Actueel

Op deze pagina vind je het laatste nieuws, blogs, video's en meer wat belangrijk is voor jou als zelfstandig ondernemer. Zo blijf je op de hoogte van interessante ontwikkelingen en feiten.

Gebruik het filter hieronder om te sorteren op categorie.

Inschrijven nieuwsbrief

Filteren Actueel Blog Video
Video
1 juli 2024
5 min

FAQ | Kan ik deelnemen als ik deels in loondienst ben?

In onze FAQ-video's geven we binnen een minuut simpele antwoorden op vragen die we het meest horen.  In deze video: Kan ik deelnemen als ik deels in loondienst ben?

Blog
24 juni 2024
4 min

Geef ook jouw mening over de verplichte AOV voor zzp’ers

De overheid heeft een consultatie geopend waar iedereen zijn mening kan geven over het wetsvoorstel voor de verplichte AOV voor zzp’ers vanaf 2027. De nieuwe wet is bedoeld om zelfstandigen te beschermen tegen inkomensverlies bij arbeidsongeschiktheid en de verschillen tussen werknemers en zelfstandigen te verkleinen. Dit vangnet lijkt een stap in de goede richting, maar de meningen zijn verdeeld. Wat vind jij? Dit is jouw kans om je stem te laten horen.

Blog
13 juni 2024
4 min

Meer gemak voor zzp’ers dankzij het nieuwe portaal van Zelfstandig Ondernemers

Wij willen dat zzp’ers dát kunnen doen waarom ze voor zichzelf zijn begonnen; hun vak uitoefenen én ondernemen. Daarom hebben wij ons als doel gesteld dat wij het zelfstandig ondernemers zo makkelijk mogelijk maken. Niet alleen op het gebied van arbeidsongeschiktheid (AOV), pensioen en verzekeringen, maar ook met het nieuwe portaal van Zelfstandig Ondernemers. Dat is speciaal ontworpen voor onze deelnemers en biedt veel handige functies in één gebruiksvriendelijk overzicht.

Video
4 juni 2024
5 min

FAQ | Ik ben bang dat ik wel betaal, maar niet krijg uitgekeerd. Terechte zorg of onzin?

In onze FAQ-video's geven we binnen een minuut simpele antwoorden op vragen die we het meest horen.  In deze video: Ik ben bang dat ik wel betaal, maar niet krijg uitgekeerd. Terechte zorg of onzin?

Blog
30 april 2024
5 minuten

Zzp’ers staan sterk, maar wees voorzichtig

Door de groeiende fiscale verschillen tussen zzp’ers en uitzendkrachten is de positie van de zzp’er sterker. Bovendien ligt het werk dankzij de historisch krappe arbeidsmarkt en de opkomst van werkplatformen voor het oprapen én kunnen zzp’ers ook nog eens de tarieven omhoog gooien. De rollen zijn dus omgedraaid: werkgevers hebben niet langer de macht. Niet gek dus dat steeds meer mensen voor een zelfstandig bestaan kiezen. Maar wees gewaarschuwd; het is niet alles goud wat er blinkt…

Video
30 april 2024
5 min

FAQ | Hoe belangrijk is het ziekteverzuim bij een schenkkring?

In onze FAQ-video's geven we binnen een minuut simpele antwoorden op vragen die we het meest horen.  In deze video: Hoe belangrijk is het ziekteverzuim bij een schenkkring?

Video
17 april 2024
5 min

Wat je echt nodig hebt, mag toch niet duur zijn?!

Vind jij een AOV ook te duur?! Maar heb je wel inkomen nodig als je niet meer kunt werken? Regel samen met andere zzp’ers jouw AOV bij Zelfstandig Ondernemers. Al vanaf € 75 per maand.

Video
5 april 2024
5 min

Gelukkig heb ik iets geregeld | Diana Smid

Als zelfstandig ondernemer heb je een vangnet of verzekering nodig. Niet iedereen regelt dat, met het nodige risico. Diana Smid vond bij Zelfstandig Ondernemers precies wat zij nodig had. Heb jij al iets geregeld voor als je arbeidsongeschikt wordt?

Blog
4 april 2024
4 min

De verplichte AOV voor zzp’ers; wacht niet af, maar regel nu al iets

Volgens de wet arbeidsongeschiktheid (Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen, de WIA) wordt vanaf 2027 de AOV ook voor zzp’ers verplicht. De wet kreeg behoorlijk veel kritiek te verduren en een onafhankelijke commissie (OCTAS) deed zelfs onderzoek naar haalbaardere alternatieven. In welke vorm de wet uiteindelijk in werking gaat, laat zich nog raden, maar wij raden nu al aan: wacht niet af. Regel nú iets voor als je niet kunt werken door ziekte, en dus tijdelijk geen inkomen meer hebt voor jou en/of je gezin.

Video
3 april 2024
5 min

FAQ | Voor wie is het AOV-vangnet van ZO bedoeld?

In onze FAQ-video's geven we binnen een minuut simpele antwoorden op vragen die we het meest horen.  In deze video: Voor wie is het AOV-vangnet van ZO bedoeld?

Video
19 maart 2024
5 min

FAQ | Wat gebeurt er met mijn inleg als deelnemer van ZO?

In onze FAQ-video's geven we binnen een minuut simpele antwoorden op vragen die we het meest horen.  In deze video: Wat gebeurt er met mijn inleg als deelnemer van ZO?

