Pensioen regelen als zzp'er hoeft niet moeilijk te zijn

Je weet best dat het slim is na te denken over je pensioen. Maar grote kans dat je er steeds niet aan toekomt. Daarom hebben wij het voorwerk voor je gedaan en een aantal belangrijke vragen op een rij gezet. Want hoe eerder je je pensioen regelt, des te gunstiger het voor je is.

Je pensioen makkelijk en goed geregeld

Wij vinden het belangrijk dat je als zelfstandig ondernemer ook iets hebt geregeld voor later. Pensioen is daarom ook in het voorzieningenvangnet van Zelfstandig Ondernemers opgenomen. Kies je hier voor pensioen, dan open je een gratis pensioenspaarrekening via ons bij Brand New Day en spaar je automatisch een maandelijks bedrag voor dat extraatje voor later.

Maar wat houdt dit precies is? Wat zijn de voordelen? Zijn er ook nadelen? We hebben de belangrijkste vragen op een rij gezet. 

Wat is het verschil tussen pensioensparen en pensioenbeleggen?

Bij een pensioenspaarrekening krijg je (variabele) rente over je saldo. Het rendement van beleggen kan hoger zijn, maar zeker is dat nooit. De waarden van aandelen staan niet vast en kunnen ook dalen. Met beleggen kun je dus relatief veel rendement maken, maar ook geld verliezen. Brand New Day vertelt je graag meer over de mogelijkheden. Als deelnemer aan Zelfstandig Ondernemers kun je gratis de overstap maken naar een beleggingsrekening.

Wat is het risico op deze pensioenspaarrekening?

De rente (momenteel ca. 0,40%) op deze pensioenspaarrekening is variabel en kan dus omhoog, maar ook omlaag. Daarentegen ontvang je over jouw spaarpot op de Zakelijke Beheerrekening van jouw vangnet helemaal geen rente.

Wat is mijn belastingvoordeel als ik geld stort op een pensioenspaarrekening?

  • De jaarlijkse inleg op je pensioenrekening kan je aftrekken van je belastbare inkomen.
  • Je betaalt geen vermogensbelasting over het bedrag dat je op je pensioenspaarrekening stort.
  • Als je met pensioen gaat, laat je het bedrag uitkeren. Hierover betaal je inkomstenbelasting, maar omdat je dan AOW-gerechtigd bent, is deze inkomstenbelasting een stuk lager dan nu.

Kan ik tussentijds geld van een pensioenrekening afhalen?

Nee, je kunt de pensioenpot vanaf je AOW leeftijd laten uitkeren. De uitkering heeft een looptijd van minimaal 5 en maximaal 30 jaar. De exacte periode bepaal je zelf. Er is één uitzondering op de regel: je kunt je opgebouwde pensioen gebruiken als inkomen als je langdurig arbeidsongeschikt bent. Voorwaarde hieraan is dat je al 6 maanden voor minimaal 80% arbeidsongeschikt moet zijn en met een vooruitzicht van minimaal 12 maanden.

Kan ik mijn elders opgebouwde pensioen ook bij Brand New Day onderbrengen?

Het is mogelijk om een bestaand pensioen via ons over te zetten naar Brand New Day. Neem hiervoor contact met ons op 0348 439 004.

Geld van nu voor later

Als jij na een leven lang hard werken eindelijk wilt gaan genieten van je pensioen zul je hiervoor tijdig wat moeten regelen. In het voorzieningenvangnet van Zelfstandig Ondernemers regel je jouw pensioen zonder financiële zorgen en vooral zonder gedoe!

Bij Zelfstandig Ondernemers regel je een goed pensioen met het spaargeld dat je al opbouwt in je vangnet.

    • Gratis pensioensparen als je een vangnet hebt
    • Sparen met fiscale voordelen
    • Voor een vast bedrag per maand regel je een inkomen bij arbeidsongeschiktheid én je pensioen

Bekijk al jouw voordelen

Brand New Day

De pensioenspaarrekening openen we bij Brand New Day, een partij die al ruim 10 jaar het pensioen regelt van werkgevers, werknemers en zelfstandig ondernemers. Zij blijken de goedkoopste aanbieder van een pensioen voor zelfstandigen te zijn en richten zich specifiek op pensioen. Brand New Day biedt een flexibele, eigentijdse en heldere pensioenregeling tegen lage kosten.


Zelfstandig Ondernemers werkt samen met Brand New Day. Automatsich storten wij het gekozen deel van je maandelijkse inleg door op de rekening. Je bepaalt zelf of en hoeveel je jaarlijks wilt bijstorten.

Wil je tussentijds kijken hoe het er met je pensioen voorstaat? Dat doe je eenvoudig via de online klantomgeving van Brand New Day.© 2024 Zelfstandig Ondernemers B.V. statutair gevestigd te Hilversum, KvK nr 82551588. Alle rechten voorbehouden
    |    Privacy & cookies
    |    Reglement

Meld je hier aan Geregeld