. Wat als mij iets overkwam? Niet in loondienst, geen ziektekostenverzekering, geen plan voor de langere termijn. Surfend over het internet kwam ik via Facebook de advertentie van Zelfstandig Ondernemers tegen. Voor en door ons! "Een voor allen, Allen voor een", een beetje het gevoel van de 3 musketiers kwam boven.”

— Jack Westra - Musicus

“De transparante communicatie, de overzichtelijke aanpak en de persoonlijke betrokkenheid van Zelfstandig Ondernemers trok mij heel erg aan. Uit eigen ervaring weet ik hoe veranderlijk je gezondheid kan zijn en hoe kwetsbaar je als (mede)kostwinner bent. Ik ben pas net lid, maar super blij met mijn weloverwogen keuze!”

— Bianca Maton - Eigenaresse communicatiebureau

“Fijn om iets achter de hand te hebben als er iets gebeurt. Als je iets ouder wordt is de kans groter dat er iets gebeurt.”

— Math van der Mullen - rijschoolhouder

“Dit concept sluit mooi aan bij hoe ik in het leven sta en bij mijn normen en waarden als verpleegkundige. We helpen elkaar!”

— Thijs Lieman - IC verpleegkundige

“Een verzekering was voor mij veel te duur, daarom heb ik gekozen voor dit AOV-vangnet. Je bepaalt zelf je inleg. En de communicatie is vanaf dag een al goed.”

— Johanna van Lieshout - Eigenaresse schoonheidssalon

“Overzichtelijk en helder hebben de doorslag gegeven bij mijn keuze voor het AOV-vanget van Zelfstandig Ondernemers.”

— Robin Dissels - Uitvaartondernemer

“Meedoen bij Zelfstandig Ondernemers is voor mij een logische stap, passend bij samen handen ineen slaan juist omdat we allen zelfstandige zijn.”

— Jolanda Oldenhave - Gz-Haptotherapeut

“Ook het sociale aspect spreekt mij aan: samen help je een ondernemer die het even moeilijk heeft. Ik heb de stap genomen en hiervoor gekozen.”

— Mark Geutjes - Rij-instructeur

“Wat mij het meest aanspreekt bij Zelfstandig Ondernemers is dat er geen ellenlange pagina's zijn met kleine letters en uitsluitingen. Opgezet door een zzp'er, voor de zzp'ers. Dat zie en voel je. En vertrouwen is belangrijk als het om zo'n belangrijk thema gaat.”

— Maarten Bierman - Pinterest Marketing Expert

“Heerlijk! Geen uitzonderingen, eigen keuze voor bedrag en uiteindelijk zelfs een mooie spaarpot. Voor elkaar en met elkaar, dat sprak me eigenlijk nog het meeste aan.”

— Elise Bouwman - Diabetes verpleegkundige

“Sparen voor mijn oude dag vind ik erg belangrijk en daarom heb ik gekozen voor de hoogste vorm. Het is voor mij de ideale combinatie als het gaat om sparen naast een collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering!”

— Frank Smid - Eigenaar Completely Safe

“Dit AOV-vangnet is voor mij een uitkomst: gegarandeerd inkomen bij ziekte en ook nog sparen! ”

— Martin Henkes - Ontwerp & Begeleiding

Wat moet je weten over sparen in het vangnet van Zelfstandig Ondernemers

Wat is het risico van geld sparen in het vangnet van Zelfstandig Ondernemers?

ls deelnemer aan het vangnet van Zelfstandig Ondernemers storten we jouw inleg op een zakelijke beheerrekening. Wij beheren jouw inleg en verzorgen de mutaties. Aangezien slechts een deel van jouw mutaties nodig is voor zieke deelnemers heb je na verloop van tijd een flink bedrag opgebouwd. Dat geld is van jou. En staat veilig op deze zakelijke beheerrekening!

Ben ik mijn geld kwijt als Zelfstandig Ondernemers failliet gaat?

Nee, omdat jouw geld op een zakelijke beheerrekening staat. Dit geldt blijft buiten een eventueel faillissement. Zo is wettelijk geregeld.

Kunnen jullie mijn geld inpikken of mijn geld op de zakelijke beheerrekening verduisteren?

Nee, dat kan niet. De Nederlandsche Bank houdt streng toezicht op een juist gebruik van de derdegeldrekeningen die we in beheer hebben. Maar ook de Rabobank waar de zakelijke beheerrekening is ondergebracht, stelt strenge regels aan het beheer van deze rekening. Daarnaast controleert de accountant of er geen rare dingen gebeuren met jouw geld. Kortom: je geld staat veilig bij ons.

Aan wie betaal ik de premie voor mijn ongevallenverzekering?

Je betaalt de kosten voor de ongevallenverzekering via het AOV-vangnet aan Zelfstandig Ondernemers. Wij zijn ook jouw contactpersoon.


Mag ik tussentijds dus gewoon geld van de rekening halen?

Je kunt maximaal 2 keer per jaar een verzoek doen op het surplus (gedeeltelijk) uit te laten betalen. Dit verzoek kun je schriftelijk indienen bij: administratie@zelfstandigondernemers.nl 

Ja!
Ik wil in mijn vangnet bij arbeidsongeschiktheid ook sparen!


Voor elke zelfstandig ondernemer bieden we een eigen vangnet. Met de garantie dat je altijd een inkomen bij ziekte en een spaarpotje achter de hand hebt. Kijk hier welk vangnet bij jou past.

 • We reserveren het overschot van je inleg automatisch voor jou
 • Spaargeld opnemen wanneer dat nodig is

© 2021 Zelfstandig Ondernemers. Alle rechten voorbehouden
    |    Privacy & cookies
    |    Reglement