Blog
6 maart 2024
4 min

Nieuwe ontwikkelingen verplichte AOV voor zzp’ers

De wet arbeidsongeschiktheid (Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen, de WIA) deed nogal wat stof opwaaien. De Onafhankelijke Commissie Arbeidsongeschiktheidsstelsel (OCTAS) komt nu met alternatieven voor de wet, die volgens de huidige kabinetsplannen vanaf 2027 ook verplicht wordt voor zzp’ers. De adviezen van OCTAS zouden de wet haalbaarder, menselijker en begrijpelijker maken.

Blog
28 februari 2024
4 min

De 10 verzekeringen die je als zzp’er móet hebben

Zzp’ers zijn zelf verantwoordelijk voor het dekken van hun risico’s. En ze lopen risico’s! Daarom is het verstandig om als zzp’er verzekeringen af te sluiten. Voor jou persoonlijk als ondernemer, maar ook voor jouw bedrijf. Bijvoorbeeld tegen schade aan goederen, juridische conflicten of ziekte. In dit overzicht vind je de belangrijkste verzekeringen voor de zelfstandig ondernemer.

Video
21 februari 2024
5 min

FAQ | Wat is het verschil tussen een verzekering en het AOV-vangnet?

In onze FAQ-video's geven we binnen een minuut simpele antwoorden op vragen die we het meest horen.  In deze video: Wat is het verschil tussen een verzekering en het AOV-vangnet?

Blog
15 februari 2024
4 min

Als zzp’er je boekhouding zelf doen of een boekhouder inschakelen?

De helft van de zzp’ers doet de boekhouding zonder hulp van een boekhouder, administrateur of accountant. Onderzoek van boekhouder.nl laat zien dat bijna driekwart van de zzp’ers zichzelf kundig genoeg vindt om de financiële administratie zelf te regelen. Makkelijke boekhoud-apps maken die zaken nog makkelijker. Maar wat is nu eigenlijk verstandig: zelf je boekhouding doen of toch een financieel adviseur inschakelen?

Video
5 januari 2024
5 min

FAQ | Wat is het AOV-vangnet van Zelfstandig Ondernemers?

In onze FAQ-video's geven we binnen een minuut simpele antwoorden op vragen die we het meest horen.  In deze video: Wat is het AOV-vangnet van Zelfstandig Ondernemers?

Blog
2 januari 2024
3 minuten

Te weinig pensioen voor zorgeloze oude dag zzp’er

Een kwart van de 1,4 miljoen zzp’ers in Nederland bouwt helemaal geen pensioen op. Van de zzp’ers die wél iets hebben geregeld, bouwt een groot deel te weinig op om straks zorgeloos van de oude dag te kunnen genieten. Dat gaat in de toekomst voor een enorme armoede zorgen.

Video
19 december 2023
5 min

Gelukkig heb ik iets geregeld | Wim van der Vegt

Als zelfstandig ondernemer heb je een vangnet of verzekering nodig. Niet iedereen regelt dat, met het nodige risico. Wim van der Vegt vond bij Zelfstandig Ondernemers precies wat hij nodig had. Heb jij al iets geregeld voor als je arbeidsongeschikt wordt?

Blog
7 december 2023
4 min

Wat verandert er in 2024 voor zzp’ers?

Een nieuw jaar betekent ook weer nieuwe kansen en uitdagingen voor zzp’ers. Terwijl jij 2023 afsluit en je klaarmaakt voor wat 2024 jou te bieden heeft, is het ook belangrijk om op de hoogte te blijven van de recente wetten en regels die van invloed kunnen zijn op jouw onderneming. Wij hebben de belangrijkste veranderingen die voor 2024 op stapel staan onder elkaar gezet, zodat jij je goed kunt voorbereiden op een succesvol jaar voor jou en jouw bedrijf.

Blog
6 december 2023
4 min

Een AOV voor startende ondernemers

Wist je dat je je vrijwillig kunt laten verzekeren voor de Ziektewet en WIA als je start als zelfstandig ondernemer? Voor de ondernemer is er met betrekking tot sociale zekerheid bijna niets geregeld. Wat veel zelfstandig ondernemers echter niet weten, is dat de startende ondernemer de mogelijkheid wordt geboden om de Ziektewet en de WIA vrijwillig voort te zetten. We leggen het uit.

Blog
21 november 2023
4 min

Het belang van een AOV: Henny werd ziek en kon niet meer werken

In de wereld van het ondernemerschap krijg je veel uitdagingen en onzekerheden voor je kiezen. Maar wat gebeurt er als je wordt getroffen door ziekte en daardoor (tijdelijk) niet meer kunt werken? Het overkwam Henny Venekamp. Maar gelukkig had ze iets geregeld. “Dankzij mijn deelname aan Zelfstandig Ondernemers had ik niet alleen een financieel vangnet, maar ook ondersteuning bij wat ik het liefst wilde: weer aan de slag gaan.”

Video
14 november 2023
5 min

Nu Eerst Koffie | Aflevering 16: Tim Buijs

In 'Nu Eerst Koffie' gaan we maandelijks op bezoek bij inspirerende ondernemers. Van cameramensen tot hoveniers en goudsmeden. Waar doen ze het voor? Deze maand met Tim Buijs, boekhouder en consultant. Hoe regelt hij zijn bestaan als zelfstandig ondernemer?

Blog
8 november 2023
4 min

Goed nieuws voor de jaarafsluiting 2023: wat is er veranderd voor de pensioenopbouw van zzp’ers?

