Blog

Zzp’ers in 2023: zorg voor elkaar

Met de feestdagen in het vooruitzicht is het moment aangebroken terug te blikken op 2022. Wat hebben wij als zelfstandig ondernemers samen bereikt? Hebben we het verschil weten te maken? En wat zijn de financiële mogelijkheden voor zzp’ers in 2023?

22 december 2022
4 min
Lydia Bos, directeur-bestuurder Zelfstandig Ondernemers

Het aantal zzp’ers in Nederland is in het derde kwartaal van 2022 gegroeid naar 1,2 miljoen. Dit betekent dat nu 12,5% van de werkende Nederlanders zzp’er is. Een flink aandeel in de Nederlandse economie dus.

AOV voor zzp’ers

Deze ondernemende Nederlanders regelen alles zelf. Als zzp’er kun je niet terugvallen op een werkgever als je ziek wordt en (tijdelijk) niet kunt werken. Uit recente cijfers blijkt echter dat het aantal zzp’ers dat iets heeft geregeld bij ziekte juist daalt. Slechts 1 op de 5 zelfstandig ondernemers heeft een AOV afgesloten.

Zzp’ers zorgen voor elkaar

Maar ben je als zelfstandig ondernemer echt alleen op jezelf aangewezen? Nee, je kunt het ook met elkaar en voor elkaar regelen. Vanuit het solidariteitsprincipe: elkaar helpen bij ziekte. Met de crowdsurance-oplossing van Zelfstandig Ondernemers leggen zzp’ers elke maand een vaste inleg in, van waaruit aan zieke deelnemers wordt geschonken. Het geld dat niet nodig is om te schenken blijft in je persoonlijke spaarbuffer staan. Zo zorgen zzp’ers voor elkaar. 

Wij zorgen er op onze beurt voor dat het geld van het collectief verantwoord terecht komt. En we zorgen er daarnaast voor dat de zieke ondernemer weer duurzaam inzetbaar wordt. Dit heeft in 2022 geresulteerd in een ziekteverzuimpercentage van slechts 1,3%. Daar zijn we trots op!

Verzekerd voor arbeidsongeschiktheid

Inmiddels hebben bijna 2000 zelfstandig ondernemers voor onze oplossing gekozen. Al voor € 75 per maand ben je bij arbeidsongeschiktheid verzekerd van een inkomen van € 2000 per maand. In 2023 lanceren we twee nieuwe schenkingsniveaus bij ziekte: € 4000- en € 5000. 

Onze uitkeringsduur is nu nog twee jaar, in het eerste kwartaal van 2023 lanceren we een product voor blijvende arbeidsongeschiktheid. Op deze manier bieden we voor alle zelfstandig ondernemers in Nederland een oplossing bij ziekte. Want wij vinden het belangrijk dat een goede inkomensvoorziening ook voor zzp’ers bereikbaar is.

Fijne feestdagen, blijf gezond en… zorg voor elkaar!

© 2024 Zelfstandig Ondernemers B.V. statutair gevestigd te Hilversum, KvK nr 82551588. Alle rechten voorbehouden
    |    Privacy & cookies
    |    Reglement

Meld je hier aan Geregeld