Als zelfstandig ondernemer zijn er altijd al belangrijke zaken die je aan het einde van het jaar moet weten en overwegen met betrekking tot je pensioenopbouw. Nu in juni de Wet toekomst pensioenen (WTP) – met de afspraken uit het Pensioenakkoord – in werking is getreden, raden we het al helemaal aan hier in te (laten) duiken. Zo kun jij je als zzp’er nu bijvoorbeeld vrijwillig aansluiten bij een pensioenfonds en kun je fiscaal aantrekkelijker bijstorten.

Video
18 oktober 2023
5 min

Wat je echt nodig hebt, mag toch niet duur zijn?!

Als zzp’er kun je niet zonder AOV. Maar waarom is die dan zo peperduur? Bij Zelfstandig Ondernemers vorm je samen met andere zelfstandig ondernemers één groot vangnet. Je voorziet elkaar van een schenking bij arbeidsongeschiktheid én spaart ook nog maandelijks voor een buffer voor als het even tegenzit. Doe mij zo’n AOV? Regel het hier: https://www.zelfstandigondernemers.nl/

Video
16 oktober 2023
5 min

ZO Zit Het | Waar moet ik op letten bij een schenkkring?

In 'ZO Zit Het' geven we duidelijke uitleg over de werking van ons vangnet. In deze video beantwoorden we de vraag: Waar moet ik op letten bij een schenkkring?

Blog
4 oktober 2023
3 minuten

Hoe start je als zzp'er? Een stappenplan

Je gaat starten als zzp’er, de kogel is door de kerk! Een eigen bedrijf beginnen is tegenwoordig vrij makkelijk gedaan, maar toch zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Wij helpen je op weg met deze 7 stappen voor de kersverse zelfstandig ondernemer.

Video
19 september 2023
5 min

Nu Eerst Koffie | Aflevering 15: Paulus Lips

In 'Nu Eerst Koffie' gaan we maandelijks op bezoek bij inspirerende ondernemers. Van cameramensen tot hoveniers en goudsmeden. Waar doen ze het voor? Deze maand met Paulus Lips, huisarts. Hoe regelt hij zijn bestaan als zelfstandig ondernemer?

Blog
12 september 2023
3 minuten

Cybercrime: hoe beschermt de zzp’er zich tegen ransomware?

Meer dan 6.000 Nederlandse bedrijven werden in 2021 slachtoffer van ransomware, ook wel ‘gijzelsoftware’ genoemd. Vooral zzp’ers waren doelwit: tweederde van de slachtoffers is zelfstandig ondernemer. Dat vermeldt het CBS in de cybersecuritymonitor 2022. Ransomware is malware – de afkorting van malicious software, de verzamelnaam van kwaadaardige software – die databestanden versleutelt met als doel om deze later te ontsleutelen in ruil voor losgeld. Om jou tegen deze schadelijke vorm van cybercriminaliteit te beschermen, zetten we een aantal belangrijke tips op een rij.

Video
7 september 2023
5 min

Gelukkig heb ik iets geregeld | Monique Hoogendoorn

Als zelfstandig ondernemer heb je een vangnet of verzekering nodig. Niet iedereen regelt dat, met het nodige risico. Monique Hoogendoorn vond bij Zelfstandig Ondernemers precies wat zij nodig had. Heb jij al iets geregeld voor als je arbeidsongeschikt wordt?

Blog
10 juli 2023
3 minuten

Hoe start je als zzp'er?

Welke stappen moet je ondernemen als je wil starten als zzp’er? Het lijstje met praktische tips hoest ik dolgraag voor je op. Maar die lijstjes staan al in hapklare brokken voor je klaar op de site van de KVK of na één zoekopdracht op Google. Laat ík op deze plek bij het begin beginnen…

Video
22 juni 2023
5 min

ZO Zit Het | De verplichte AOV voor zzp'ers

In 'ZO Zit Het' geven we duidelijke uitleg over de werking van ons vangnet. In deze video beantwoorden we de vraag: Hoe zit het met de verplichte AOV voor zzp'ers?

Blog
14 juni 2023
4 min

De verplichte AOV: moet ik al iets regelen?

De AOV wordt verplicht. Althans de minister heeft hiertoe een voorstel ingediend. Volgens de huidige kabinetsplannen zijn zelfstandig ondernemers vanaf 2027 verplicht zich te verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid. De grote vraag is nu: wacht je af tot het zover is of is het toch verstandig om nu een arbeidsongeschiktheidsverzekering te regelen?

Blog
8 juni 2023
3 minuten

5 tips voor een ontspannen vakantie als zzp'er

Een zzp'er heeft vaak een druk bestaan, maar geen vakantiedagen. Het kost ze bovendien dubbel geld, omdat er op vakantie ook niks verdiend wordt. Hoe kun je jouw vakantie het beste regelen als zzp'er?

Video
11 mei 2023
5 min

Nu Eerst Koffie | Aflevering 14: Koen Thijssen

In 'Nu Eerst Koffie' gaan we maandelijks op bezoek bij inspirerende ondernemers. Van cameramensen tot hoveniers en goudsmeden. Waar doen ze het voor? Deze maand met Koen Thijssen, oprichter en CEO van Insify. Hoe regelt hij zijn bestaan als zelfstandig ondernemer?

Video
18 april 2023
5 min

Nu Eerst Koffie | Aflevering 13: Maurits van Kuyk

In 'Nu Eerst Koffie' gaan we maandelijks op bezoek bij inspirerende ondernemers. Van cameramensen tot hoveniers en goudsmeden. Waar doen ze het voor? Deze maand met Maurits van Kuyk, marketeer. Hoe regelt hij zijn bestaan als zelfstandig ondernemer?

Actueel
12 april 2023
2 min

Persbericht: Zelfstandig Ondernemers en Insify slaan handen ineen

Hilversum/Amsterdam, 11 april 2023 – Insify en Zelfstandig Ondernemers, specialist op het gebied sociale inkomensvoorzieningen met behulp van crowdsurance, zijn een samenwerking aangegaan. Dat hebben beide partijen vandaag bekendgemaakt. Door de samenwerking is het voor zelfstandig ondernemers vanaf heden mogelijk om online binnen 15 minuten inkomensvoorzieningen van 2 jaar tot AOW online te regelen. Snel, betaalbaar en alles in één keer geregeld via het online platform zelfstandigondernemers.nl.

Blog
5 april 2023
7 minuten

Crowdsurance: Wat is het en is het iets voor jou?

De kans dat je arbeidsongeschikt raakt tijdens je loopbaan is 10 procent. Vind je het risico om niets geregeld te hebben voor als je tijdelijk niet kunt werken ook te groot? Maar is een AOV ook voor jou niet te doen? Onderzoek dan eens of crowdsurance iets voor jou is.

Video
30 maart 2023
5 min

ZO Zit Het | Blijvende AOV tot AOW

In 'ZO Zit Het' geven we duidelijke uitleg over de werking van ons vangnet. In deze video lichten wij de blijvende AOV tot AOW toe.

Video
16 maart 2023
5 min

Nu Eerst Koffie | Aflevering 12: Dick de Haan

In 'Nu Eerst Koffie' gaan we maandelijks op bezoek bij inspirerende ondernemers. Van cameramensen tot hoveniers en goudsmeden. Waar doen ze het voor? Deze maand met Dick de Haan, 'mobiele fietsenmaker'. Hoe regelt hij zijn bestaan als zelfstandig ondernemer?

Video
6 maart 2023
5 min

Zelfstandig betekent niet alleen

‘Zelfstandig’ betekent niet ‘alleen’. Door het mét elkaar en vóór elkaar te doen, helpen ondernemers elkaar en zorgen zij samen voor een betaalbare AOV. Je kunt al deelnemen vanaf € 75 én jezelf verzekeren van een inkomen tot € 5.000. Doe mij zo’n AOV?!

Actueel
22 februari 2023
2 minuten

Financiële tegemoetkoming voor zzp’er in de culturele en creatieve sector

Ben jij een zzp’ers in de culturele en creatieve sector en op zoek naar een betaalbaar financieel vangnet voor als je door ziekte tijdelijk niet kunt werken? Je kunt nu tijdelijk een financiële bijdrage krijgen voor de kosten van zo’n AOV. Bij Zelfstandig Ondernemers dek je samen met andere ondernemers het risico van arbeidsongeschiktheid af. We werken met een vaste maandelijkse inleg, wij verzorgen de schenkingen bij ziekte en regelen alle administratieve handelingen.

Video
31 januari 2023
5 min

Nu Eerst Koffie | Aflevering 11: Marije Ebbens

In 'Nu Eerst Koffie' gaan we maandelijks op bezoek bij inspirerende ondernemers. Van cameramensen tot hoveniers en goudsmeden. Waar doen ze het voor? Deze maand met Marije Ebbens, onderwijzeres. Hoe regelt zij haar bestaan als zelfstandig ondernemer?

Video
26 januari 2023
5 min

ZO Zit Het | Onze nieuwe schenkingsvarianten

In 'ZO Zit Het' geven we duidelijke uitleg over de werking van ons vangnet. In deze video lichten wij de nieuwe schenkingsvarianten toe.

Blog
17 januari 2023
4 min

Een AOV als aanvulling op je schenkkring: kan dat voordelig zijn?

Ben je zelfstandig ondernemer en kun je tijdelijk niet werken? Dan ben je er zelf verantwoordelijk voor vervangend inkomen te regelen. Bijvoorbeeld bij Zelfstandig Ondernemers; een grote online schenkkring waarbij ondernemers het risico met elkaar en voor elkaar dekken. Dat geeft rust. De kans is misschien wel heel klein, maar wat nou als je langer dan twee jaar ziek bent? Ook dan kun je voordelig bij Zelfstandig Ondernemers terecht met een aanvullende AOV tot je AOW-leeftijd.

Video
28 december 2022
5 min

Gelukkig heb ik iets geregeld | Maurits van Kuyk

Als zelfstandig ondernemer heb je een vangnet of verzekering nodig. Niet iedereen regelt dat, met het nodige risico. Maurits van Kuyk vond bij Zelfstandig Ondernemers precies wat hij nodig had. Heb jij al iets geregeld voor als je arbeidsongeschikt wordt?

Blog
22 december 2022
4 min

Zzp’ers in 2023: zorg voor elkaar

Met de feestdagen in het vooruitzicht is het moment aangebroken terug te blikken op 2022. Wat hebben wij als zelfstandig ondernemers samen bereikt? Hebben we het verschil weten te maken? En wat zijn de financiële mogelijkheden voor zzp’ers in 2023?

Video
20 december 2022
5 min

Nu Eerst Koffie | Aflevering 10: Bob van Thuijl

In 'Nu Eerst Koffie' gaan we maandelijks op bezoek bij inspirerende ondernemers. Van cameramensen tot hoveniers en goudsmeden. Waar doen ze het voor? Deze maand met Bob van Thuijl, personal trainer. Hoe regelt hij zijn bestaan als zelfstandig ondernemer?

Video
8 december 2022
5 min

FAQ | Zijn er ook kleine lettertjes?

In onze FAQ-video's geven we binnen een minuut simpele antwoorden op vragen die we het meest horen.  In deze video: Zijn er ook kleine lettertjes?

Video
24 november 2022
5 min

Gelukkig heb ik iets geregeld | Madeleine van der Kooij

Als zelfstandig ondernemer heb je een vangnet of verzekering nodig. Niet iedereen regelt dat, met het nodige risico. Dit keer vertelt Madeleine van der Kooij haar verhaal: Zij had geen behoefte aan een dure verzekering omdat ze altijd fit en gezond was geweest. Tot ze ineens zonder verklaring last van haar longen kreeg. Als geluk bij een ongeluk had zij toevallig net een betaalbare oplossing geregeld.

Video
17 november 2022
5 min

Nu Eerst Koffie | Aflevering 9: Rutger Anema

In 'Nu Eerst Koffie' gaan we maandelijks op bezoek bij inspirerende ondernemers. Van cameramensen tot hoveniers en goudsmeden. Waar doen ze het voor? Deze maand met Rutger Anema, founder van Good Chef. Hoe regelt hij zijn bestaan als zelfstandig ondernemer?

Blog
14 november 2022
4 min

Hoe bespaar je energie als zzp’er?

De energieprijzen zijn nog steeds hoger dan we gewend zijn. En naar verwachting zakken ze niet op korte termijn terug naar het oude niveau. De overheid grijpt in door huishoudens én zzp’ers te hulp te schieten met het zogenaamde prijsplafond. De koude maanden staan op de loer; wat kun je als zzp’er zelf doen om energie te besparen én de financiële schade te beperken? We geven een paar tips om eens in te duiken.

Video
10 november 2022
5 min

ZO Zit Het | Hoe lang loopt mijn deelname?

In 'ZO Zit Het' geven we duidelijke uitleg over de werking van ons vangnet. In deze video beantwoorden we de vraag: Hoe lang loopt mijn deelname?

Video
3 november 2022
5 min

FAQ | Is er een maximum aantal deelnemers?

In onze FAQ-video's geven we binnen een minuut simpele antwoorden op vragen die we het meest horen.  In deze video: Is er een maximum aantal deelnemers?

Video
20 oktober 2022
5 min

Nu Eerst Koffie | Aflevering 8: Ilona Reuter

In 'Nu Eerst Koffie' gaan we maandelijks op bezoek bij inspirerende ondernemers. Van cameramensen tot hoveniers en goudsmeden. Waar doen ze het voor? Deze maand met Ilona Reuter, ondernemer in een kledingwinkel. Hoe regelt zij haar bestaan als zelfstandig ondernemer?

Video
13 oktober 2022
5 min

ZO Zit Het | Een financiële buffer

In 'ZO Zit Het' geven we duidelijke uitleg over de werking van ons vangnet. In deze video beantwoorden we de vraag: Wat is het voordeel als ik een financiële buffer bij jullie opbouw?

Video
6 oktober 2022
5 min

FAQ | Hoe kan ik mij aanmelden voor het ondernemersvangnet van ZO?

In onze FAQ-video's geven we binnen een minuut simpele antwoorden op vragen die we het meest horen.  In deze video: Hoe kan ik mij aanmelden voor het ondernemersvangnet van Zelfstandig Ondernemers?

Actueel
29 september 2022
2 minuten

ZO On Tour

Welke ondernemersrisico’s loop je als zelfstandig ondernemer? Voor welke uitdagingen kun je komen te staan als je niets geregeld hebt? Wat zijn je mogelijkheden om iets te regelen? Wat kost het en wat krijg je daarvoor? Benieuwd? Boek ons en we komen naar je toe.

Video
22 september 2022
5 min

Nu Eerst Koffie | Aflevering 7: Sten Bossong

In 'Nu Eerst Koffie' gaan we maandelijks op bezoek bij inspirerende ondernemers. Van cameramensen tot hoveniers en goudsmeden. Waar doen ze het voor? Deze maand met Sten Bossong, digital consultant van beroep. Hoe regelt hij zijn bestaan als zelfstandig ondernemer?

Video
15 september 2022
5 min

ZO Zit Het | Wanneer ontvang ik een schenking?

In 'ZO Zit Het' geven we duidelijke uitleg over de werking van ons vangnet. In deze video beantwoorden we de vraag: Wanneer ontvang ik een schenking?

Video
9 september 2022
5 min

Zomeractie | Uitreiking MacBook! #2

Felicitaties aan freelance marketing-communicatiespecialist Laura Graichen! Zij meldde zich aan in augustus en kwam als winnares van onze actie met een dubbele voorsprong de zomer uit.

Video
8 september 2022
5 min

FAQ | Wat is crowdsurance?

In onze FAQ-video's geven we binnen een minuut simpele antwoorden op vragen die we het meest horen.  In deze video: Wat is crowdsurance?

Video
2 september 2022
5 min

Zomeractie | Uitreiking MacBook!

Wij reiken de winnaar van onze zomeractie zijn prijs uit: een MacBook Pro! Het kwam als een verrassing: Stefan werd lid zonder op de hoogte te zijn van de actie.

Video
25 augustus 2022
5 min

ZO Zit Het | Is een schenking bruto of netto?

In 'ZO Zit Het' geven we duidelijke uitleg over de werking van ons vangnet. In deze video beantwoorden we de vraag: Is een schenking bruto of netto?

Video
18 augustus 2022
5 min

Nu Eerst Koffie | Aflevering 6: Barbara van Schajik

In 'Nu Eerst Koffie' gaan we maandelijks op bezoek bij inspirerende ondernemers. Van cameramensen tot hoveniers en goudsmeden. Waar doen ze het voor? Deze maand met Barbara van Schajik, goudsmid van beroep. Hoe regelt zij haar bestaan als zelfstandig ondernemer?

Video
25 juli 2022
5 min

ZO Zit Het | Wie kan meedoen aan ons vangnet?

In 'ZO Zit Het' geven we duidelijke uitleg over de werking van ons vangnet. In deze video beantwoorden we de vraag: Wie kan meedoen aan ons vangnet?

Video
22 juli 2022
5 min

FAQ | Wanneer ontvang ik een schenking?

In onze FAQ-video's geven we binnen een minuut simpele antwoorden op vragen die we het meest horen.  In deze video: Wanneer ontvang ik een schenking?

Video
21 juli 2022
5 min

Nu Eerst Koffie | Aflevering 5: Wilfred Stroop

In 'Nu Eerst Koffie' gaan we maandelijks op bezoek bij inspirerende ondernemers. Van cameramensen tot hoveniers en goudsmeden. Waar doen ze het voor? Deze maand met Wilfred Stroop, kapper van beroep. Hoe regelt hij zijn bestaan als zelfstandig ondernemer?

Actueel
5 juli 2022
7 minuten

Wat is nou precies de invloed van COVID-19 op de ziekteverzuim?

Het aantal ziekmeldingen is momenteel aan het dalen, maar de verzuimcijfers in Nederland zijn nog altijd hoog. Behalve de korte uitval vanwege een coronabesmetting wordt vooral ook het percentage langdurig verzuim beïnvloedt door corona. COVID-19 slaat op twee manieren toe, en spaart ook zelfstandig ondernemers niet.

Video
23 juni 2022
5 min

ZO Zit Het | Het ondernemersvangnet

In 'ZO Zit Het' geven we duidelijke uitleg over de werking van ons vangnet. In deze video beantwoorden we de vraag: Waar bestaat jullie vangnet uit?

Video
17 juni 2022
5 min

Nu Eerst Koffie | Aflevering 4: Michael Heemskerk

In 'Nu Eerst Koffie' gaan we maandelijks op bezoek bij inspirerende ondernemers. Van cameramensen tot hoveniers en goudsmeden. Waar doen ze het voor? Deze maand met Michael Heemskerk, hovenier van beroep. Hoe regelt hij zijn bestaan als zelfstandig ondernemer?

Blog
14 juni 2022
3 minuten

Zo houden wij het ziekteverzuim laag

Nooit eerder zaten zoveel werknemers ziek thuis. In het eerste kwartaal van 2022 is het ziekteverzuim in Nederland gestegen naar 6,2%, het hoogste percentage ooit gemeten door het CBS!

Video
11 juni 2022
5 min

FAQ | Wanneer krijg ik een uitkering bij ziekte?

In onze FAQ-video's geven we binnen een minuut simpele antwoorden op vragen die we het meest horen.  In deze video: Wanneer krijg ik een uitkering bij ziekte?

Blog
30 mei 2022
3 minuten

Hoe kom je als zzp’er rond met deze hoge inflatie?

De inflatie was sinds 1945 nog nooit zo hoog en vooral de lage inkomens worden geraakt. Maar ook jij als zzp’er merkt dit flink in de portemonnee. Wat kun je als zelfstandig ondernemer doen om toch elke maand rond te komen?

Video
5 mei 2022
5 min

Nu Eerst Koffie | Aflevering 3: Judith Ardesch

In 'Nu Eerst Koffie' gaan we maandelijks op bezoek bij inspirerende ondernemers. Van cameramensen tot hoveniers en goudsmeden. Waar doen ze het voor? Deze maand met Judith Ardesch, leefstijlcoach van beroep. Hoe regelt zij haar bestaan als zelfstandig ondernemer?

Video
28 april 2022
5 min

FAQ | Hoe hoog is het bedrag dat ik geschonken krijg bij arbeidsongeschiktheid?

In onze FAQ-video's geven we binnen een minuut simpele antwoorden op vragen die we het meest horen.  In deze video: Hoe hoog is het bedrag dat ik geschonken krijg bij arbeidsongeschiktheid?

Blog
26 april 2022
7 minuten

AOV vergelijken: heb je een verzekering, een vangnet of het Broodfonds nodig?

Als zzp'er ben je niet verzekerd en zul je zelf een financieel vangnet moeten opzetten. Wij vergelijken de traditionele AOV met alternatieven: het Broodfonds, crowdsurance en eigen vermogen opbouwen.

Actueel
10 maart 2022
10 minuten

Verzekering aanvragen blijkt een hindernisbaan: "Ben jij gezond? Dat bepalen wij wel!"

Ben jij helemaal gezond? Verzekeraars kijken daar anders tegenaan dan ondernemers, zo blijkt. NRC en tv-programma Radar stelden het deze week aan de kaak in uitgebreide rapportages.

Video
21 februari 2022
5 min

Nu Eerst Koffie | Aflevering 2: Frits Schrijvers

In 'Nu Eerst Koffie' gaan we maandelijks op bezoek bij inspirerende ondernemers. Van cameramensen tot hoveniers en goudsmeden. Waar doen ze het voor? Deze maand met Frits Schrijvers, cameraman van beroep. Hoe regelt hij zijn bestaan als zelfstandig ondernemer?

Video
1 februari 2022
5 min

Nu Eerst Koffie | Aflevering 1: Job Robbers

In 'Nu Eerst Koffie' gaan we maandelijks op bezoek bij inspirerende ondernemers. Van cameramensen tot hoveniers en goudsmeden. Waar doen ze het voor? Deze maand met Job Robbers, regisseur van beroep. Hoe regelt hij zijn bestaan als zelfstandig ondernemer?

Blog
21 januari 2022
2 minuten

Onze radiocommercial: heb jij ‘m al gehoord?

Wat was dit een spannende week! De aftrap van de volgende stap in de groei van Zelfstandig Ondernemers. Waren we, om zoveel mogelijk zzp’ers te bereiken, in de startfase van ons bedrijf vooral actief op social media, nu bouwen we via een ander kanaal verder aan onze naamsbekendheid. Zelfstandig Ondernemers heeft een radiocommercial, op de landelijke radio!

Blog
12 januari 2022
3 minuten

“De pakketbranche is het Wilde Westen - daar moet een einde aan komen”

Volgens Tweede Kamerlid Gijs van Dijk gaat het al jaren mis in de pakketbezorging en de problemen lijken steeds groter te worden. Flexwerkers en zzp’ers worden door de concurrentiestrijd bij pakketbedrijven en de nieuwe flitsbezorgers (diensten die ‘boodschappen in 10 minuten’ beloven) onderbetaald en onder grote druk ingezet. Volgens het Tweede Kamerlid hebben zij recht op loon naar werken, rustpauzes en goed contact met de werkgever. Op z'n minst, zou ik zeggen…

Blog
6 december 2021
3 minuten

Financieel gunstige eindejaarstips voor zelfstandig ondernemers

Zelfstandig ondernemer, bekijk deze eindejaarstips eens goed! Want nu het einde van 2021 nadert, kun je financieel gunstige beslissingen nemen. Dit is hét moment om als zelfstandig ondernemer stil te staan bij wat je nu kunt doen om zo financieel gezond mogelijk aan 2022 te beginnen. Deze 7 tips en aandachtspunten kunnen je harde knaken opleveren!

Blog
1 november 2021
2 minuten

Wij zijn on tour!

Een aantal weken geleden mochten onze ambassadeur Frits Sissing en ik weer een live presentatie geven over de dienstverlening van Zelfstandig Ondernemers. Dit keer bij OC070, een inspirerende netwerkclub van ondernemers in Den Haag.

Blog
6 oktober 2021
1 minuut

Zo voorkom je een winterdip

Als zelfstandig ondernemer werk je vaak alleen. Nu de weken weer gevuld worden met grijze grauwe dagen waarin het steeds eerder donker wordt, ligt een winterdip op de loer. Vaak is dan de kans dat je je somber gaat voelen groter. Daarom hierbij een aantal tips, die iedereen goed kan gebruiken, maar zeker ook jij als zelfstandig ondernemer.

Actueel
24 september 2021
1 minuten

Doe mij zo'n AOV!

Deze ondernemer springt een gat in de lucht. Voor onze nieuwe campagne 'Zorgeloos ondernemen met het voorzieningenvangnet van Zelfstandig Ondernemers'.

Actueel
16 september 2021
1 minuten

Samen sterk voor WereldOuders

Vrijdag 10 september vond de vierde editie plaats van de Zuidas Businessride. Ruim 70 deelnemers, waaronder Lydia, Charles en Koen van Zelfstandig Ondernemers, hebben gefietst om geld op te halen voor noodhulp in Haïti. Het was een groot succes!

Blog
3 september 2021
1 minuten

Een wereld van verschil

Soms vergeten we dat we het goed hebben. En dat dit lang niet overal zo is. Op 10 september stapte directeur Lydia op de fiets om geld op te halen voor de ontwikkelingshulporganisatie Wereldouders.

Blog
24 augustus 2021
1 minuut

Voorkomen is beter dan genezen

Het is een feit dat een goede gezondheid bijdraagt aan goed ondernemerschap. Vreemd dus eigenlijk dat zzp’ers in Nederland geen toegang hebben tot preventiediensten, zoals werknemers dat vaak wel hebben. Zelfstandig Ondernemers helpt niet alleen met een inkomen bij arbeidsongeschiktheid, maar juist ook bij het voorkomen dat je ziek wordt. Nieuwsgierig?

Blog
10 augustus 2021
2 minuten

Ondernemen met reserves

Wees er altijd op voorbereid dat er iets onverwachts kan gebeuren. Heel cliché diende het mij eerst te overkomen voordat ik de noodzaak van een ruime buffer inzag. Een gewaarschuwd mens telt voor twee, ik heb dit op de harde manier geleerd. Mij overkomt dit nu niet meer. Zorg dat het jou ook niet overkomt!

Blog
27 juli 2021
2 minuten

Nederlanders durven weer vaker te ondernemen!

We durven weer meer te ondernemen. Maar hebben afgelopen jaar ook geleerd dat een back-up plan onmisbaar is. Daarom zocht Lydia uit hoe het zit met de financiële buffer van ondernemers. Ontdek de uitkomsten in haar blog. 

Actueel
20 juli 2021
1 minuten

Zelfstandig Ondernemers fiets voor WereldOuders

Vier teamleden van Zelfstandig Ondernemers fietsen in september voor WereldOuders. Een prachtig initiatief dat structurele hulp biedt aan thuisloze en kwetsbare kinderen.

Blog
13 juli 2021
2 minuten

AOV vergelijken is als appels en peren

De arbeidsongeschiktheidsverzekering vergelijken met de arbeidsongeschiktheidsvoorziening. Ga er maar aan staan! Met alle verschillende aanbieders, pakketten en uitzonderingen voelt het vaak als appels en peren. En juist daarom zet Lydia in haar nieuwste blog de belangrijkste zaken op een rij.

Actueel
7 juli 2021
1 minuten

Enquête zelfstandigenaftrek

Wij zijn benieuwd naar jouw mening over het eventueel afschaffen van de zelfstandigenaftrek en stellen het zeer op prijs als je deze korte (1 minuut) vragenlijst hierover invult.

Blog
29 juni 2021
2 minuten

Een AOV hoeft niet duur te zijn

Veel ondernemers met een AOV kiezen voor een wachttijd van twee jaar. Maar wist je dat slechts 0,16% van hen na die periode nog ziek is? Klinkt dus niet heel logisch? Maar hoe pak je het dan wel aan? Lydia vertelt het in haar blog.

Actueel
17 juni 2021
1 minuten

Vergroten bewustwording ondernemersrisico's

We gaan door het land om het bewustzijn te vergroten over de ondernemersrisico’s en de noodzaak te benadrukken van het aanleggen van een vangnet om deze risico’s af te dekken. Het blijk dat nog steeds ruim 40% van de zzp’ers in NL niets heeft geregeld voor het geval hij of zij arbeidsongeschikt raakt. AOV en andere ondernemersrisico's dek je in één vangnet af bij Zelfstandig Ondernemers!

Blog
15 juni 2021
2 minuten

Tikkie, jij betaalt weer!

Met crowdsurance heb je al vanaf € 1 per dag een AOV. Of nou ja, het kan ook opeens € 4 zijn. Of € 3. Snap jij het nog? Lydia vertelt in haar blog hoe het zit.

Actueel
19 mei 2021
1 minuten

Verleng bijzonder uitstel vóór 1 juli 2021

Dringend advies Belastingdienst: Heb je al bijzonder uitstel van betaling? Vergeet dan niet deze tijdig te verlengen. Dit kan tot 1 juli 2021!

Actueel
26 april 2021
2 minuten

Misvattingen bij zzp'er over kosten sociaal vangnet

Frits Sissing heeft zich als ambassadeur verbonden aan de nieuwe Stichting Zelfstandige Professionals met als doel bewustwording creëren bij zzp’ers over het belang van een vangnet.

Blog
15 maart 2021
3 minuten

Zo geniet je als zzp’er van je vakantie

Knaagt het gevoel dat je moet doorwerken, omdat je geen vakantiegeld krijgt en niet wordt doorbetaald als je niet werkt? Ook zzp’ers hebben het nodig om bij te tanken. Regel het vandaag nog!

Actueel
11 maart 2021
1 minuut

Primeur: Zelfstandige Professionals wordt Zelfstandig Ondernemers

In een radio-uitzending van New Business Radio hebben we onze primeur bekend gemaakt! Zelfstandige Professionals wordt Zelfstandig Ondernemers. Directeur Lydia Bos licht toe wat Zelfstandig Ondernemers met leiderschap, mentale vitaliteit en Frits Sissing te maken heeft.

Actueel
16 februari 2021
2 minuten

Per 15 februari 2021 meer kleine bedrijven toegang tot TVL

De Tegemoetkoming Vaste Lasten MKB (TVL) helpt mkb-bedrijven en zelfstandigen bij het betalen van een deel van hun vaste lasten tijdens de coronacrisis.

Actueel
4 februari 2021
5 minuten

Tozo 3: Inkomensondersteuning en leningen

De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) geldt voor zelfstandig ondernemers, waaronder zzp’ers, die financieel in de problemen komen door de coronacrisis. 

Actueel
28 januari 2021
5 minuten

Belastingmaatregelen in coronatijd

Niets is zo veranderlijk als de maatregelen die worden genomen in coronatijd. Daarom hebben we alle geüpdate belastingmaatregelen voor jou op een rijtje gezet.

Actueel
30 december 2020
3 minuten

Fris het nieuwe jaar in. Drie tips voor 2021

Het einde van het jaar is voor veel mensen een moment om de balans op te maken. Heb je een goed jaar achter de rug? Wat zijn je verwachtingen voor 2021? Wij geven je graag nog enkele belastingtips waar je in 2021 je voordeel mee kunt doen.

Actueel
3 december 2020
4 minuten

Nog dit jaar belastingvoordeel behalen? Check onze eindejaarstips!

We gaan alweer naar het einde van het jaar. Wat kun jij dit jaar nog regelen om er volgend jaar van te profiteren? We zetten de belangrijkste tips voor je op een rij.

Actueel
12 mei 2020
2 minuten

8 tips voor het opbouwen van een goede financiële buffer

Het is voor alle ondernemers van groot belang om een goede financiële buffer te hebben. Maar hoe bouw je dit op? Hierbij een aantal tips, doe er je voordeel mee!

Actueel
14 januari 2020
1 minuut

Eén arbeidsongeschiktheidsvoorziening voor alle werkenden

Namens ruim twintig organisaties van zelfstandigen en modern werkenden stelt de Werkvereniging aan minister Koolmees voor de werknemersverzekering voor volledige arbeidsongeschiktheid (IVA) open te stellen voor zelfstandigen en af te zien van een aparte regeling voor zzp’ers.

© 2024 Zelfstandig Ondernemers B.V. statutair gevestigd te Hilversum, KvK nr 82551588. Alle rechten voorbehouden
    |    Privacy & cookies
    |    Reglement

Meld je hier aan Geregeld